Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ
αστυνομια, συλληψη
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Νεκρές τρεις μοναχές – Ανεμβολίαστες οι περισσότερες στη γυναικεία μονή που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Ανησυχία έχει προκληθεί από τη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού σε γυναικεία μονή που βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στα περίχωρα του δήμου Θέρμης, και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μετρά ήδη τρεις απώλειες από τη νόσο του Covid-19.

Από τις 17 μοναχές του μοναστηριού (μαζί με αυτές που έχασαν τη ζωή τους), οι 11 ήταν ανεμβολίαστες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες έφυγε από τη ζωή μία μοναχή 63 ετών από κορωνοϊό, πριν λίγες μέρες μία μοναχή 78 ετών έχασε επίσης τη ζωή της από κορωνοϊό, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου είχε πεθάνει ακόμα μία μοναχή για την οποία δεν έχει γίνει γνωστό αν ήταν εμβολιασμένη ή όχι.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιες από τις μοναχές νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, η μία εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως μία εκ των αδελφών που νόσησε ελαφρά έχει αναλάβει τη φροντίδα όσων μοναχών νοσούν βαρύτερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ καλείται από το μοναστήρι για διακομιδή στα νοσοκομείο μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής και όταν η κατάσταση δείχνει να φθάνει στο απροχώρητο.

Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα μοναστήρια της χώρας είναι η σημερινή δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη ο οποίος τόνισε ότι τα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

Πηγή: voria.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *