• Latest
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ενισχύουμε το εξειδικευμένο προσωπικό στα αεροδρόμια  της χώρας

29 Μαρτίου 2023
ηλικιωμένοι

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά

8 Αυγούστου 2025
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του

8 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος

8 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Περιπολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με τρεις τραυματίες – Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα

8 Αυγούστου 2025
Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

Παπαγάλος-καταδότης «κάρφωσε» συμμορία ναρκωτικών – Επαναλάμβανε κωδικοποιημένες φράσεις

8 Αυγούστου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σκότωσε τη γειτόνισσά του και άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών

8 Αυγούστου 2025
Πόθεν Έσχες 2024: Πότε ξεκινούν οι δηλώσεις

Επίδομα τριετιών-Πότε και πως καταβάλλεται

8 Αυγούστου 2025
16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

16ος Πανελλήνιος Αγώνας Δρόμου “Μνήμες Λιγνίτη”

7 Αυγούστου 2025

Ηλιοτρόπιο – Ανθίζοντας Μαζί. Το νέο κέντρο ειδικών θεραπειών στα Γρεβενά

7 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Ξεκινά η νέα δράση για voucher βρεφονηπιακής φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2021-2027», ύψους 2,3 εκ. ευρώ

7 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Καστοριά: Συνελήφθη 34χρονος αλλοδαπός – Παραβίασε  περιοριστικούς όρους για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

7 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ενισχύουμε το εξειδικευμένο προσωπικό στα αεροδρόμια  της χώρας

sierafm by sierafm
29 Μαρτίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Μιχάλης Παπαδόπουλος
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α) για την ενίσχυση της στελέχωσης των αεροδρομίων σε κρίσιμες ειδικότητες πεδίου, παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου, στη Βουλή, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις  Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 κ. Κρίτωνα Αρσένη. 

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο στις παρούσες ανάγκες, αλλά και στις μελλοντικές, με δεδομένο και τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό πτήσεων που δέχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταφορών:

«Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του 2023 εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου για την ΥΠΑ, 174 προσλήψεις θέσεων τακτικού προσωπικού, διάφορων ειδικοτήτων.

Ειδικότερα, με βάση την εισήγηση της ΥΠΑ εγκρίθηκε πρόταση για την πρόσληψη 174 υπαλλήλων ειδικοτήτων πεδίου, τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης η οποία εστάλη στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), με τη σχετική κοινοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρόταση αφορά, συγκεκριμένα, στην πρόσληψη Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Μηχανικών Ηλεκτρολογίας, Πολιτικών Μηχανικών, Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων – AFISO, Ηλεκτρονικών – (ATSER), Ηλεκτρονικών Πληροφορικής – ATSER, διοικητικών υπαλλήλων και Τεχνικών (Οδηγών και Πυροσβεστών).

Ενδεικτικά, σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προβλέπονται 92 θέσεις και άλλες 50 θέσεις εξειδικευμένων ηλεκτρονικών, στον τομέα της Διεύθυνσης και Διαχείρισης Συστημάτων Υποδομών Αεροναυτιλίας.   

Μάλιστα, η εν λόγω κατανομή δεν αφορά μόνο στα Περιφερειακά Αεροδρόμια, αλλά και στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, το προσωπικό του οποίου προβλέπεται να ενισχυθεί σημαντικά με ελεγκτές, ηλεκτρονικούς και μηχανικούς.» 

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της στελέχωσης, κυρίως των περιφερειακών αεροδρομίων, μέσω της διαδικασίας των μετατάξεων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως είπε:

«Σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως η υπηρεσία πληροφοριών πτήσεων (AFISO), έχει προβλεφθεί περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού και μέσα από τη διαδικασία μετατάξεων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στην Υπηρεσία να πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. 

Συγκεκριμένα, επειδή η διαδικασία του ΑΣΕΠ, ως γνωστόν, είναι χρονοβόρα, έχει δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία και επελέγησαν, έως σήμερα, κατόπιν αξιολόγησης, 6 άτομα για τη στελέχωση των υπηρεσιών στους αερολιμένες Αστυπάλαιας, Κάσου, Σύρου, Λέρου και Μήλου. Έχω υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις. 

Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2021 έγιναν άλλες τρεις μετατάξεις για τη στελέχωση στους αερολιμένες Νάξου και Κηθύρων και στην Κεντρική Υπηρεσία της ΥΠΑ, ενώ από τον Μάρτιο του 2021 είχε τοποθετηθεί άλλο ένα άτομο στο αεροδρόμιο της Μήλου.

Σημειώνεται ότι, επικουρικά, η ΥΠΑ ενισχύει αδιάλειπτα τον κρίσιμο αυτό επιχειρησιακό κλάδο με υπαλλήλους που αποσπώνται η μετακινούνται από άλλους αερολιμένες για όσο χρονικά διάστημα κρίνεται απαραίτητο.

Καθίσταται, λοιπόν, σαφές ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχουν ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την περαιτέρω στελέχωση των αεροδρομίων της χώρας σε συγκεκριμένες ειδικότητες πεδίου, όπως οι ελεγκτές και οι ηλεκτρονικοί, με τους εκπροσώπους των οποίων έχω συναντηθεί και βρισκόμαστε σε επικοινωνία.»

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η ΥΠΑ λειτουργεί με βάση τις διαδικασίες που απορρέουν από το διεθνές και ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο, ώστε σε κάθε περίπτωση να τηρείται η ασφάλεια των πτήσεων.

 

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Νίκος Κατσαούνης: Καλό ταξίδι μοναδικέ μου φίλε

Next Post

Δηλητηρίαση αδέσποτων στο Τσοτύλι

Next Post

Δηλητηρίαση αδέσποτων στο Τσοτύλι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο – Το φαινόμενο της «ραγισμένης καρδιάς» ισχύει και εξηγείται επιστημονικά
  • Στιγμές τρόμου για 21χρονη φοιτήτρια: Την ξυλοκόπησε άγρια οδηγός ταξί
  • Ασυνήθιστη υπόθεση revenge porn: Πρώην σύζυγος και πεθερά του έστειλαν ταχυδρομικώς «ακατάλληλες» φωτογραφίες του
  • Ζευγάρι άρπαξε τσάντα με 2.000 ευρώ από τουαλέτα καταστήματος
  • Περιπολικό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με τρεις τραυματίες – Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr