• Latest
ταξιδι διακοπες

Ξεκινούν οι δοκιμές του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού -Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες

1 Μαΐου 2021
Έκθεση Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης

Έκθεση Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης

15 Μαΐου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εγγραφές βρεφών και προ-νηπίων για τη σχολική χρονιά 2025-2026 (Βίντεο)

Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εγγραφές βρεφών και προ-νηπίων για τη σχολική χρονιά 2025-2026 (Βίντεο)

15 Μαΐου 2025
Δήμος Κοζάνης: Καθαρισμός και ευπρεπισμός τάφων ευεργετών (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Καθαρισμός και ευπρεπισμός τάφων ευεργετών (Βίντεο+Φωτογραφίες)

15 Μαΐου 2025
O Mιχάλης Παπαδόπουλος για τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του δημάρχου Εορδαίας Π. Πλακεντά

O Mιχάλης Παπαδόπουλος για τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του δημάρχου Εορδαίας Π. Πλακεντά

15 Μαΐου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης : Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024 «Στην καρδιά της πόλης» – Δεύτερο μέρος

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Κατερίνα Πολέμη & Στάθης Άννινος 2et «Ήχοι του Κόσμου»

15 Μαΐου 2025
Στην Παγκόσμια Κορυφή του Chess Solving ο Νίκος Σιδηρόπουλος από τη Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στην Παγκόσμια Κορυφή του Chess Solving ο Νίκος Σιδηρόπουλος από τη Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

15 Μαΐου 2025
Οι νέοι Γεωπόνοι φύτεψαν “γνώση και ελπίδα” στο Γυμνάσιο Εράτυρας

Οι νέοι Γεωπόνοι φύτεψαν “γνώση και ελπίδα” στο Γυμνάσιο Εράτυρας

15 Μαΐου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

22η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

15 Μαΐου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

15 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

15 Μαΐου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Μαΐου

15 Μαΐου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης για την άμεση επανασύσταση και στελέχωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας

Στάθης Κωνσταντινίδης: Δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης για την άμεση επανασύσταση και στελέχωση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας

15 Μαΐου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου στη Δυτική Μακεδονία την Παρασκευή 16 Μαΐου

15 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκινούν οι δοκιμές του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού -Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες

sierafm by sierafm
1 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ταξιδι διακοπες
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΕΕ θα ξεκινήσει δοκιμές του συστήματος πιστοποιητικού εμβολιασμού στις αρχές Μαΐου με στόχο να είναι πλήρως λειτουργικό στις 30 Ιουνίου, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, μετά την υιοθέτηση της πρότασης της Κομισιόν από το Ευρωκοινοβούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μπορεί η νομοθεσία αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καθυστερήσει, ωστόσο οι πρώτες δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

«Η υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της θέσης του για ένα ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό αποτελεί βασικό βήμα προς ελεύθερα και ασφαλή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι. Τώρα οι διαπραγματεύσεις με την πορτογαλική προεδρία μπορούν να ξεκινήσουν. Θα υποστηρίξουμε και θα διευκολύνουμε μία ταχεία ολοκλήρωση αυτών των συζητήσεων» δήλωσε σχετικά χθες, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξουν τη δική τους εθνική ψηφιακή εφαρμογή, τόσο για τους χρήστες, όσο όμως και για τις αρμόδιες αρχές, βασισμένη στις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν συμφωνηθεί με τους ειδικούς της Ένωσης. Αυτές αφορούν σε συγκεκριμένα τεστ κορωνοϊού τα οποία περιλαμβάνονται στη λίστα των εγκεκριμένων από την ΕΕ, αλλά και εμβολίων που έχουν πάρει το πράσινο φως από τον EMA.

Οι εφαρμογές αυτές θα συνδέονται με μια πύλη της Κομισιόν, όπου και θα συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία που προβλέπονται προκειμένου κάποιος να ταξιδεύει χωρίς περιορισμούς εντός της ζώνης Σένγκεν.
Στις 10 Μαΐου ξεκινούν οι δοκιμές για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα δοκιμαστεί σε κάποια κράτη μέλη, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Κροατία με τις δοκιμές να ξεκινούν στις 10 Μαΐου και την ΕΕ να έχει θέσει ως στόχο να στήσει την ψηφιακή πύλη ως την 1η Ιουνίου. Τότε θα πραγματοποιηθεί ένας δεύτερος γύρος δοκιμών, με στόχο το σύστημα να είναι πλήρως λειτουργικό στις 30 Ιουνίου.

Στο πρώτο γκρουπ δοκιμών βρίσκεται και η χώρα μας, μαζί με τις Ισπανία, Ιταλία Μάλτα, Βουλγαρία κα. Οι χώρες χωρίζονται σε τρία γκρουπ με βάση το κατά πόσο είναι έτοιμες τεχνικά για το πιστοποιητικό, ενώ οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε να ενσωματώνονται στο σύστημα και πιστοποιητικά τρίτων χωρών. Με την προϋπόθεση πως οι ΗΠΑ ή άλλες χώρες θα έρθουν σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες, θα δίνεται η δυνατότητα ενσωμάτωσης βασικών δεδομένων που θα αναρτώνται στο σύστημα και θα περιλαμβάνονται στις εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για την έγκριση του πιστοποιητικού.
Η Γαλλία η πρώτη χώρα με έτοιμη ψηφιακή εφαρμογή

Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία έγινε η πρώτη χώρα στην ΕΕ που ξεκίνησε τις δοκιμές ενός ψηφιακού ταξιδιωτικού πιστοποιητικού εμβολιασμού στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού πράσινου διαβατηρίου.

Η εφαρμογή TousAntiCovid, που εντάσσεται στο πρόγραμμα ιχνηλάτησης επαφών στη Γαλλία, αναβαθμίστηκε ώστε να αποθηκεύει αρνητικά αποτελέσματα από τεστ κορωνοϊού στα κινητά ταξιδιωτών και ήδη δοκιμάζεται σε πτήσεις προς την Κορσική και άλλες υπερπόντιες κτήσεις της χώρας.

Από τις 29 Απριλίου οι δοκιμές αυτές θα περιλαμβάνουν και πιστοποιητικά εμβολιασμού, δήλωσαν αξιωματούχοι στη γαλλική εφημερίδα Le Monde και το σύστημα μπορεί κάποια στιγμή να εφαρμοστεί και για την προσέλευση πολιτών σε φεστιβάλ, συναυλίες, εμπορικές εκθέσεις, αλλά όχι σε εστιατόρια και μπαρ.
Τα βασικά στοιχεία του κανονισμού που έχει προτείνει η Επιτροπή

Προσβάσιμα και ασφαλή πιστοποιητικά εμβολιασμού για όλους τους πολίτες της ΕΕ θα προβλέπουν τα παρακάτω:

1.Το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα καλύπτει τρία είδη πιστοποιητικών – πιστοποιητικά εμβολιασμού, πιστοποιητικά εξέτασης (δοκιμασία NAAT/RT-PCR ή ταχεία δοκιμασία αντιγόνου) και πιστοποιητικά για άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.
2.Τα πιστοποιητικά θα εκδίδονται σε ψηφιακή ή σε έντυπη μορφή. Και οι δύο εκδόσεις θα περιλαμβάνουν κωδικό QR με τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και ψηφιακή υπογραφή που θα διασφαλίζει τη γνησιότητα του πιστοποιητικού.
3.Η Επιτροπή θα δημιουργήσει μια πύλη και θα παρέχει στήριξη στα κράτη μέλη για την ανάπτυξη λογισμικού το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι αρχές για την επαλήθευση όλων των υπογραφών των πιστοποιητικών σε όλη την ΕΕ. Κανένα δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα των κατόχων των πιστοποιητικών δεν θα περνά μέσω της πύλης ούτε θα διατηρείται από το κράτος μέλος που πραγματοποιεί την επαλήθευση.
4.Τα πιστοποιητικά θα διατίθενται δωρεάν και θα εκδίδονται στην επίσημη γλώσσα ή τις επίσημες γλώσσες του κράτους μέλους έκδοσης και στα αγγλικά.

Απαγόρευση των διακρίσεων

Όλοι οι πολίτες -εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι- θα πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν από το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Για την πρόληψη των διακρίσεων σε βάρος ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, η Επιτροπή δεν προτείνει μόνο τη δημιουργία του διαλειτουργικού πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά και τη δημιουργία πιστοποιητικού εξέτασης για την COVID-19, καθώς και πιστοποιητικού για τα άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Ίδιο δικαίωμα για τους ταξιδιώτες με ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό – αν τα κράτη μέλη αποδέχονται αποδεικτικό εμβολιασμού ως λόγο εξαίρεσης από ορισμένους περιορισμούς για λόγους δημόσιας υγείας, όπως από την υποβολή σε εξέταση ή σε καραντίνα, θα απαιτηθεί να αποδέχονται, με τους ίδιους όρους, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται στο πλαίσιο του συστήματος του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού. Η υποχρέωση αυτή θα περιορίζεται στα εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ, αλλά τα κράτη μέλη θα μπορούν να αποφασίσουν να αποδέχονται και άλλα εμβόλια επιπλέον αυτών.

Κοινοποίηση άλλων μέτρων – αν κάποιο κράτος μέλος εξακολουθεί να απαιτεί από τους κατόχους ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού να υποβάλλονται σε καραντίνα ή σε εξέταση, θα πρέπει να ενημερώνει την Επιτροπή και όλα τα άλλα κράτη μέλη και να εξηγεί τους λόγους για την επιβολή των μέτρων αυτών.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: πιστοποιητικό εμβολιασμού
Previous Post

Άγιο Φως: Το απόγευμα η άφιξή του στην Αθήνα -Με ταπεινότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες

Next Post

Εφτασε στα δικαστήρια ο Μένιος Φουρθιώτης -Τα περιστατικά που τον «καίνε»

Next Post

Εφτασε στα δικαστήρια ο Μένιος Φουρθιώτης -Τα περιστατικά που τον «καίνε»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έκθεση Κοσμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης
  • Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για εγγραφές βρεφών και προ-νηπίων για τη σχολική χρονιά 2025-2026 (Βίντεο)
  • Δήμος Κοζάνης: Καθαρισμός και ευπρεπισμός τάφων ευεργετών (Βίντεο+Φωτογραφίες)
  • O Mιχάλης Παπαδόπουλος για τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσία του δημάρχου Εορδαίας Π. Πλακεντά
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Κατερίνα Πολέμη & Στάθης Άννινος 2et «Ήχοι του Κόσμου»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr