• Latest
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ -Voucher 2.520 ευρώ για ανέργους: Νέες οδηγίες για την πληρωμή

7 Ιουλίου 2022
Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!

28 Ιουνίου 2025
Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ

28 Ιουνίου 2025
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό

28 Ιουνίου 2025
ΔΕΥΑΒ

Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος

28 Ιουνίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Εντάσσεται και η Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας»

Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

28 Ιουνίου 2025
Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

Γρεβενά: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Παλαιοχώρι (video)

28 Ιουνίου 2025
Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

28 Ιουνίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

28 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

28 Ιουνίου 2025
βια, κακοποιηση

Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι

28 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

28 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα – Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΕΔ -Voucher 2.520 ευρώ για ανέργους: Νέες οδηγίες για την πληρωμή

sierafm by sierafm
7 Ιουλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΑΕΔ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέες οδηγίες για την πληρωμή των Voucher 2.520 ευρώ. Τι γίνεται με τις πληρωμές που έχουν ξεκινήσει, διευκρινίσεις από το Υπουργείο Εργασίας για τους ανέργους ΟΑΕΔ.

Απαντώντας στην αγωνία των ωφελουμένων για την καταβολή του επιδόματος θεωρητικής κατάρτισης ωφελουμένων στο πλαίσιο της πράξης «Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ΟΑΕΔ ηλικίας 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής» διευκρινίζεται από το υπουργείο Εργασίας ότι οι φάκελοι δικαιολογητικών για την καταβολή του επιδόματος θεωρητικής κατάρτισης ωφελουμένων στο πλαίσιο της προαναφερθείσας πράξης εξετάζονται με βάση τον αριθμό και την ημερομηνία πρωτοκόλλου που έλαβε κάθε τμήμα κατά την προσκόμιση αυτών στην Υπηρεσία από τον πάροχο κατάρτισης.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι και οι ωφελούμενοι με δική τους φροντίδα και επιμέλεια λαμβάνουν γνώση για κάθε θέμα σχετικό με τη δράση μέσω της ιστοσελίδας αυτής (www.voucher.gov.gr), την οποία χρησιμοποιούν για τη συμμετοχή τους σε κάθε στάδιο υλοποίησης της δράσης. Η ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ δεν υποχρεούται να ενημερώνει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (π.χ. εγγράφως, κλπ) τους ενδιαφερόμενους.

Επειδή όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πληθύνει τα τηλεφωνήματα και τα ηλεκτρονικά μηνύματα από ωφελούμενους και παρόχους προς την Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με το χρόνο καταβολής του επιδόματος θεωρ. Κατάρτισης, διαβεβαιώνεται ότι η Υπηρεσία δίνει απόλυτη προτεραιότητα στη διεκπεραιωση του ελέγχου των δικαιολογητικών και τη συνακόλουθη πληρωμή εκάστου τμήματος.

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των ωφελουμένων αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάθε πληρωμή τμήματος υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να ελέγχονται και άλλωστε και εμείς, ως Υπηρεσία, δεχόμαστε συνεχείς ελέγχους από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Τα συνεχή τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα δυσχεραίνουν το έργο της υπηρεσίας και δημιουργούν περαιτέρω καθυστέρηση στην προαναφερθείσα διαδικασία ειδικότερα αν αναλογιστούμε ότι προέρχονται από έναν πληθυσμό άνω των 16.000 ωφελουμένων.

Επιπλέον, παρακαλούμε τους παρόχους να προβούν σε έλεγχο των απουσιών των ωφελουμένων (για covid-19 αλλά και λοιπές) με βάση τα φυσικά παρουσιολόγια προκειμένου να διορθωθούν τυχόν αστοχίες ή παραλείψεις οι οποίες εν τέλει καθυστερούν το έργο της Υπηρεσίας» αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Να σημειωθεί ότι δικαίωμα πληρωμής εκπαιδευτικού επιδόματος για τη θεωρητική κατάρτιση έχουν οι ωφελούμενοι που ολοκλήρωσαν τη θεωρητική κατάρτιση και συμμετείχαν στις εξετάσεις/επανεξετάσεις πιστοποίησης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Προκειμένου η ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ να προχωρήσει στην καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος θεωρητικής κατάρτισης ωφελουμένων, παρακαλούνται οι πάροχοι κατάρτισης να υποβάλλουν στην Υπηρεσία τα ακόλουθα:

1. Έκθεση Υλοποίησης της θεωρητικής κατάρτισης για κάθε τμήμα σε έντυπη μορφή, πλήρως και ορθά συμπληρωμένη, η οποία θα πρέπει να έχει υπογραφή του Νόμιμου Εκπροσώπου και σφραγίδα (η Έκθεση Υλοποίησης -μαζί με τη Δήλωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του εκπαιδευτικού επιδόματος των ωφελουμένων του Τμήματος-θα πρέπει αρχικά να έχει υποβληθεί στην ειδική ιστοσελίδα).

2. Πιστοποιητικό γνώσεων και δεξιοτήτων για όσους ωφελούμενους εξετάσθηκαν επιτυχώς ή Βεβαίωση συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης από τον οικείο Φορέα Πιστοποίησης.

3. Εκτύπωση της σελίδας από την πλατφόρμα όπου φαίνεται η υποβολή των Απογραφικών δελτίων εισόδου για τους ωφελούμενους του τμήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πάροχοι που έχουν ήδη αποστείλει φάκελο με τα απολογιστικά στοιχεία και λοιπά δικαιολογητικά για την πιστοποίηση της Θεωρ. Κατάρτισης (σε έντυπη ή/και ηλεκτρονική μορφή), παρακαλούνται να μην αποστείλουν άμεσα κάποιο από τα ανωτέρω δικαιολογητικά που τυχόν δεν έχουν προσκομίσει.

Οι φάκελοι θα κατανεμηθούν στα στελέχη της αρμόδιας Μονάδας ΙΙΒ2 με βάση τον αριθμό και την ημερομηνία πρωτοκόλλου και η αποστολή τυχόν συμπληρωματικών δικαιολογητικών θα γίνει κατόπιν επικοινωνίας με το αρμόδιο στέλεχος της Υπηρεσίας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι πληρωμές έχουν ξεκινήσει. Το πότε θα πληρωθεί ο κάθε ωφελούμενος εξαρτάται από το πότε ο πάροχος στον οποίο παρακολούθησε το πρόγραμμα έστειλε τα δικαιολογητικά του.

Ο καταρτιζόμενος, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας και επίδομα πρακτικής άσκησης, συνολικής αξίας 2.520 ευρώ.

Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται για κάθε καταρτιζόμενο συνολικά σε 1.000 ευρώ (Για χρονικό διάστημα: 200 ώρες X 5 €/ώρα). Το επίδομα πρακτικής άσκησης για κάθε καταρτιζόμενο ανέρχεται συνολικά σε 1.520 ευρώ , (Για χρονικό διάστημα: 380 ώρες X 4€/ώρα).

Οι πληρωμές ακολουθούν τη σειρά βάση αριθμού πρωτοκόλλου.

Όπως αναφέρεται δικαίωμα πληρωμής εκπαιδευτικού επιδόματος για τη θεωρητική κατάρτιση έχουν οι ωφελούμενοι που ολοκλήρωσαν τη θεωρητική κατάρτιση και συμμετείχαν στις εξετάσεις/επανεξετάσεις πιστοποίησης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: οαεδ
Previous Post

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Τα συμπτώματα και τα σημάδια που πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Next Post

Ανοίγει ο δρόμος για σύνταξη σε χιλιάδες οφειλέτες, παραγραφή χρεών από τον ΕΦΚΑ μετά από 10 χρόνια

Next Post
ΕΦΚΑ

Ανοίγει ο δρόμος για σύνταξη σε χιλιάδες οφειλέτες, παραγραφή χρεών από τον ΕΦΚΑ μετά από 10 χρόνια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Φλώρινα: 47χρονος αλλοδαπός πουλούσε σιδερογροθιές!!
  • Με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο από τη Ρίτα Αντωνοπούλου & τους Ρεβανς σήμερα το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη στο Πάρκινγκ του ΟΣΕ
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 63χρονος αλλοδαπός με αφορολόγητα τσιγάρα και καπνό
  • Σιάτιστα: Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω διακοπής ρεύματος
  • Καταιγίδα και χαλαζόπτωση στο Μαυροδένδρι Κοζάνης (video)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr