Ο νέος τύπος σοκολάτας μετά από 80 χρόνια είναι γεγονός (η λευκή σοκολάτα επινοήθηκε το 1930). Η ελβετική εταιρεία Barry Callebaut παρουσίασε στην Κίνα (όπου διατηρεί εργοστάσιο) τον τέταρτο τύπο, που συμπληρώνει την τριάδα σοκολάτα λευκή-μαύρη-γάλακτος. Η σοκολάτα έχει ροζ χρώμα, φρουτώδη γεύση και ονομάζεται Ρuby.
Η παρασκευή της είναι αποτέλεσμα ερευνών δεκαετίας και πλέον, ενώ αναμένεται να βγει στην αγορά σε 6-18 μήνες από τώρα. Ο “βασιλιάς” της Ζυρίχης στη σοκολάτα, η Barry Callebaut, ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κακάο στον κόσμο, χρειάστηκε 13 χρόνια για να δημιουργήσει τη σοκολάτα από κόκκινους κόκκους κακάο, χωρίς καμία επεξεργασία, προσθήκη φρούτων ή χρωστικές.
Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει πως η γεύση της είναι ξεχωριστή, αφού δεν θυμίζει σε τίποτα τα άλλα είδη (δεν είναι ούτε γλυκιά, ούτε πικρή, ούτε γαλακτώδη), ενώ κάποιος μπορεί να φάει μεγαλύτερη ποσότητα επειδή είναι ελαφριά.
Πηγή:http://perierga.gr/