• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Άγνωστοι κατέστρεψαν τους σωλήνες που δίνουν οξυγόνο στους ασθενείς

21 Οκτωβρίου 2021
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Άγνωστοι κατέστρεψαν τους σωλήνες που δίνουν οξυγόνο στους ασθενείς

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άγνωστοι προσπάθησαν να κλέψουν χάλκινους σωλήνες που βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, προκαλώντας βλάβη στο σύστημα παροχής οξυγόνου, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 9 Οκτωβρίου, όταν άγνωστοι δράστες έκοψαν το σύρμα του νοσοκομείου και προσέγγισαν τον εξωτερικό χώρο όπου είναι εγκατεστημένοι οι σωλήνες χαλκού που παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς του νοσοκομείου.

Στην προσπάθειά τους να κόψουν τους σωλήνες με αιχμηρό αντικείμενο, προκάλεσαν βλάβη στη μονάδα Vacuum, η οποία παράγει αρνητική πίεση. Αυτό είχε ως συνέπεια για δύο ώρες να κινδυνέψουν δυνητικά ασθενείς που έχρηζαν νοσηλεία με τη συνδρομή της μονάδας Vacuum, η οποία διοχετεύει οξυγόνο στο νοσοκομείο σε κατάλληλες υποδοχές, για την αναρρόφηση των μετρήσεών τους αναφέρει το thesstoday.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία για τη νοσηλεία των ασθενών με τη συσκευή Vacuum γίνεται συνήθως δύο με τρεις φορές στο οκτάωρο, οπότε ουσιαστικά το δίωρο της βλάβης -έως τη στιγμή της επιδιόρθωσης- ήταν οριακό για το νοσοκομείο.

Αποκαταστάθηκε άμεσα η βλάβη – Σε εφαρμογή το σχέδιο με τα back-ups

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Παπαγεωργίου» Παναγιώτης Τουχτίδης επιβεβαιώνει στο ThessToday την απόπειρα καταστροφής στους σωλήνες χαλκού του νοσοκομείου, ωστόσο, εξηγεί ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα.

«Όντως προσπάθησαν να πάρουν ενδεχομένως τους χάλκινους σωλήνες, είτε του οξυγόνου είτε του Vacuum για τις αναρροφήσεις. Το οξυγόνο δεν έπαθε κάποιο πρόβλημα, αλλά η τάση του Vacuum έπεσε για δύο ώρες, με τη βλάβη να αποκαθίσταται άμεσα», τόνισε ο κ. Τουχτίδης, υπογραμμίζοντας ότι το δίωρο της βλάβης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά.

«Τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο με τα back-ups στις κλινικές, μεταφέροντας ηλεκτρικές αναρροφήσεις -που έχουμε προμηθευτεί από πολύ νωρίτερα- στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, ακριβώς για να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά και να μην έχουμε κανένα πρόβλημα με τους ασθενείς», δήλωσε ο κ. Τουχτίδης.

Αποκλείεται το σενάριο παρέμβασης των αρνητών

Το καλοκαίρι του 2021 στο νοσοκομείο Τέτοβο, στη Βόρεια Μακεδονία, σημειώθηκε αντίστοιχο περιστατικό με αυτό του «Παπαγεωργίου». Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 42χρονος άνδρας ύποπτος για την καταστροφή του κεντρικού συστήματος παροχής οξυγόνου στο νοσοκομείο του Τετόβου στις 23 Αυγούστου, προκαλώντας ζημιές από φυσική δύναμη σε δύο σωλήνες χαλκού. Η συγκεκριμένη περίπτωση χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία της γείτονας χώρας ως «παρέμβαση αρνητή του κορονοϊού», ο οποίος αμφισβητούσε την προέλευση των εμβολίων.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του ThessToday αναφέρουν πως στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» η βλάβη παρουσιάστηκε σε σημείο όπου η κλοπή χαλκού θεωρείται αδύνατη, ενισχύοντας το σενάριο παρέμβασης αρνητών του κορονοϊού, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο αμφισβήτησης -ακόμη και νεκρών- βρίσκεται σε έξαρση. Ωστόσο ο κ. Τουχτίδης ενημερώνει ότι η πιθανή εμπλοκή αρνητών του κορονοϊού θεωρείται αδύνατη, καθώς ο σωλήνας του οξυγόνου διαθέτει πίεση 13 bar και οποιοσδήποτε επιχειρούσε σκοπίμως και συνειδητά να προκαλέσει βλάβη θα τραυματιζόταν σοβαρά από την υψηλή ψύξη.

Πηγές από το νοσοκομείο επισημαίνουν ότι για το συμβάν βανδαλισμού στη μονάδα οξυγόνου κλήθηκε η Ελληνική Αστυνομία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Previous Post

Η πορεία υλοποίησης των έργων για το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη με κλιμάκιο του ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Next Post

Δείτε σε ποιους Δήμους εντοπίζονται τα κρούσματα την Τρίτη 19/10 στη Δυτική Μακεδονία

Next Post
Δωρεάν rapid test

Δείτε σε ποιους Δήμους εντοπίζονται τα κρούσματα την Τρίτη 19/10 στη Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό
  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr