• Latest
εξετασεις, σχολειο

Οδηγός για τις Βάσεις 2019: Αναλυτικές εκτιμήσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο [λίστα]

28 Ιουνίου 2019
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα

10 Μαΐου 2025
Ταξική ενότητα

Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

10 Μαΐου 2025
Πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Φωτογραφίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο

10 Μαΐου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων. Έκλεψαν μηχανάκια!!

10 Μαΐου 2025
ποδοσφαιρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διεκδικούν ό,τι απέμεινε

10 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

Σιάτιστα: Δωρητές μυελού των οστών έγιναν μαθητές των Λυκείων

10 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία, μοναδική Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα χωρίς Ιατροδικαστική Υπηρεσία»

10 Μαΐου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025

9 Μαΐου 2025
Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

9 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

9 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγός για τις Βάσεις 2019: Αναλυτικές εκτιμήσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο [λίστα]

sierafm by sierafm
28 Ιουνίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις, σχολειο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λίγες ώρες απομένουν πλέον για την ανακοίνωση, από το υπουργείο Παιδείας, των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, παράγοντας που θα ρυθμίσει καθοριστικά τις Βάσεις 2019.

Οι ανακοινώσεις των βαθμολογιών των Πανελλαδικών θα γίνουν αύριο, Παρασκευή, από το υπουργείο Παιδείας, και πέραν των αποτελεσμάτων θα περιέχουν και στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών.

Βάσει αυτών των επιδόσεων θα διαμορφωθούν οι φετινές Βάσεις εισαγωγής στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τις Βάσεις 2019, φέτος αναμένονται σημαντικές ανατροπές και πτώσεις ακόμα και σε περιζήτητες σχολές.
Βάσεις 2019: Η Χημεία «βυθίζει» δύο επιστημονικά πεδία

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το μάθημα στο οποίο τα βρήκαν «μπαστούνια» φέτος οι υποψήφιοι ήταν η Χημεία. Οι χαμηλές επιδόσεις στη Χημεία -και όχι μόνο- αναμένεται να παρασύρουν προς τα κάτω τις βάσεις 2019 στο 2ο επιστημονικό πεδίο (Θετικές Επιστήμες) και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Υγείας).

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων μπορεί να πέσει φέτος έως και 2% στη Χημεία, ενώ η επιστημονική Ενωση των χημικών σε στατιστική επεξεργασία των σχετικών στοιχείων που έχει κάνει, εκτιμά ότι τα γραπτά «κάτω από τη βάση» μπορεί να φτάσουν και το 38%. Να θυμίσουμε ότι πέρυσι στο μάθημα είχαν γράψει «κάτω από τη βάση» περίπου το 25% των υποψηφίων.
«Βουτιά» και στις ιατρικές σχολές

Οι υποψήφιοι, ωστόσο, αντιμετώπισαν προβλήματα και με το μάθημα της Φυσικής, για το οποίο η Ενωση Ελλήνων Φυσικών ανέφερε ότι κάποια θέματα ήταν «παραπλανητικά». Τα παραπάνω αποτελέσματα αναμένεται να φέρουν σημαντική πτώση στις Βάσεις 2019, με κάποιους αναλυτές να υποστηρίζουν πως η τελευταία Ιατρική μπορεί να κάνει «βουτιά» στα 18.200 μόρια.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα Μαθηματικά προσανατολισμού οι φετινές επιδόσεις αναμένεται να είναι καλύτερες από τις Πανελλαδικές του 2018. Το αντίθετο εκτιμάται πως θα ισχύσει για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Στα μαθήματα των ανθρωπιστικών σπουδών οι βαθμολογίες αναμένονται φέτος συνολικά καλύτερες από τις αντίστοιχες περυσινές, με εξαίρεση τη Νεοελληνική Γλώσσα και το φετινό θέμα στην Εκθεση που απαιτούσε κριτική σκέψη και φαίνεται ότι «ζόρισε» τους υποψήφιους.

Αναλυτικές προβλέψεις, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», έκανε ο διευθυντής των φροντιστηρίων «Ομόκεντρο» Αντώνης Φλωρόπουλος. Οπως εξήγησε στις Βάσεις 2019 αναμένεται να ισχύσουν τα εξής:

1o Επιστημονικό Πεδίο

Οι Βάσεις 2019 στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο Ανθρωπιστικών Επιστημών δεν αναμένεται να επιφέρουν μεγάλες εκπλήξεις. Θα δούμε βέβαια κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα αλλά η γενική εικόνα θα είναι παρόμοια με την περσινή. Θα υπάρξει μια τάση ανοδική, στις περισσότερες σχολές η οποία όμως θα κινείται λίγο πάνω από τα περσινά επίπεδα. Οι πρωτοκλασάτες σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας κ.λπ. θα κυμανθούν σε επίπεδα υψηλότερα κατά 100-200 μόρια.

2ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο πεδίο αυτό η πτώση στις Βάσεις 2019 θα είναι ευδιάκριτη στην πλειονότητα των Σχολών, αφού δέχεται την πίεση ενός πολύ δυνατού μοχλού συμπίεσης που είναι οι αποδόσεις στο μάθημα της Χημείας κατά πρώτον και στα δύσκολα θέματα στη Φυσική κατά δεύτερον.

Στο πεδίο αυτό υπήρχαν πολλά ΤΕΙ στην περιφέρεια που φέτος απορροφήθηκαν από Πανεπιστήμια και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει για τον λόγο αυτό μεγαλύτερη ζήτηση από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που θα ανακόψει κάπως την πολύ μεγαλύτερη πτώση των βάσεων που θα βλέπαμε, αν δεν υπήρχε ο παράγοντας αυτός. Βέβαια θα δούμε τμήματα στην περιφέρεια να υποδέχονται φοιτητές, με βαθμολογίες και κάτω από 8.000 μόρια. Στις υψηλόβαθμες σχολές όπως τα Πολυτεχνεία, Σχολές Φυσικής, Πληροφορικής, Μαθηματικών, κ.λπ. η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη από την πτώση που θα σημειωθεί σε πολλά νεοσύστατα Πανεπιστήμια που αντικατέστησαν τα ΤΕΙ.

3ο Επιστημονικό Πεδίο

Και στο πεδίο των Επιστημών Υγείας και Ζωής θα δούμε κάποια πτώση στις Βάσεις 2019, όχι όμως στο μέγεθος της πτώσης του 2ου Επιστημονικού Πεδίου, αφού και εδώ υπάρχουν τα μαθήματα της Χημείας και της Φυσικής με τα απαιτητικά τους θέματα. Τα θέματα της Βιολογίας που είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας, ήταν ευκολότερα και συγκρατούν κάπως την πτώση που προκάλεσαν τα άλλα μαθήματα.

Η Ιατρικής Αθήνας είναι πολύ πιθανό να κατεβάσει τον πήχη εισαγωγής κάτω από 19.000 μόρια και η Ιατρική Αλεξανδρούπολης κάτω από 18.451, που ήταν πέρυσι, να κυμανθεί γύρω στα 18.200 – 18.300 μόρια. Μικρή πτώση αναμένεται στα τμήματα Βιολογίας και πολύ μεγαλύτερη στα τμήματα Χημείας που τα διεκδικούν και οι υποψήφιοι του 2ου Πεδίου θετικών επιστημών.

4ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο αποκαλούμενο «Οικονομικό Πεδίο» διατέθηκαν φέτος οι περισσότερες από τις 4.000 θέσεις που δόθηκαν συνολικά και στα 4 Πεδία και υπάρχουν οι περισσότερες σχολές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.

Τα θέματα δεν είχαν σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα αντίστοιχα του 2018 όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας τους, και επομένως αναμένεται μια σχετική σταθερότητα στις Βάσεις 2019, με μικρές αυξομειώσεις.

Επειδή στο Πεδίο αυτό υπάρχουν πολλά τμήματα στην περιφέρεια, συνιστούμε οι υποψήφιοι που θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους και στοχεύουν σε κάποια μετεγγραφή, να μελετήσουν πολύ προσεκτικά αν αυτά έχουν αντιστοιχίες με τα τμήματα στην πόλη που θέλουν να μετεγγραφούν.

Αυτό βέβαια, επισημαίνει ο κ. Φλωρόπουλος στα «Νέα», πρέπει να προσεχθεί και από τους υποψηφίους των άλλων Επιστημονικών Πεδίων, ώστε να δώσουν την κατάλληλη θέση στις προτιμήσεις τους. Οι Σχολές Αξιωματικών, Αστυφυλάκων, Πυροσβεστικού, Λιμενικού, λόγω της βέβαιης επαγγελματικής αποκατάστασης που προσφέρουν, θα αυξήσουν λίγο τα όρια εισαγωγής, όπως άλλωστε θα συμβεί και σε κάποια Παιδαγωγικά Τμήματα που είναι προσβάσιμα από όλα τα Επιστημονικά Πεδία.
Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Πανελλήνιες 2019: Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Next Post

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-07-2019 έως 07-07-2019) 

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-07-2019 έως 07-07-2019) 

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Σχολής Γονέων στη Σιάτιστα
  • Η Ταξική Ενότητα για την εκλογοαπολογιστικη συνέλευση του εκτάκτου 38ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Βίντεο
  • Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων. Έκλεψαν μηχανάκια!!
  • ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Διεκδικούν ό,τι απέμεινε

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr