Το καθολικό κλείσιμο της Εγνατίας μέχρι τις 16:00 ο απόγευμα αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έχουν συγκεντρωθεί στο μπλόκο της Σιάτιστας, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο μήνυμα για συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.
Τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα κατά μήκος του δρόμου, ενώ στο σημείο καταφθάνουν διαρκώς πολίτες, σωματεία και φορείς της περιοχής για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον αγώνα των ανθρώπων της γης.
Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται περισσότερα από 70 σωματεία και φορείς, καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, υπογραμμίζοντας τη μαζικότητα και τον κοινωνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης.Σύμφωνα με πληροφορίες του SIERA FM, επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ. και Λεωφορεία.
«Δεν πέρασε ο κοινωνικός αυτοματισμός, δεν κατόρθωσαν να μας διασπάσουν», τόνισε -μιλώντας στο ΕΡΤnews- ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), από το μπλόκο Σιάτιστας, Δημήτρης Μόσχος.
Παράλληλα, σε πλήρη συντονισμό βρίσκονται τα μπλόκα Φιλώτα και Τελωνείου Νίκης Φλώρινας, διαμορφώνοντας κοινή στάση και γραμμή δράσης. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι συζητούν και αποτιμούν τις χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, ωστόσο επισημαίνουν πως οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν καλύπτουν τα βασικά τους αιτήματα.
Όπως τονίζουν, αναμένουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, αιτήματα τα οποία έχουν ήδη αποστείλει στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο στα εμπορικά φορτία, ενώ στο σημείο θα βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Οι επόμενες κινήσεις και αποφάσεις των αγροτών αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ώρες, σε συντονισμό με το πανελλαδικό τους όργανο και τα υπόλοιπα μπλόκα της χώρας, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις.
ΕΡΤ Κοζάνης- Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου





























