• Latest

Νίκος Ρωμανός: Ο ληστής του Βελβεντού περιμένει να δικαιωθεί στον Άρειο Πάγο

2 Δεκεμβρίου 2018
ΑΤΜ, ΤΡΑΠΕΖΑ, χρημα

Δωρεάν αναλήψεις μετρητών για όλους – Οι αλλαγές που έρχονται σε 48 ώρες

10 Αυγούστου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 810 ευρώ

10 Αυγούστου 2025
ΧΡΕΗ

Οι ΟΤΑ μεταξύ των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου

10 Αυγούστου 2025
Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα

Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα

10 Αυγούστου 2025
Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο και φωτογραφίες

9 Αυγούστου 2025
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Εξαίρεση υποχρέωσης ΑΤΑΚ για αγροτεμάχια της Εορδαίας

9 Αυγούστου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Φλώρινα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός. Είχε καταδίκη 8 χρόνια για ναρκωτικά

9 Αυγούστου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Γρεβενά: Απατεώνες άρπαξαν 5.400 ευρώ. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

9 Αυγούστου 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου Καστοριανού – Έκκληση για πληροφορίες

9 Αυγούστου 2025
Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στο Άργος Ορεστικό – Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του για να αποφύγει ένα γατάκι

9 Αυγούστου 2025
Οι κορυφαίοι παίκτες του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson στον 21ο αιώνα

Σαουθάμπτον – Ρέξαμ: Χολιγουντιανή πρεμιέρα στην Τσάμπιονσιπ

9 Αυγούστου 2025
Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

Ανθοχώρι: Υποδοχή λειψάνων της Αγίας Άννης

9 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 10 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νίκος Ρωμανός: Ο ληστής του Βελβεντού περιμένει να δικαιωθεί στον Άρειο Πάγο

sierafm by sierafm
2 Δεκεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
2
SHARES
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τρίτη στο ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της τελεσίδικης απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθήνας η οποία είχε καταδικάσει τον Νίκο Ρωμανό σε 18 χρόνια κάθειρξη

Λίγο πριν συμπληρωθούν δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο άνθρωπος που ήταν δίπλα του εκείνη την μοιραία νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, Νίκος Ρωμανός περιμένει να δικαιωθεί στον Άρειο Πάγο σχετικά με την εξοντωτική ποινή που του επέβαλε το Εφετείο Αθηνών.

Παρόλο που ο επιστήθιος φίλος του 15χρονου Αλέξη κρίθηκε αθώος με τελεσίδικη απόφαση από το αδίκημα του 187Α ΠΚ περί ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση (Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς) καταδικάστηκε σε 18ετή κάθειρξη για μεμονωμένα αδικήματα με το σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου Αθηνών να κάνει λόγο περί ατομικής τρομοκρατίας.

Την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στο ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της τελεσίδικης απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθήνας η οποία είχε καταδικάσει τον Νίκο Ρωμανό σε 18 χρόνια κάθειρξη και την επιβολή χρηματικού ποσού για κατασκευή και κατοχή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, πρόκληση τριών εκρήξεων μια εκ ων οποίων στο σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου στην Κηφισιά και διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Νίκου Ρωμανού, διακεκριμένο ποινικολόγο Θεόδωρο Μαντά ο Άρειος Πάγος «καλείται να επιλύσει ένα πολύ σοβαρό νομικό ζήτημα που αναφύεται όταν ο κατηγορούμενος έχει αμετακλήτως αθωωθεί για το αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση (άρθρο 187Α Ποινικού Κώδικα) ενώ παράλληλα καταδικάζεται για σοβαρά ποινικά αδικήματα με την επιβαρυντική περίσταση ότι αυτά τελέστηκαν στα πλαίσια ατομικής τρομοκρατίας».

Ο Νίκος Ρωμανός στην πολυσέλιδη αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών αναπτύσσει μια σειρά νομικών λόγων που ενισχύουν τον ισχυρισμό του για λανθασμένη απόφαση του Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα ο Νίκος Ρωμανός ζητά την αναίρεση της τελεσίδικης καταδικαστικής εις βάρος του απόφασης του Α Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, «λόγω ελλείψεως ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας , λόγω εσφαλμένης ερμηνείας-εφαρμογής ουσιαστικής ποινικής διατάξεως καθώς και λόγω παραβίασης δεδικασμένου».

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά η αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια μείζονα νομοθετική προτεραιότητα τόσο για την διεθνή όσο και για την ελληνική έννομη τάξη. «Η αθώωση όμως για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί ταυτόχρονα στην καταδίκη για ατομική τρομοκρατία κατά το άρθρο 187Α Ποινικού Κώδικα. Μια τέτοια ερμηνεία προσανατολισμένη καθαρά σε μια κατασταλτική και τιμωρητικού χαρακτήρα αντίληψη, βρίθει νομικής και ουσιαστικής παραδοξότητας και έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με το κράτος Δικαίου» καταλήγει ο κ. Θεόδωρος Μαντάς συνήγορος του Νίκου Ρωμανού.

Στην αίτηση αναίρεσης της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου Αθηνών, που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στον Άρειο Παγο ο Νίκος Ρωμανός επισημαίνει ότι οι αυτοτελείς ισχυρισμοί του που είχαν επιβληθεί και απορρίφτηκαν χωρίς ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία ήταν η «αναγνώριση της ελαφρυντικής περίστασης της ώθησης στην πράξη από μη ταπεινά αίτια, αναγνώριση της συνδρομής του άρθρου 133 ΠΚ για τους «νεαρούς ενήλικες» που ορίζει ελαττωμένη ποινή, αναγνώριση του ελαφρυντικού της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και η αναγνώριση από άλλο δικαστήριο που κηρύχτηκε αθώος του 187Α ΠΚ».

Ο Νίκος Ρωμανός όπως και άλλοι συγκατηγορούμενοί του κρίθηκαν αθώοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση με το σκεπτικό της απόφασης ότι οι «εν λόγω πράξεις δεν έγιναν με τρόπο, σε έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά μια χώρα και με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ή να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές, οικονομικές δομές μιας χώρας. Συνεπώς από άποψη δημόσιας τάξης δεν διασαλεύτηκε η ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών, ούτε κλονίστηκε η εμπιστοσύνη τους ως προς το αν επιβάλλεται η έννομη τάξη στη χώρα».

Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Σε ηλικία 20 ετών πήρε μέσα στις φυλακές Αυλώνα που κρατούνταν απολυτήριο λυκείου ενώ πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και εισήχθη στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας.

Έχοντας το ηλεκτρονικό βραχιολάκι λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες για την παρακολούθηση των μαθημάτων ενώ έχει ήδη περάσει είκοσι μαθήματα.

Ο Νίκος Ρωμανός είχε συλληφθεί την 1η Φεβρουαρίου 2013 μαζί με άλλα τρία άτομα για απόπειρα ληστείας στο Βελβεντό Κοζάνης.

Με την καταδίκη του ξεκινά το διάβασμα μέσα στις φυλακές, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται η οικογένειά του και κάποιοι φίλοι του. Όταν πέρασε στο ΤΕΙ Αθήνας και ήρθε η ώρα για να σπουδάσει, τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη έριχναν το μπαλάκι το ένα στο άλλο για το ποιος πρέπει να του δώσει άδεια και εάν είχε δικαίωμα.

Η άρνηση να του δοθεί φοιτητική άδεια οδηγεί τον Νίκο Ρωμανό σε απεργία πείνας που κρατά έναν μήνα. Η κατάσταση της υγείας του φθάνει σε κρίσιμο σημείο και με απόφαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα του επιτρεπόταν η εκπαιδευτική άδεια με τη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Από τις 8 Αυγούστου του 2014 είναι παντρεμένος με την αγαπημένη του Βιργινία με το μυστήριο να τελείται στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών Αυλώνα από το δήμαρχο της πόλης παρουσία των μελών των δυο οικογενειών. Με την σύζυγό του είχαν γνωριστεί από τότε που εκείνος φοιτούσε στη Σχολή Μωραϊτη.

protothema.gr
Tags: ΡΩΜΑΝΟΣ
Previous Post

Πώς η καταγγελία ενός παπά στη Ζάκυνθο οδήγησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού

Next Post

Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από επίθεση ροντβάιλερ

Next Post
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στο νοσοκομείο 2χρονο παιδί μετά από επίθεση ροντβάιλερ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δωρεάν αναλήψεις μετρητών για όλους – Οι αλλαγές που έρχονται σε 48 ώρες
  • ΔΥΠΑ: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του εφάπαξ επιδόματος των 810 ευρώ
  • Οι ΟΤΑ μεταξύ των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου
  • Πόσες θερμίδες έχουν τα καλοκαιρινά φρούτα
  • Εράτυρα: Χαμός στο πάρτι Νεολαίας. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr