• Latest
ποδοσφαιρο

Μπλόκο και στους ανεμβολίαστους αθλητές – Με rapid τεστ στα γήπεδα τα παιδιά άνω των 12 ετών

30 Αυγούστου 2021
ΑΡΣΙΣ

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο γκράφιτι της ομάδας SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

13 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τετάρτη 13 Αύγουστου

13 Αυγούστου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; 5 αλήθειες για το αδυνάτισμα που πρέπει να γνωρίζετε

13 Αυγούστου 2025
Αεροπλάνο πυροσβεστικής

Ξεκίνησε η δημιουργία του πρώτου ελληνικού πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-515 στον Καναδά

13 Αυγούστου 2025
Γρεβενά:  Φεστιβάλ Τόπος

Γρεβενά: Φεστιβάλ Τόπος

13 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Πολλαπλά μηνύματα του 112 για εκκενώσεις περιοχών – 152 πυρκαγιές μέσα σε 48 ώρες

13 Αυγούστου 2025
Διάσωση μικρής αρκούδας μετά από τροχαίο και εγκατάλειψή της, στην Π.Ε. Καστοριάς

Διάσωση μικρής αρκούδας μετά από τροχαίο και εγκατάλειψή της, στην Π.Ε. Καστοριάς

13 Αυγούστου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο: «Το παιδί άρχισε να μιλάει και να τρώει»

13 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Πυροσβεστική: Συλλήψεις και πρόστιμα για πυρκαγιές και θερμές εργασίες στην ύπαιθρο

13 Αυγούστου 2025
Μεγάλη φωτιά σε αγροτική αποθήκη πίσω από τα φυτώρια “Τσαμπούρης”-Νεκρά δεκάδες περιστέρια και μεγάλες ζημιές-Βίντεο

Μεγάλη φωτιά σε αγροτική αποθήκη πίσω από τα φυτώρια “Τσαμπούρης”-Νεκρά δεκάδες περιστέρια και μεγάλες ζημιές-Βίντεο

12 Αυγούστου 2025
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

Το ΤΕΕ  σχετικά με την Υπουργική Απόφαση  και τις πρόσφατες ρυθμίσεις στον κλάδο των Ενεργειακών Επιθεωρήσεων

12 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: VoioRace 2025 στα Νάματα

Δήμος Βοΐου: VoioRace 2025 στα Νάματα

12 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Μπλόκο και στους ανεμβολίαστους αθλητές – Με rapid τεστ στα γήπεδα τα παιδιά άνω των 12 ετών

sierafm by sierafm
30 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ποδοσφαιρο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μοριακό ή rapid test μπορούν να προπονούνται και να αγωνίζονται σε αγώνες οι ανεμβολίαστοι αθλητές ενώ η ίδια πρόβλεψη υπάρχει πλέον και για τους προπονητές σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε για τα μέτρα που ισχύουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. Παράλληλα η απόφαση προβλέπει και το ότι παιδιά άνω των 12 ετών θα μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες μόνο αν έχουν διενεργήσει rapid test.

Η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για την λειτουργία ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων από αθλούμενους για προπονήσεις και αγώνες, ομαδικών και ατομικών αθλημάτων που καλλιεργούνται από αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ομοσπονδίες προβλέπει ότι οι αθλούμενοι που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, υποχρεούνται σε διεξαγωγή προληπτικού ελέγχου αντιγόνου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα, με βάση τις οδηγίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επίσης προβλέπει προληπτικό έλεγχο αντιγόνου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid,) για τους αθλητές για προπονήσεις και αγώνες από αθλητές σωματείων, στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα, που ανήκουν στο χαμηλό, χαμηλό-μεσαίο, μεσαίο και υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, . Η ανωτέρω υποχρέωση υποβολής σε προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για κορωνοϊό COVID-19 υφίσταται και για τους προπονητές σωματείων.

Από τον προληπτικό έλεγχο, για αγώνες ή προπονήσεις, εξαιρούνται όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,  ή πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά τη νόσηση.

Σε κάθε περίπτωση αθλητές και προπονητές σωματείων που είναι εμβολιασμένοι και έχουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή άλλα συμπτώματα συμβατά με κορωνοϊό COVID-19 ή που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, υποβάλλονται στον προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για κορωνοϊό COVID-19.

Η λειτουργία των αθλητικών ακαδημιών συνεχίζει να γίνεται σε σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων.

Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως ογδόντα τοις εκατό (80%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από 25.000 θεατές.

β) Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως εξήντα τοις εκατό (60%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές. Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως ογδόντα τοις εκατό (80%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από 8.000 θεατές.

δ) Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως εξήντα τοις εκατό (60%) της χωρητικότητας και όχι πάνω από 3.000 θεατές. Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους θεατές ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και έως πέντε (5%) του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως και δεκαεπτά (17) ετών.

Οι ανήλικοι άνω των δώδεκα (12) και έως και δεκαεπτά (17) ετών προσκομίζουν PCR test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα. Οι ανήλικοι έως και δώδεκα (12) ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self-test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

Οι εργαζόμενοι στους αθλητικούς χώρους κατά τη διεξαγωγή των αγώνων, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι, προσκομίζουν PCR test εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών ή rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα.

Επιτρέπονται οι διοργανώσεις εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς την παρουσία θεατών, με ανώτατο αριθμό συμμετεχόντων τριακόσια (300) άτομα, ομάδες εκκίνησης ανά πενήντα (50) άτομα, με ηλεκτρονικές εγγραφές των συμμετεχόντων, με υποχρεωτικό rapid test εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή PCR εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών για ενήλικες συμμετέχοντες ή self-test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών προ της διεξαγωγής της διοργάνωσης αποκλειστικά για ανήλικους συμμετέχοντες και με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων και οδηγιών που αναγράφονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ανεμβολιαστοι
Previous Post

Πως μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής δασοπυροσβέστης

Next Post

Κοζάνη: Αλλαγή σηματοδότησης σε οδούς

Next Post
φαναρια κοζανη

Κοζάνη: Αλλαγή σηματοδότησης σε οδούς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ολοκληρώθηκε το δεύτερο γκράφιτι της ομάδας SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τετάρτη 13 Αύγουστου
  • Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; 5 αλήθειες για το αδυνάτισμα που πρέπει να γνωρίζετε
  • Ξεκίνησε η δημιουργία του πρώτου ελληνικού πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-515 στον Καναδά
  • Γρεβενά: Φεστιβάλ Τόπος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr