• Latest
Μιχάλης Παπαδόπουλος

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ο νέος ΚΟΚ θα είναι αυστηρότερος για τις επικίνδυνες παραβάσεις

13 Νοεμβρίου 2022
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Gigabit Voucher» – Σούπερ γρήγορο ίντερνετ σε 400.000 συνδρομητές

Voucher 200 ευρώ σε 200.000 δικαιούχους: Πώς να κάνετε αίτηση

5 Σεπτεμβρίου 2025
gov.gr wallet, ψηφιακό πορτοφόλι gov

Μετά τον προσωπικό αριθμό έρχεται η «υπέρ – ταυτότητα»

5 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων

Κοζάνη: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων

5 Σεπτεμβρίου 2025
Λαϊκή Συσπείρωση

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας για τις επενδύσεις στην πολεμική οικονομία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

5 Σεπτεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

4η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας την Τετάρτη 10/9/2025

5 Σεπτεμβρίου 2025
150.000€ για την αναβάθμιση των γεωτρήσεων του Δήμου Σερβίων

150.000€ για την αναβάθμιση των γεωτρήσεων του Δήμου Σερβίων

5 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων είναι αναποτελεσματική σε όλα τα επίπεδα, με τους κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας να θέτουν βάσιμα ερωτήματα»

5 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: Το 3ο Ρεμπέτικο Φεστιβάλ στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην πλατεία Σκ’ρκας

43α Λασσάνεια: Το 3ο Ρεμπέτικο Φεστιβάλ στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στην πλατεία Σκ’ρκας

5 Σεπτεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

«Smart Decision Support & Leakage Detection – SDSLeaD»: Ένα καινοτόμο έργο από τη Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης

5 Σεπτεμβρίου 2025
Eορδαία: 6η Ορεινή Ιππική συνάντηση Βλάστης

Eορδαία: 6η Ορεινή Ιππική συνάντηση Βλάστης

5 Σεπτεμβρίου 2025
Αγιασμοί στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Δήμος Βοΐου: Δείτε το Πρόγραμμα Αγιασμών των Παιδικών Σταθμών

5 Σεπτεμβρίου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Σάκης Αρναούτογλου και Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η απάντηση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Κομισιόν “ξεγυμνώνει” τις κυβερνητικές υποσχέσεις για τη Δυτική Μακεδονία»

5 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Ο νέος ΚΟΚ θα είναι αυστηρότερος για τις επικίνδυνες παραβάσεις

sierafm by sierafm
13 Νοεμβρίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Μιχάλης Παπαδόπουλος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Οδική Ασφάλεια απαιτεί μια αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας μας ως προς την οδηγική συμπεριφορά, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Today Press» και στη δημοσιογράφο,  Μάρθα Λεκκάκου, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στους τομείς της ψηφιοποίησης και της ηλεκτροκίνησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότιπροωθείται σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του ΚΟΚ με σκοπό να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για τις επικίνδυνες παραβάσεις, στις οποίες οφείλονται τα πιο σοβαρά δυστυχήματα, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις. Όπως τόνισε:

«Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να εξαλειφθούν γιατί στοιχίζουν ζωές και προκαλούν βαρύτατους τραυματισμούς με μεγάλο κόστος στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία.   

Ταυτόχρονα, «απενοχοποιείται το αυτοκίνητο», καθώς δεν θα αφαιρούνται πινακίδες για συγκεκριμένες παραβάσεις, στις οποίες η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Δεν θα τιμωρείται όλη η οικογένεια με την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, αν ένα μέλος της κάνει την παράβαση.

Το νέο σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του Κώδικα προβλέπεται να τεθεί σε διαβούλευση πριν από τα Χριστούγεννα και όλες αυτές οι προβλέψεις θα λάβουν την τελική τους μορφή, αφού αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις».

Ο Υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι μια από τις πρώτες ενέργειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η μείωση του ΦΠΑ στο κράνος στο 13% και επανέλαβε την πρότασή του για μηδενικό ΦΠΑ στα κράνη, η οποία, όπως είπε, εξετάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. 

Όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση, Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η αυξητική τάση συνεχίζεται παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες, διεθνώς, στην αυτοκινητοβιομηχανία και ήδη οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχουν ξεπεράσει τον αριθμό για το σύνολο του 2021.  

«Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έως και την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου κατεγράφησαν 3.678 ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων από την αρχή του 2022, έναντι 3.594 όλο το 2021. Άρα ήδη έχουμε ξεπεράσει το προηγούμενο έτος και η αυξητική τάση συνεχίζεται. Ως μέτρο σύγκρισης, θυμίζω ότι το 2019 υπήρχαν μόλις 404 ταξινομήσεις, συνεπώς τρέχουμε με σχεδόν δεκαπλάσιο ρυθμό σε σχέση με πριν από τρία χρόνια», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.     

Εντυπωσιακή, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Μεταφορών, την ανταπόκριση στις νέα ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου, στη βάση της συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.  Συγκεκριμένα, τόνισε:  

«Ο πολίτης μπορεί, πλέον, να έχει στο κινητό του το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα και από φέτος το καλοκαίρι, έχουν γίνει 60.000 αιτήσεις στοιχείων  για ενημέρωση του ΑΦΜ στη διαδικασία για να κατεβάσει ο χρήστης το δίπλωμα αυτοκινήτου. Σήμερα, μελετάμε και τη δυνατότητα να υπάρχουν ηλεκτρονικά και τα στοιχεία για το ΚΤΕΟ και την ασφάλιση. 

Εντυπωσιακή, όμως, είναι η ανταπόκριση των πολιτών στις υπόλοιπες υπηρεσίες που έχουμε ήδη αναπτύξει και επιτρέπουν στους πολίτες να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά ένα σύνολο από συναλλαγές και πράξεις, χωρίς να χρειάζεται να στηθούν στην ουρά των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, όπου προσεγγίζουμε πλέον το μισό εκατομμύριο ηλεκτρονικές εκδόσεις, από τους επιτυχόντες στις εξετάσεις οδήγησης. Συγκεκριμένα, έχουν εκδοθεί 477.587 προσωρινές άδειες οδήγησης από τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες που πέρασαν τις εξετάσεις και μπορούν από την επόμενη κιόλας μέρα να εκτυπώσουν την προσωρινή άδεια από τον υπολογιστή τους και να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους, χωρίς να περιμένουν τέσσερις μήνες να τους έρθει το δίπλωμα όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν. 

Επιπλέον, έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά 38.000 αντικαταστάσεις και αντίγραφα διπλωμάτων, έχουν γίνει 30.000 ανανεώσεις διπλωμάτων ηλεκτρονικά, και έχουν εκδοθεί άλλες 14.610 άδειες οχημάτων μετά από κλοπή ή απώλεια. Επίσης, από το καλοκαίρι που ενσωματώθηκε και η διαδικασία της μεταβίβασης στο σύστημα έχουν γίνει ήδη ψηφιακά 8.500 πράξεις μεταβίβασης οχημάτων.

Αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε λιγότερη γραφειοκρατία, εξοικονόμηση διοικητικού κόστους στη δημόσια διοίκηση και διαφάνεια». 

Ερωτηθείς για το «στοίχημα» του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και της σταδιακής  απολιγνιτοποίησης  στον νομό Κοζάνης, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: 

«Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες λέγοντας ότι ο ενεργειακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος. Το ζήτημα είναι η μετάβαση από το παραδοσιακό μοντέλο στη μετά – λιγνίτη εποχή να είναι δίκαιη και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας να είναι έμπρακτα και ορατά στους κατοίκους των περιοχών που ανησυχούν από αυτή την εξέλιξη.

Ο λιγνίτης είναι ο αιμοδότης της οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας για μισό αιώνα και συνεχίζει να την υποστηρίζει, ειδικά μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο με την ενεργειακή κρίση.

Η επαναλειτουργία των μονάδων αποτελεί εγγύηση γιατην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη κατά την τρέχουσα περίοδο, που ανέκυψε η ανάγκη να περιορίσουμε την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο. 

Η κυβέρνηση επέδειξε ευελιξία για να αντιμετωπίσει την κρίση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παρεκκλίνουμε από τον μακροπρόθεσμο στόχο που είναι η σταδιακή μεταβολή του παραγωγικού μοντέλου.  

Υπάρχουν οι πόροι, η στρατηγική και το σχέδιο ώστε να μετατρέψουμε την απολιγνιτοποίηση σε μια ευκαιρία μετασχηματισμού της τοπικής οικονομίας, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες ζωής στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας».  

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

ΔΩΡΕΑΝ λογοθεραπευτική, μαθησιακή και ψυχολογική αξιολόγηση στο Κέντρο Ειδικών θεραπειών Άλμα

Next Post

Εορδαία: Έγιναν τα Τα Αποκαλυπτήρια της μεγαλύτερης «ξύλινης» Ποντιακής Λύρας σε όλο τον κόσμο

Next Post

Εορδαία: Έγιναν τα Τα Αποκαλυπτήρια της μεγαλύτερης «ξύλινης» Ποντιακής Λύρας σε όλο τον κόσμο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Voucher 200 ευρώ σε 200.000 δικαιούχους: Πώς να κάνετε αίτηση
  • Μετά τον προσωπικό αριθμό έρχεται η «υπέρ – ταυτότητα»
  • Κοζάνη: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της καύσης απορριμμάτων
  • Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας για τις επενδύσεις στην πολεμική οικονομία στο Περιφερειακό Συμβούλιο
  • 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας την Τετάρτη 10/9/2025

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr