• Latest
μασκα

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Ξανά μάσκες σε όλους τους χώρους και μπλόκα για ανεμβολίαστους

24 Αυγούστου 2021
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του Κυριάκου Τσανακτσίδη

3 Οκτωβρίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Κοζάνη: Κρούσμα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα στην Πτελέα – Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή

3 Οκτωβρίου 2025
Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»

3 Οκτωβρίου 2025
Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας

3 Οκτωβρίου 2025
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των 112ων Ελευθερίων της Κοζάνης – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας και προσφοράς, η 11η Οκτωβρίου» (Φωτογραφίες)

Πρόγραμμα Εορτασμού για την 113η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό

3 Οκτωβρίου 2025
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για το Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας

3 Οκτωβρίου 2025
Πένθος

Συλλυπητήριο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για τον Κυριάκο Τσανακτσίδη

3 Οκτωβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

5η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας

3 Οκτωβρίου 2025
Στις εγκαταστάσεις των «Λαμπηδόνων» ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης  

Στις εγκαταστάσεις των «Λαμπηδόνων» ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης  

3 Οκτωβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης – Σωματείο Καφετεριών και Εστίασης Κοζάνης «Ο Ερμής» – Κέντρα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Κοζάνης «Digital Marketing και Ψηφιακά Εργαλεία στην Εστίαση»

Επιμελητήριο Κοζάνης – Σωματείο Καφετεριών και Εστίασης Κοζάνης «Ο Ερμής» – Κέντρα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Κοζάνης «Digital Marketing και Ψηφιακά Εργαλεία στην Εστίαση»

3 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: Είχαν καβάντζα με ναρκωτικά ένας ανήλικος και δύο ακόμη άτομα

Καστοριά: Είχαν καβάντζα με ναρκωτικά ένας ανήλικος και δύο ακόμη άτομα

3 Οκτωβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Ενότητα: Η χρηματοδότηση για το έργο του ΣΔΙΤ, που εξασφαλίσαμε το 2023, εδραιώνει τη θέση του Δήμου Κοζάνης ως ένα ισχυρό περιφερειακό αστικό κέντρο της πατρίδας μας 

3 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό: Ξανά μάσκες σε όλους τους χώρους και μπλόκα για ανεμβολίαστους

sierafm by sierafm
24 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
μασκα
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υποχρεωτικά rapid test σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους ανεμβολίαστους φέρνει η κυβέρνηση – Ολα τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει κυριαρχήσει και την κυβέρνηση να θέλει να βάλει «φρένο» στους αντιεμβολιαστές, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα ανακοινώσει στις 12:00 τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, τα οποία θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη του χειμώνα, προκειμένου να ανασχεθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Τα μέτρα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader, θα αφορούν κυρίως αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αλλά και τους χώρους, όπου παρατηρούνται συναθροίσεις (ιδιωτικούς και δημόσιους), προκειμένου να φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα είναι η επιστροφή της μάσκας σε όλους τους χώρους αλλά και τα εξής:

  • Κλειστοί χώροι που σχετίζονται με τη διασκέδαση (όπως για παράδειγμα οι χώροι εστίασης και οι χώροι ψυχαγωγίας) θα λειτουργήσουν με ένα παρόμοιο σε σχέση με σήμερα πλαίσιο. Θα είναι αμιγείς και θα απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες από την πανδημία του κορονοϊού.
  • Δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από κορονοϊό θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test) με δική τους ευθύνη. Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα self test, το οποίο θα παρέχεται δωρεάν (μαθητές 12 ετών και άνω μπορούν επίσης να εμβολιαστούν και να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού).

Στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα.

Οικονόμου: Τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους

Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση κατά των αντιεμβολιαστών είχε ουσιαστικά προαναγγείλει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμένει όμηρος αυτών των αντιλήψεων» (σ.σ. των ανεμβολίαστων), ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, τον νέο που θέλει να διασκεδάσει».

Επιστρέφει η μάσκα

Στον αντίποδα «είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ερωτηθείς για τη χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο υπουργός Υγείας για τα νέα μέτρα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, μιλώντας στο Live News, ανέφερε πως «οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας. Αποτελούν τον πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας. Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί. Μας προστατεύει, αλλά προστατεύει και τους γύρω μας από τη διασπορά του ιού». Ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ακόμη πως προφανώς αν κάποιος κάνει άσκηση μόνος του σε εξωτερικό χώρο δεν θα υποχρεούται να φοράει μάσκα αλλά σημείωσε πως είναι αναγκαία η χρήση της «ιδίως όταν υπάρχει συγχρωτισμός».

«Για μεν τους κλειστούς χώρους παραμένει ο κανόνας ότι οι μάσκες είναι η υποχρεωτική συνοδεία μας, για δε τους ανοικτούς χώρους εξακολουθεί ο κανόνας ότι θα πρέπει να φοράμε τις μάσκες πλην μόνο στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Τα κριτήρια για τα νέα μέτρα

Παράλληλα, απαριθμώντας τα κριτήρια των νέων μέτρων, περιέγραψε σειρά δραστηριοτήτων:

  • για εμβολιασμένους και μόνο
  • με βάση αριθμητικό περιορισμό (μέχρι έναν αριθμό ατόμων), ως ανώτατο όριο.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός ξανά στο τραπέζι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο διεύρυνσης της λίστας του υποχρεωτικού εμβολιασμού από πλευράς της κυβέρνησης, μετά τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε Κέντρα Φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ. «Είναι από τα ενδεχόμενα που θα εξεταστούν και θα απασχολήσουν και τους ειδικούς και τις ανακοινώσεις» απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου σε σχετική ερώτηση, επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική ετοιμότητα για ένα τέτοιο σενάριο.

Την ενδοκυβερνητική συζήτηση για ενδεχόμενη επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά σε μεταγενέστερη φάση άφησε και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Παραμένει πάντοτε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του μέτρου αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο, αναλόγως με την εξέλιξη του ιού και των δεδομένων», κατέληξε.

Πηγή: Reader.gr

Tags: μετρα
Previous Post

Σκόπελος: 35χρονος ήπιε τοξικό υγρό

Next Post

Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA έδωσε την πλήρη έγκρισή του

Next Post
ΕΜΒΟΛΙΟ, ενεση

Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA έδωσε την πλήρη έγκρισή του

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του Κυριάκου Τσανακτσίδη
  • Κοζάνη: Κρούσμα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα στην Πτελέα – Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή
  • Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, Δήμου Βοΐου, στην 3η Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία «Τρέχω για την Ειρήνη»
  • Ευχαριστήριο του Μακεδονικού Σιάτιστας
  • Πρόγραμμα Εορτασμού για την 113η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr