• Latest
ΟΑΕΔ

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «πληρώνει» 830 ευρώ τον μήνα

25 Αυγούστου 2020
ΓΑΜΟΣ, ΝΥΦΗ

Γαμπρός το έσκασε από τη γαμήλια δεξίωση – Εγκατέλειψε τη νύφη για την ξαδέλφη της λίγα λεπτά μετά την τελετή

1 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

50χρονος με τζιπ μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο και καρφώθηκε σε φούρνο σκοτώνοντας βρετανίδα τουρίστρια

1 Ιουνίου 2025
Κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

Κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

31 Μαΐου 2025
Νίκος Παπαθανάσης

Νέο και σημαντικό πρόγραμμα ενίσχυσης 1000 πολύ μικρών επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Οικονομίας Ν. Παπαθανάσης – Με 70% επιδότηση – Πότε θα ξεκινήσει – Βίντεο

31 Μαΐου 2025
Σε Αιανή και Λευκοπηγή οι συνοδοί των αντιπροσώπων τψν Επιμελητηρίων

Σε Αιανή και Λευκοπηγή οι συνοδοί των αντιπροσώπων τψν Επιμελητηρίων

31 Μαΐου 2025
Αγροβόιο: Οι νέες τεχνολογίες με τη χρήση Drone παρουσιάστηκαν με επιτυχία. Βίντεο και φωτογραφίες

Αγροβόιο: Οι νέες τεχνολογίες με τη χρήση Drone παρουσιάστηκαν με επιτυχία. Βίντεο και φωτογραφίες

31 Μαΐου 2025
Με βραβεύσεις έκλεισε η πρώτη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος το βράδυ της Παρασκευής 30 Μαΐου στα Πετρανά Κοζάνης

Με βραβεύσεις έκλεισε η πρώτη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος το βράδυ της Παρασκευής 30 Μαΐου στα Πετρανά Κοζάνης

31 Μαΐου 2025
Κοζάνη – Γενική Συνέλευση Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος – Πρόγραμμα Συνοδών Παρασκευή 30 Μαΐου

Κοζάνη – Γενική Συνέλευση Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος – Πρόγραμμα Συνοδών Παρασκευή 30 Μαΐου

31 Μαΐου 2025
Καστοριά: Έψαχνε παράνομα για λίρες και αρχαία

Καστοριά: Έψαχνε παράνομα για λίρες και αρχαία

31 Μαΐου 2025
Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννη Μητλιάγκα στην Γενική Συνέλευση της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ): Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει από τα Επιμελητήριά της»

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννη Μητλιάγκα στην Γενική Συνέλευση της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ): Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει από τα Επιμελητήριά της»

31 Μαΐου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Βοΐου

31 Μαΐου 2025
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Οι επισκέπτες γιατροί για τον Ιούνιο 2025

31 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ «πληρώνει» 830 ευρώ τον μήνα

sierafm by sierafm
25 Αυγούστου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με μηνιαίο ποσό στα 830 ευρώ θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ 9.000 θέσεις ανέργων μέσω του προγράμματος “επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας” το επόμενο διάστημα.

 Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News το νέο πρόγραμμα βρίσκεται στο Γενικό λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να βγει το σχετικό ΦΕΚ. Στην συνέχεια ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη του προγράμματος, το οποίο είναι ανοιχτό από το 2017 αλλά δεν ήταν ελκυστικό. Με τις νέες αλλαγές που έγιναν ο ΟΑΕΔ εκτιμά ότι το πρόγραμμα θα γίνει ελκυστικό καθώς η αύξηση του μισθού είναι ένα κίνητρο γθα τους ανέργους.

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης (5 μηνών και άνω) στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Η διαδικασία της αίτησης από τις επιχειρήσεις θα γίνεται ηλεκτρονικά και η κατάθεση των δικαιολογητικών για την είσπραξη της επιχορήγησης από τις επιχειρήσεις. Παράλληλα καταργείται η 3μηνη δέσμευση για διατήρηση προσωπικού μετά το τέλος της 12μηνης επιχορήγησης.
Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στo πρόγραµµα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αναρτηµένη στην ιστοσελίδα του Οργανισµού (www.oaed.gr) αίτηση υπαγωγής – υπεύθυνη δήλωση που εµπεριέχει την εντολή κενής θέσης, (εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις), µε την προϋπόθεση ότι έχουν παραλάβει κλειδάριθµο από τα ΚΠΑ2 ΟΑΕ∆ της περιοχής τους, µε τον οποίο έχουν πρόσβαση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕ∆ (eservices).

Οι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται µε συστατικό σηµείωµα µόνο από την αρµόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστηµα που θα απασχοληθούν. Η σύσταση γίνεται σύµφωνα µε τις επιλογές των ανέργων που έχουν καταγραφεί στα Ατοµικά Σχέδια ∆ράσης κατά τη διαδικασία της εξατοµικευµένης προσέγγισης. Οι άνεργοι που υποδεικνύονται από το ΚΠΑ2 καλούνται, εφόσον το επιθυµούν, να συµµετέχουν στο πρόγραµµα µετατρέποντας το επίδοµα ανεργίας σε επιταγή επανένταξης.

Ωφελούμενοι- Άνεργοι είναι:

Α. Άνεργοι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησης τακτικής ανεργίας (αρχικής ή συνέχισης ). Η εγκριθείσα επιδότηση (είτε αρχική είτε λόγω συνέχισης) πρέπει να είναι τουλάχιστον πεντάμηνης διάρκειας .

Β. Μακροχρόνια άνεργοι δικαιούχοι «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» για τους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον 2 μήνες επιδότηση.
Επισημαίνεται ότι οι άνεργοι θα πρέπει να είναι δικαιούχοι της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» κατά την ημέρα της υπόδειξης .
Οι ωφελούμενοι άνεργοι και των δύο ανωτέρω κατηγοριών κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 οφείλουν να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Δεν είναι δυνατή η υπόδειξη ανέργων σε επιχειρήσεις :

1. Για άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης για ένταξη στο πρόγραμμα από την επιχείρηση:
Α. είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε επιχειρήσεις που συνιστούν με την αιτούσα ενιαία επιχείρηση ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας από τους ίδιους ή άλλους εργοδότες ή εταίρους.
Β. είχαν απασχοληθεί με την ίδια ή άλλη ειδικότητα στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα (κύρια ή/και δευτερεύουσα).
Γ. είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση όπου ο εταίρος ή ο εργοδότης έχει ή είχε οποιαδήποτε μετοχική ή εταιρική σχέση με την ενταχθείσα επιχείρηση.
Δ. είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση συζύγου ή σε συγγενή α΄ βαθμού εξ αίματος ή εξ΄ αγχιστείας με τον εργοδότη.

2. για εργαζόμενους που απασχολούνται αποκλειστικά, από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωϊνή (λήξη ωραρίου).

3. για άτομα που:
Α. είναι εταίροι σε Ο.Ε., Ε.Ε, Ε.Π.Ε και στις Ι.Κ.Ε
Β. είναι μέλη των Δ.Σ. στις Α.Ε.
Γ. είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι ή οι διαχειριστές των επιχειρήσεων
Δ. είναι μέλη σε συνεταιρισμούς (πλην των μελών των ΚοινΣεπ)
Ε. τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98.
ΣΤ. θα προσληφθούν στο πλαίσιο ένταξης της επιχείρησης σε οποιοδήποτε άλλο καθεστώς ενίσχυσης για την κάλυψη σχετικών συμβατικών της υποχρεώσεων, π.χ. επενδυτικό σχέδιο, το οποίο επίσης επιχορηγεί το μισθολογικό ή/και το μη μισθολογικό κόστος για τα άτομα αυτά,
Ζ. θα προσληφθούν από τους δικαιούχους εργοδότες, προκειμένου να διαθέσουν τις υπηρεσίες τους σε άλλον εργοδότη (δευτερογενής ή έμμεσος εργοδότης). Η. θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Tags: οαεδ
Previous Post

Τρεις λόγοι που ξυπνάτε το πρωί με πονοκέφαλο

Next Post

Παιδιατρική Εταιρεία: 9 απαντήσεις για τη μάσκα σε μαθητές στα σχολεία

Next Post
ΜΑΣΚΑ, ΠΑΙΔΙΑ

Παιδιατρική Εταιρεία: 9 απαντήσεις για τη μάσκα σε μαθητές στα σχολεία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Γαμπρός το έσκασε από τη γαμήλια δεξίωση – Εγκατέλειψε τη νύφη για την ξαδέλφη της λίγα λεπτά μετά την τελετή
  • 50χρονος με τζιπ μπέρδεψε το γκάζι με το φρένο και καρφώθηκε σε φούρνο σκοτώνοντας βρετανίδα τουρίστρια
  • Κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης
  • Νέο και σημαντικό πρόγραμμα ενίσχυσης 1000 πολύ μικρών επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Οικονομίας Ν. Παπαθανάσης – Με 70% επιδότηση – Πότε θα ξεκινήσει – Βίντεο
  • Σε Αιανή και Λευκοπηγή οι συνοδοί των αντιπροσώπων τψν Επιμελητηρίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  2. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  4. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
  5. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr