• Latest
ΟΑΕΔ

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 25.000 ωφελούμενους – Αρχές Δεκεμβρίου η πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ

12 Νοεμβρίου 2021
Μακεδονικός

Ευχαριστήριο από το Δ.Σ. του Μακεδονικού Σιάτιστας

8 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΜΕΑ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο σύλλογο ΑΜΕΑ και εκλογές

8 Σεπτεμβρίου 2025
Συνεδρίαση, της Κοινότητας Κοζάνης, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024

Συνεδριάζει η Κοινότητα Κοζάνης τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025

8 Σεπτεμβρίου 2025
Η Μικρή Αυλαία παρουσιάζει τον «Οἰδίποδα Τύραννο»

Η Μικρή Αυλαία παρουσιάζει τον «Οἰδίποδα Τύραννο»

8 Σεπτεμβρίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά, «Μοντέρνοι Καιροί

8 Σεπτεμβρίου 2025
ασεπ

ΑΣΕΠ: Έρχονται πάνω από 2.000 μόνιμες προσλήψεις – Σε ποιες περιοχές θα καλυφθούν θέσεις για ΑμεΑ

8 Σεπτεμβρίου 2025
ιδρωτας

Τι αποκαλύπτει η μυρωδιά του σώματος για την υγεία μας – Ποιες ασθένειες «μυρίζουν» περίεργα

8 Σεπτεμβρίου 2025
Αδιόρατα σημάδια στα πόδια που μαρτυρούν ότι η καρδιά κινδυνεύει – Μην τα αγνοήσετε

Αδιόρατα σημάδια στα πόδια που μαρτυρούν ότι η καρδιά κινδυνεύει – Μην τα αγνοήσετε

8 Σεπτεμβρίου 2025
καιρός

Καιρός: Άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ και τοπικές βροχές ή καταιγίδες – Έως 33 βαθμούς η θερμοκρασία

8 Σεπτεμβρίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο δύο άνδρες

8 Σεπτεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Νεαροί εισήγαγαν, μέσω ταχυδρομικού δέματος, 62 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

8 Σεπτεμβρίου 2025
Σούπερ μάρκετ, super market

Ανήλικες έκλεψαν σε σούπερ μάρκετ και ξυλοκόπησαν εργαζόμενες για να ξεφύγουν

8 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 25.000 ωφελούμενους – Αρχές Δεκεμβρίου η πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ

sierafm by sierafm
12 Νοεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του προγράμματος οκτάμηνης διάρκειας,  με κοινωφελή  χαρακτήρα, για 25.000, κυρίως ανέργους, σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, κ.α.

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Εσωτερικών και του υφυπουργού Ανάπτυξης.

Ήδη ολοκληρώθηκε  η διαδικασία κατανομής των θέσεων στους δήμους και τους υπόλοιπους φορείς,  και ανοίγεται ο  δρόμος για τη δημοσίευση της πρόσκλησης από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού έως τις αρχές Δεκεμβρίου και ακολούθως η έναρξη υποβολής αιτήσεων από τους εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού ανέργους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η τοποθέτηση τους στις θέσεις εργασίας αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2022.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: “Ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έρχεται να ενισχύσει τους δήμους, ιδιαίτερα εκείνους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, αλλά και τις Περιφέρειες και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας”.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι, θα προσφέρουν πολύτιμη εργασία σε δήμους και περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Αυτήν τη φορά, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα αντικείμενα κατάρτισης των συμμετεχόντων, που μαζί με την κοινωφελή εργασία τους, θα αναβαθμίσουν την ικανότητά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ και έχει δύο σκέλη.

 Το πρώτο αφορά στην τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για οκτώ μήνες ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ σε δήμους, περιφέρειες, ΚΚΠΠ, συναφείς φορείς και υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων.

Το δεύτερο σκέλος αφορά σε πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίες θα αποκτηθούν, συνιστώντας μια ενεργητική πολιτική απασχόλησης. Η συμμετοχή στην κατάρτιση, όπου έχουν προστεθεί νέες θεματικές, είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους έως και 54 ετών και προαιρετική για τους ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω. Η διαδικασία και οι όροι υλοποίησης της κατάρτισης θα εξειδικευτούν σε ξεχωριστή πρόσκληση προς τους παρόχους κατάρτισης.

Επομένως, όσοι ενταχθούν σε δράσεις κατάρτισης, θα εργαστούν σε δήμους, περιφέρειες κλπ, για επτά μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος και θα συμμετέχουν στην κατάρτιση για έναν μήνα. Οι ωφελούμενοι άνω των 55 ετών θα εργαστούν για οκτώ μήνες.

O ΟΑΕΔ υποδέχεται τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των ωφελουμένων και καταρτίζει πίνακα κατάταξης ανέργων κατά κλάδο και ειδικότητα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλογής και κατάταξης (χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, αναπηρία, ετήσιο εισόδημα, αριθμός ανηλίκων τέκνων, εάν ο ωφελούμενος είναι δικαιούχος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, κ.ά.). Στη συνέχεια, προβαίνει στη σύζευξη των ωφελουμένων με τις θέσεις απασχόλησης των επιβλεπόντων φορέων και των υπηρεσιών τοποθέτησης, σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελουμένων, που θα απασχολήσει ο κάθε φορέας, καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Οι καθαρές ημερήσιες αμοιβές ορίζονται στο 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε ισχύοντος κατώτατου μηνιαίου μισθού και δεν μπορούν να υπερβαίνουν το καθαρό ποσό του κατώτατου μισθού, όπως ισχύει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: οαεδ
Previous Post

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής και η ομάδα του παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “ΜΑΣΚΑΡΕΜΑΤΑ” στη Σιάτιστα 13/11

Next Post

Δύο λειτουργίες την Κυριακή 14/11 στην ενορία του Αγίου Δημητρίου

Next Post
Σιάτιστα Άγιος Δημήτριος

Δύο λειτουργίες την Κυριακή 14/11 στην ενορία του Αγίου Δημητρίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ευχαριστήριο από το Δ.Σ. του Μακεδονικού Σιάτιστας
  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο σύλλογο ΑΜΕΑ και εκλογές
  • Συνεδριάζει η Κοινότητα Κοζάνης τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025
  • Η Μικρή Αυλαία παρουσιάζει τον «Οἰδίποδα Τύραννο»
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά, «Μοντέρνοι Καιροί

Πρόσφατα σχόλια

  1. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  2. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr