• Latest
FuelPass, βενζινη

Νέα μέτρα: Στο τραπέζι Fuel Pass 3, αλλά «όχι» νέο Power Pass

6 Αυγούστου 2022
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα μέτρα: Στο τραπέζι Fuel Pass 3, αλλά «όχι» νέο Power Pass

sierafm by sierafm
6 Αυγούστου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
FuelPass, βενζινη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περιθώριο μιας φθινοπωρινής επανάληψης ενός πακέτου μέτρων όπως επίδομα θέρμανσης, Fuel pass 3 αφήνει ο αυξημένος δημοσιονομικός χωρος που καταγράφει ο προϋπολογισμός, όχι σε νεο Power Pass λόγω επιδοτήσεων.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι το οικονομικό επιτελείο παραμένει σε στάση αναμονής παρακολουθώντας τις εξελίξεις, εξαιτίας της αβεβαιότητας που υπάρχει αναφορικά με τη ροή φυσικού αερίου από την Ρωσία και κυρίως με τις δαπάνες που θα χρειαστούν προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση.

Τα δεδομένα δεν αφήνουν ισχυρές πιθανότητες για μεγάλες ανατροπές στο πακέτο που σχεδιάζεται να ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο. , Παραδοσιακά βέβαια οι πρωθυπουργοί κάτι αφήνουν ως έκπληξη για το πακέτο που παρουσιάζουν στη ΔΕΘ και κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να γίνει και στη φετινή (προεκλογική άλλωστε) έκθεση.

Το τοπίο δεν επιτρέπει ούτε μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις, αλλά ούτε μεγάλη ευελιξία στη βεντάλια των παρεμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να κινείται με βάση το πακέτο επιδοματικών μέτρων που έχει παρουσιάσει τους τελευταίους μήνες.

«Η Οικονομία μας προσφέρει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασπίδα για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό με δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα» λένε αρμόδιες πηγές, αποφεύγοντας όμως να γίνουν συγκεκριμένοι αναφορικά με τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν.

Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του δεύτερου μέσα στο έτος συμπληρωματικού προϋπολογισμού. Στόχος είναι η αύξηση των δαπανών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση. Το ύψος τους θα καθοριστεί στα τέλη Αυγούστου, όταν θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα για τον τουρισμό, αλλά και για την πορεία των εσόδων. Μέχρι τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πρόσθετες δαπάνες κοντά στα 2,2-2,3 δισ. ευρώ, προκειμένου να μην διαταραχθεί και ο δημοσιονομικός στόχος του 2% του ΑΕΠ για το πρωτογενές έλλειμμα.

Άλλωστε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ απέφυγε να προσδιορίσει το ύψος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού, και αρκέστηκε να επισημάνει οτι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στις υποχρεώσεις τους (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, επιστρεπτέες προκαταβολές- με τους πολίτες να πληρώνουν την προηγούμενη εβδομάδα 3 δισ. ευρώ χωρίς να μειωθούν οι καταθέσεις) και η πορεία του τουρισμού δημιουργούν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο για περισσότερες δαπάνες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το φθινόπωρο.

Πακέτο μέτρων

Στο τραπέζι βρίσκεται η επανάληψη του Fuel Pass και η εφαρμογή του νέου μοντέλου τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Υπό εξέταση είναι το μοντέλο παρέμβασης στα τιμολόγια του φυσικού αερίου, καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού πρώτα έχουν γεμίσει οι δεξαμενές αποθήκευσης στη χώρα μας και κυρίως όταν υπάρχει σαφέστερη εικόνα για την πορεία της τιμής, αλλά κυριως της επάρκειας που θα υπάρχει για το χειμωνα.

Επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος

Επανάληψη δεν θα υπάρχει στο Power Pass, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη οι καταναλωτές θα καλυφθούν από την παρέμβαση στα τιμολόγια μετά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και το νέο μοντέλο τιμολόγησης που ηδη «τρέχει». Ανοιχτό παραμένει και το περιθώριο παρεμβάσεων στο επίδομα θέρμανσης καθώς στα στελέχη του οικονομικού επιτελείου εξετάζουν όλες τις πιθανότητες και ταυτόχρονα παρακολουθούν την πορεία των τιμών στην αγορά.

Στην πρώτη θέση της λίστας με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης παραμένει η αντιμετώπιση των τιμών στην ηλεκτρική ενέργεια. Άγνωστη παραμένει η τύχη της «επιταγής ακρίβειας» όπως έχει ονομάσει η κυβέρνηση το επίδομα των 200 ευρώ που έλαβαν το Πάσχα οι ευάλωτες ομάδες. Πλέον μοιάζει πιθανό η εξαγγελία του να μετατεθεί το φθινόπωρο, πολύ πιθανό και από το βήμα της ΔΕΘ.

Δικαιούχοι του επιδόματος το Πάσχα ήταν :

676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ

625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού

241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση

166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ

34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: Fuel Pass
Previous Post

Σιάτιστα: Γιορτή κρασιού στις 9 Αυγούστου

Next Post

Σχολεία: Επτά μεγάλες αλλαγές από τον Σεπτέμβριο

Next Post
σχολειο

Σχολεία: Επτά μεγάλες αλλαγές από τον Σεπτέμβριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr