• Latest

Νίκος Ρωμανός: Ο ληστής του Βελβεντού περιμένει να δικαιωθεί στον Άρειο Πάγο

2 Δεκεμβρίου 2018
Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

28 Ιουνίου 2025
Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

28 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

28 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος

28 Ιουνίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Εντάσσεται και η Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας»

Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

28 Ιουνίου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

28 Ιουνίου 2025
Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

28 Ιουνίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

28 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

28 Ιουνίου 2025
βια, κακοποιηση

Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι

28 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

28 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα – Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νίκος Ρωμανός: Ο ληστής του Βελβεντού περιμένει να δικαιωθεί στον Άρειο Πάγο

sierafm by sierafm
2 Δεκεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τρίτη στο ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της τελεσίδικης απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθήνας η οποία είχε καταδικάσει τον Νίκο Ρωμανό σε 18 χρόνια κάθειρξη

Λίγο πριν συμπληρωθούν δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο άνθρωπος που ήταν δίπλα του εκείνη την μοιραία νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, Νίκος Ρωμανός περιμένει να δικαιωθεί στον Άρειο Πάγο σχετικά με την εξοντωτική ποινή που του επέβαλε το Εφετείο Αθηνών.

Παρόλο που ο επιστήθιος φίλος του 15χρονου Αλέξη κρίθηκε αθώος με τελεσίδικη απόφαση από το αδίκημα του 187Α ΠΚ περί ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς) καταδικάστηκε σε 18ετή κάθειρξη για μεμονωμένα αδικήματα με το σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου Αθηνών να κάνει λόγο περί ατομικής τρομοκρατίας.

Την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στο ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της τελεσίδικης απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθήνας η οποία είχε καταδικάσει τον Νίκο Ρωμανό σε 18 χρόνια κάθειρξη και την επιβολή χρηματικού ποσού για κατασκευή και κατοχή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, πρόκληση τριών εκρήξεων μια εκ ων οποίων στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου στην Κηφισιά και διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκου Ρωμανού, διακεκριμένο ποινικολόγο Θεόδωρο Μαντά ο Άρειος Πάγος «καλείται να επιλύσει ένα πολύ σοβαρό νομικό ζήτημα που αναφύεται όταν ο κατηγορούμενος έχει αμετακλήτως αθωωθεί για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (άρθρο 187Α Ποινικού Κώδικα) ενώ παράλληλα καταδικάζεται για σοβαρά ποινικά αδικήματα με την επιβαρυντική περίσταση ότι αυτά τελέστηκαν στα πλαίσια ατομικής τρομοκρατίας».

Ο Νίκος Ρωμανός στην πολυσέλιδη αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών αναπτύσσει μια σειρά νομικών λόγων που ενισχύουν τον ισχυρισμό του για λανθασμένη απόφαση του Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα ο Νίκος Ρωμανός ζητά την αναίρεση της τελεσίδικης καταδικαστικής εις βάρος του απόφασης του Α Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, «λόγω ελλείψεως ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας , λόγω εσφαλμένης ερμηνείας-εφαρμογής ουσιαστικής ποινικής διατάξεως καθώς και λόγω παραβίασης δεδικασμένου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά η αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια μείζονα νομοθετική προτεραιότητα τόσο για την διεθνή όσο και για την ελληνική έννομη τάξη. «Η αθώωση όμως για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί ταυτόχρονα στην καταδίκη για ατομική τρομοκρατία κατά το άρθρο 187Α Ποινικού Κώδικα. Μια τέτοια ερμηνεία προσανατολισμένη καθαρά σε μια κατασταλτική και τιμωρητικού χαρακτήρα αντίληψη, βρίθει νομικής και ουσιαστικής παραδοξότητας και έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με το κράτος Δικαίου» καταλήγει ο κ. Θεόδωρος Μαντάς συνήγορος του Νίκου Ρωμανού.

Στην αίτηση αναίρεσης της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου Αθηνών, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στον Άρειο Παγο ο Νίκος Ρωμανός επισημαίνει ότι οι αυτοτελείς ισχυρισμοί του που είχαν επιβληθεί και απορρίφτηκαν χωρίς ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ήταν η «αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης της ώθησης στην πράξη από μη ταπεινά αίτια, αναγνώριση της συνδρομής του άρθρου 133 ΠΚ για τους «νεαρούς ενήλικες» που ορίζει ελαττωμένη ποινή, αναγνώριση του ελαφρυντικού της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και η αναγνώριση από άλλο δικαστήριο που κηρύχτηκε αθώος του 187Α ΠΚ».

Ο Νίκος Ρωμανός όπως και άλλοι συγκατηγορούμενοί του κρίθηκαν αθώοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση με το σκεπτικό της απόφασης ότι οι «εν λόγω πράξεις δεν έγιναν με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά μια χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ή να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές μιας χώρας. Συνεπώς από άποψη δημόσιας τάξης δεν διασαλεύτηκε η ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών, ούτε κλονίστηκε η εμπιστοσύνη τους ως προς το αν επιβάλλεται η έννομη τάξη στη χώρα».

Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Σε ηλικία 20 ετών πήρε μέσα στις φυλακές Αυλώνα που κρατούνταν απολυτήριο λυκείου ενώ πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και εισήχθη στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας.

Έχοντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες για την παρακολούθηση των μαθημάτων ενώ έχει ήδη περάσει είκοσι μαθήματα.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί την 1η Φεβρουαρίου 2013 μαζί με άλλα τρία άτομα για απόπειρα ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Με την καταδίκη του ξεκινά το διάβασμα μέσα στις φυλακές, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται η οικογένειά του και κάποιοι φίλοι του. Όταν πέρασε στο ΤΕΙ Αθήνας και ήρθε η ώρα για να σπουδάσει, τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη έριχναν το μπαλάκι το ένα στο άλλο για το ποιος πρέπει να του δώσει άδεια και εάν είχε δικαίωμα.

Η άρνηση να του δοθεί φοιτητική άδεια οδηγεί τον Νίκο Ρωμανό σε απεργία πείνας που κρατά έναν μήνα. Η κατάσταση της υγείας του φθάνει σε κρίσιμο σημείο και με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα του επιτρεπόταν η εκπαιδευτική άδεια με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Από τις 8 Αυγούστου του 2014 είναι παντρεμένος με την αγαπημένη του Βιργινία με το μυστήριο να τελείται στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών Αυλώνα από το δήμαρχο της πόλης παρουσία των μελών των δυο οικογενειών. Με την σύζυγό του είχαν γνωριστεί από τότε που εκείνος φοιτούσε στη Σχολή Μωραϊτη.

protothema.gr
Tags: ΡΩΜΑΝΟΣ
Previous Post

Πώς η καταγγελία ενός παπά στη Ζάκυνθο οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού

Next Post

Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από επίθεση ροντβάιλερ

Next Post
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από επίθεση ροντβάιλερ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!
  • Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό
  • Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος
  • Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr