• Latest
ΓΙΑΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Νταντάδες της γειτονιάς: Έρχονται τα 500 ευρώ σε όλη την Ελλάδα

11 Νοεμβρίου 2024
Οι εκδηλώσεις του πανηγυρικού εορτασμού του «Γενέσιου του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος»

Το Σωματείο Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος θα τιμήσει την μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

13 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Πληγείσες καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας μένουν εκτός των αποζημιώσεων του Μέτρου 23»

13 Μαΐου 2025
Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου – Δήμου Βοΐου στην εκδήλωση «Το δικό μου “μαμά” είναι αλλιώς» στα Ιωάννινα

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου – Δήμου Βοΐου στην εκδήλωση «Το δικό μου “μαμά” είναι αλλιώς» στα Ιωάννινα

13 Μαΐου 2025
Τέλος η ταλαιπωρία στη Γέφυρα Αξιού – Ποιο κομμάτι δίνεται σε κυκλοφορία

Φανάρια και μονοδρόμηση στη Γέφυρα Σερβίων ξανά!

13 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Σταύρος Καλαφάτης: “Η καινοτομία αποτελεί κουλτούρα για την κυβέρνηση”

Κοζάνη: Σταύρος Καλαφάτης: “Η καινοτομία αποτελεί κουλτούρα για την κυβέρνηση”

13 Μαΐου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

13 Μαΐου 2025
Έξι παιδιά ζητάνε βοήθεια!

Έξι παιδιά ζητάνε βοήθεια!

13 Μαΐου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Δημοσίευση δεύτερου ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

13 Μαΐου 2025
Τα θέματα των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Τα θέματα των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

13 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Νέο εξώδικο στην ΔΕΥΑΚ από την ΔΕΗ – Συμφωνία με βελτίωση των όρων για τις τηλεθερμάνσεις

Ολοκλήρωση της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης για την Περίοδο 2024/2025

13 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακή Γεωργία και Γεωργία Άνθρακα»

Κοζάνη: Ημερίδα με θέμα: «Ψηφιακή Γεωργία και Γεωργία Άνθρακα»

13 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Έναρξη εγγραφών και επανεγγραφών νηπίων στους βρεφονηπιακούς του Δήμου Γρεβενών για το έτος 2025-26

13 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νταντάδες της γειτονιάς: Έρχονται τα 500 ευρώ σε όλη την Ελλάδα

sierafm by sierafm
11 Νοεμβρίου 2024
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΓΙΑΓΙΑ ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΑΙΔΙ
0
SHARES
74
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Γιαγιάδες και παππούδες σε όλη την Ελλάδα θα μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ κρατώντας τα εγγόνια τους.

Η πανελλαδική εφαρμογή του προγράμματος Νταντάδες της Γειτονιάς που σήμερα εφαρμόζεται πιλοτικά σε 62 δήμους θα ξεκινήσει το 2025. Ειδικότερα εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί σε όλη τη χώρα στο πρώτο εξάμηνο του 2025.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι εξασφαλίστηκαν 100.000.000 από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα θα γίνει πανελλαδικό σε όλους τους μήνες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και γιαγιάδες, παππούδες και λοιποί συγγενείς που επιθυμούν να προσέχουν τα εγγόνια τους ή τα ανιψιά τους και να πληρωθούν με 500 ευρώ το μήνα.

Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία απλή αίτηση και να εντάξουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» γιαγιάδες, παππούδες και συγγενείς που φροντίζουν ήδη ή επιθυμούν να φροντίσουν τα εγγόνια τους, τα ανίψια τους κ.λ.π.

Ειδικότερα με μία απλή διαδικασία οι γιαγιάδες και οι παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα και να φροντίζουν τα εγγόνια τους.

Εφόσον οι γιαγιάδες ή οι παππούδες είναι συνταξιούχοι θα πρέπει να το δηλώσουν στον ΕΦΚΑ καθώς ισχύουν όσα προβλέπονται για την εργασία των συνταξιούχων.

Οι «Νταντάδες της γειτονιάς» είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε γονείς με παιδιά από 2 μηνών έως 2,5 ετών και στόχο έχει να στηρίξει τις οικογένειες και να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια.

Κάθε Νταντά επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο:

α) μέχρι του αριθμού των τριών παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους,

β) μέχρι του αριθμού των δύο παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.

Την αίτηση στην πλατφόρμα ntantades.gov.gr μπορούν να καταθέσουν επιμελητές και επιμελήτριες καθώς και γονείς που αναζητούν ένα πρόσωπο για να τους βοηθήσει στη φροντίδα του παιδιού τους. Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι 30/9/2024 και έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες και όσοι συγγενείς προσέχουν ήδη τα βρέφη αρκεί να κατέχουν τίτλο σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (μέχρι Γ’ Γυμνασίου). Μετά την αίτηση θα ολοκληρώσετε ένα ασύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Α: Για να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή εκπαίδευση, θα ακολουθήσετε τα κάτωθι βήματα:

1) Θα μεταβείτε στην εφαρμογή του προγράμματος ntantades.gov.gr και με τη χρήση των προσωπικών σας κωδικών taxisnet θα εισέλθετε στην αίτηση συμμετοχής «Εγγραφή στο μητρώο επιμελητών/τριών».

2) Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα μεταβείτε στην ΕΝΟΤΗΤΑ Β – ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/Επίπεδο Εκπαίδευσης της αίτησής σας και θα επιλέξετε το σύνδεσμο (link) https://howto.gov.gr/ ώστε να εισέλθετε στο ασύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης.

3) Αφού μελετήσετε το εκπαιδευτικό υλικό που θα βρείτε στον παραπάνω σύνδεσμο, θα μεταβείτε στις ερωτήσεις αξιολόγησης, όπου θα πρέπει να απαντήσετε σε 30 ερωτήσεις της μορφής «σωστό/λάθος» ή «πολλαπλής επιλογής».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης μπορείτε να μεταβαίνετε στις ερωτήσεις πατώντας «Επόμενη σελίδα» ή «Προηγούμενη σελίδα» στο κάτω μέρος της οθόνης. Έχετε τη δυνατότητα να αγνοήσετε μία ερώτηση και να επανέλθετε αργότερα ή να διορθώσετε μία απάντηση πριν την τελική υποβολή. Αφού απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατάτε «Υποβολή όλων και τέλος».

Για την εξέταση έχετε στη διάθεσή σας 45 λεπτά.

Η αξιολόγηση των απαντήσεων γίνεται αυτόματα από το σύστημα και επιτυχών/ούσα θεωρείται όποιος/α συγκεντρώσει το 70% και πάνω των σωστών απαντήσεων.

Αν αποτύχετε στην εξέταση, έχει το δικαίωμα να προσπαθήσετε ξανά ύστερα από μία εβδομάδα. Συνολικά, μπορεί να προσπαθήσετε έως δύο (2) φορές.

Εφόσον ολοκληρώσατε επιτυχώς το ασύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης, με ποσοστό επιτυχίας άνω του 70%, θα πρέπει:

1. να εισέλθετε εκ νέου στην αίτησή σας από το ntantades.gov.gr, στο περιβάλλον «Εγγραφή στο μητρώο επιμελητών/τριών»,

2. να μεταβείτε στην ΕΝΟΤΗΤΑ Β της αίτησής σας, στο σημείο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,

3. να επιλέξετε το επίπεδο εκπαίδευσής σας (π.χ Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανώτατης εκπαίδευσης, κτλ) και στην ειδικότητα να επιλέξετε Διαδικτυακή εκπαίδευση,

4. και να επισυνάψετε σε μορφή pdf οποιονδήποτε τίτλο σπουδών κατέχετε (π.χ. απολυτήριο Γυμνασίου ή οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ κατέχετε).

Εντός διαστήματος δέκα εργάσιμων ημερών, από την οριστική υποβολή της αίτησης, διενεργείται από τη ΓΓΙΑΔ ο ουσιαστικός έλεγχος των υποβληθέντων στοιχείων και δικαιολογητικών και, όπου απαιτείται, η διασταύρωση αυτών, μέσω της άντλησης των απαιτούμενων δεδομένων, από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε περίπτωση που η αίτησή σας πληροί τις προϋποθέσεις, εγγράφεστε στο Μητρώο Επιμελητών/τριών και λαμβάνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που είναι δηλωμένη στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας της ΓΓΠΣΔΔ, τον μοναδικό αριθμό Μητρώου, που πρέπει να σημειώνεται σε κάθε ηλεκτρονικό ή φυσικό αρχείο που σας αφορά.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες που μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή εκπαίδευση για να γίνει η πιστοποίηση τους μπορούν να ενταχθούν στο μητρώο επιμελητών, να συνεχίσουν να φροντίζουν τα εγγόνια τους και να πληρώνονται 500 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι 300 ευρώ το μήνα λαμβάνουν εφόσον το ωφελούμενο πρόσωπο εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής απασχόλησης ή είναι εγγεγραμμένο ως άνεργο στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. ή λαμβάνει, μέσω άλλης δράσης, Αξία Τοποθέτησης (voucher) για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: Νταντάδες της Γειτονιάς
Previous Post

Αντικειμενική αξία ακινήτων: Ειδική πλατφόρμα υπολογισμού των τιμών και ο ρόλος των… δορυφόρων

Next Post

Διακήρυξη του συνδυασμού «Ανάπτυξης Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γιάννη Μητλιάγκα

Next Post
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ανάπτυξης Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γιάννη Μητλιάγκα

Διακήρυξη του συνδυασμού «Ανάπτυξης Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον Γιάννη Μητλιάγκα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Το Σωματείο Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος θα τιμήσει την μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Πληγείσες καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας μένουν εκτός των αποζημιώσεων του Μέτρου 23»
  • Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου – Δήμου Βοΐου στην εκδήλωση «Το δικό μου “μαμά” είναι αλλιώς» στα Ιωάννινα
  • Φανάρια και μονοδρόμηση στη Γέφυρα Σερβίων ξανά!
  • Κοζάνη: Σταύρος Καλαφάτης: “Η καινοτομία αποτελεί κουλτούρα για την κυβέρνηση”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr