• Latest
ξξ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η Κως μπορεί να γίνει το νησί του ποδηλάτου

21 Νοεμβρίου 2021
Επενδύσεις αμυντικής βιομηχανίας στη Δυτική Μακεδονία, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Κασαπίδη με Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια στην Αθήνα

Επενδύσεις αμυντικής βιομηχανίας στη Δυτική Μακεδονία, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Κασαπίδη με Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια στην Αθήνα

29 Σεπτεμβρίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Στα επείγοντα άνδρας με βάζο στον πρωκτό -Εκανε χειρουργείο

29 Σεπτεμβρίου 2025
Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου. Προχωράνε οι Ενεργειακές Κοινότητες.  Βίντεο

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου. Προχωράνε οι Ενεργειακές Κοινότητες. Βίντεο

29 Σεπτεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Επιβεβλημένη για τη Δυτ. Μακεδονία η αύξηση του ορίου των 1.500 κατοίκων στα μέτρα ΔΕΘ, με εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης»

29 Σεπτεμβρίου 2025
Έναρξη σεζόν για την χορωδία δωματίου Κοζάνης

Έναρξη σεζόν για την χορωδία δωματίου Κοζάνης

29 Σεπτεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην Κοζάνη

29 Σεπτεμβρίου 2025
Ενημερωτική εκδήλωση «Πόσο επικίνδυνη είναι η καύση σκουπιδιών;» την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στην Πτολεμαΐδα

Ενημερωτική εκδήλωση «Πόσο επικίνδυνη είναι η καύση σκουπιδιών;» την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στην Πτολεμαΐδα

29 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο με γενικό τίτλο «Η δημιουργικότητα, η διαθεματικότητα και η τέχνη στην υπηρεσία της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο με γενικό τίτλο «Η δημιουργικότητα, η διαθεματικότητα και η τέχνη στην υπηρεσία της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας»

29 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Σε διαβούλευση το σχέδιο για την Υγεία στη Δυτική Μακεδονία

29 Σεπτεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

349 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας                                            

29 Σεπτεμβρίου 2025
παιδι

Κατηγορείται πως ασελγούσε στην 5χρονη κόρη του!

29 Σεπτεμβρίου 2025
Δρομολόγιο τρόμου για οδηγό λεωφορείου – Του πέταξαν τσιμεντόλιθο στο κεφάλι: «Έχω μια μικρή ρωγμή στο κρανίο»

Ανήλικος επιβάτης χτύπησε οδηγό λεωφορείου

29 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Η Κως μπορεί να γίνει το νησί του ποδηλάτου

sierafm by sierafm
21 Νοεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ξξ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ομιλία στην εκδήλωση του Δήμου Κω με θέμα την παρουσίαση μελέτης ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού απηύθυνε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η χρήση του ποδηλάτου είναι στοιχείο της καθημερινότητας των κατοίκων της Κω, η οποία υποδέχεται εδώ και δεκαετίες ομάδες τουριστών που απολαμβάνουν τις ειδικές διαδρομές ποδηλασίας του νησιού.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταφορών:

«Στην Κω υπάρχουν 6,5 χιλιάδες ποδήλατα προς ενοικίαση και αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού, στο θέμα του ποδηλατικού τουρισμού. Η κουλτούρα υπέρ του ποδηλάτου και της μικροκινητικότητας είναι η υποδομή επάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας.

Βιώνουμε, ταυτόχρονα, μια κλιματική κρίση και η χρήση ήπιων μέσων μετακίνησης είναι ένας από τους τρόπους για να περιοριστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα των μεταφορών.

Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, όπως η Σκανδιναβία, που έχει μακρά σχέση φιλίας με τα Δωδεκάνησα, υπάρχει η τάση στον πράσινο τουρισμό. Ο επισκέπτης, δηλαδή, επιλέγει να ταξιδέψει με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και να φτάσει και σε έναν προορισμό που θα του δώσει την αίσθηση ότι σέβεται το περιβάλλον. Η Κως μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά, με όχημα το ποδήλατο.»

Ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι πρόσφατα, σε συνεργασία με την  Υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, εγκρίθηκε η δημιουργία Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου για το EuroVelo στην Ελλάδα, με σκοπό την ανάδειξη του ποδηλατικού τουρισμού.

Σχετικά, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε:

«Την Ελλάδα διατρέχουν σήμερα τρεις ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές και φιλοδοξία μας είναι να ενταχθεί και η Κως στο δίκτυο του Eurovelo, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις: το πεδινό ανάγλυφο, πολλούς δρόμους με χαμηλό όριο ταχύτητας και κυκλοφοριακό φόρτο και πάνω απ΄ όλα, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολλών διαδρομών.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει τη βούληση να  προσφέρει τεχνογνωσία και υποστήριξη σε αυτή την προσπάθεια ώστε η Κως να γίνει το νησί του ποδηλάτου.

Την ίδια βούληση έχω εκφράσει άλλωστε για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Δυτική Μακεδονία, η οποία επίσης προσφέρεται για τη χρήση του ποδηλάτου, με παρόμοια χαρακτηριστικά: το πεδινό ανάγλυφο της Πτολεμαΐδας, η ειδυλλιακή παραλίμνια περιοχή της λίμνης Πολυφύτου και οι ομορφιές της Κοζάνης».

Η μελέτη για την ανάπτυξη του ποδηλάτου στην Κω περιελάμβανε  συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούσαν κυρίως: στην ανάδειξη των υφιστάμενων ποδηλατικών υποδομών του νησιού, την οργάνωσή τους σε  διαδρομές με σημάνσεις και την επέκτασή τους, τη δημιουργία χωμάτινων διαδρομών για την ανάδειξη του ορεινού όγκου, καθώς και τη δημιουργία περιαστικών διαδρομών ώστε να ενταχθούν στη συνέχεια στο Eurovelo. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη κατάρτισης ενός σχεδίου προώθησης αυτού του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε, τέλος, ότι η υποστήριξη των τουριστικών υπηρεσιών είναι ένα πεδίο που υποστηρίζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με πολλούς τρόπους και συνέργειες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Επαγγελματικούς Φορείς.

Ανέφερε ως παράδειγμα την τροπολογία που εισήχθη στον νόμο για το νέο πλαίσιο στις εξετάσεις αδειών οδήγησης, με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη στην Ελλάδα που επιτρέπει δικαίωμα ταξινόμησης 7θέσιων – 9θεσιων ταξί, προκειμένου να εκτιμηθεί πιλοτικά η λειτουργία της.

 

 

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

7 κρούσματα στο Δήμο Βοΐου την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου. Η αναλυτική κατανομή

Next Post

Φλώρινα: Συνελήφθη 44χρονος με 7 εντάλματα και καταδίκες!!

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Φλώρινα: Συνελήφθη 44χρονος με 7 εντάλματα και καταδίκες!!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επενδύσεις αμυντικής βιομηχανίας στη Δυτική Μακεδονία, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γιώργου Κασαπίδη με Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια στην Αθήνα
  • Στα επείγοντα άνδρας με βάζο στον πρωκτό -Εκανε χειρουργείο
  • Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου. Προχωράνε οι Ενεργειακές Κοινότητες. Βίντεο
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Επιβεβλημένη για τη Δυτ. Μακεδονία η αύξηση του ορίου των 1.500 κατοίκων στα μέτρα ΔΕΘ, με εφαρμογή της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης»
  • Έναρξη σεζόν για την χορωδία δωματίου Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr