• Latest
Δημαρχείο Σιάτιστας

Οικονομικές ελαφρύνσεις, διαγραφές οφειλών, απαλλαγές τελών επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας COVID – 19 στο Δήμο Βοΐου

17 Ιουνίου 2020
Τσοτύλι: Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Ανάπτυξη στο Βόιο. Βίντεο

Τσοτύλι: Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Ανάπτυξη στο Βόιο. Βίντεο

24 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το Βόιο και η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης με 3+1 απλά παραδείγματα»

24 Αυγούστου 2025
43α Λασσάνεια. Το πρόγραμμα

43α Λασσάνεια: «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. (Βίντεο)

24 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Φωτιά τώρα στο Μακροχώρι Καστοριάς

24 Αυγούστου 2025
Δυναμική παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο

Κυριάκος Ταταρίδης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο της παραπληροφόρησης»

24 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

Κοζάνη: Έπιασαν τους κλέφτες στα πράσα

24 Αυγούστου 2025
ηλικια, ομορφια

Τα 4 παράξενα σημάδια ότι γερνάμε

24 Αυγούστου 2025
αστυνομια, συλληψη

Κανένα ίχνος μεταμέλειας από τον γυναικοκτόνο στον Βόλο: Τη σκότωσε, άλλαξε τα ρούχα του και κρύφτηκε σε οικόπεδο

24 Αυγούστου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Μητέρα «κόπηκε» σε απαγορευμένο τεστ γονεϊκής επάρκειας και πήραν το μωρό της μία ώρα μετά τη γέννα

24 Αυγούστου 2025
Τραυματισμός 13χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Θάσο

Τραυματισμός 9χρονου σε θαλάσσιο πάρκο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

24 Αυγούστου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφος στον Τύρναβο δήλωσε 4.000 πρόβατα και είχε 1.500

24 Αυγούστου 2025
καιρός

Πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα ορεινά

24 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Οικονομικές ελαφρύνσεις, διαγραφές οφειλών, απαλλαγές τελών επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας COVID – 19 στο Δήμο Βοΐου

sierafm by sierafm
17 Ιουνίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Δημαρχείο Σιάτιστας
12
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βοΐου αποφάσισε να προβεί σε οικονομικές ελαφρύνσεις – διαγραφές οφειλών – απαλλαγές τελών επιχειρήσεων, λόγω της πανδημίας COVID – 19 με βάση και τα κατεπείγοντα μέτρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση λειτουργίας της αγοράς.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

Α) Τη διαγραφή από τους ετήσιους χρηματικούς καταλόγους του δήμου βεβαιωμένων τελών και μισθωμάτων :

Ι. Την απαλλαγή από το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων των καταστημάτων για το χρονικό διάστημα των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του έτους 2020, για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Επειδή τα ανωτέρω τέλη έχουν ήδη βεβαιωθεί και συμπεριληφθεί στους ετήσιους Χρηματικούς Καταλόγους του δήμου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ (άρθρο 4 & 5 Β.Δ. 17-5/15-6-1959 και των λοιπών διατάξεων που ισχύουν σήμερα), να διαγραφούν από αυτούς.

2.Την πλήρη απαλλαγή από την καταβολή των μισθωμάτων των επαγγελματικών μισθώσεων ακινήτων του δήμου και του χαρτοσήμου (3,6%) που αναλογεί σε αυτά, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του έτους 2020, για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Επειδή τα ανωτέρω τέλη έχουν ήδη βεβαιωθεί και συμπεριληφθεί στους ετήσιους Χρηματικούς Καταλόγους του δήμου, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ (άρθρο 4 & 5 Β.Δ. 17-5/15-6-1959 και των λοιπών διατάξεων που ισχύουν σήμερα), να διαγραφούν από αυτούς.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά να συμψηφίζονται με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

Β) Προτείνει :

1. Την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής των μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός των σχολικών μονάδων, για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020 που αυτά παραμείνανε κλειστά.

2. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τα έκτακτα απαγορευτικά ή περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α’74), για το χρονικό διάστημα από 14 Μαρτίου 2020 μέχρι 31 Μαΐου 2020. Ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί για το εν λόγω διάστημα, να συμψηφιστούν με μελλοντικές καταβολές του ίδιου τέλους.

3. Την μείωση του τέλους λαϊκής αγοράς κατά 50% για τους παραγωγούς και πωλητές οπωρικών – λαχανικών και την απαλλαγή των πωλητών – εμπόρων βιοτεχνικών και βιομηχανικών ειδών για το χρονικό διάστημα των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου του έτους 2020, λόγω των μέτρων αποτροπής της δια σποράς του κορωνοϊού COVID-19.

4. Την παράταση, μέχρι και την 31/08/2020, των προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που πλήττονται από τα μέτρα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και έληξαν στο χρονικό διάστημα 11/03/2020 – 30/05/2020.

5. Την παράταση μέχρι και την 31/08/2020, των προθεσμιών καταβολής των προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρύθμισης ή διευκόλυνσης, που εμπίπτουν στο ίδιο χρονικό διάστημα, χωρίς προσαυξήσεις για την ίδια κατηγορία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Ι.Π. prlogos.gr

Tags: Δήμος Βοΐου
Previous Post

Μεταναστευτικό: «Έξωση» σε 22 ΜΚΟ από τα ΚΥΤ και τις δομές φιλοξενίας

Next Post

Απόψε Νάπολι – Γιουβέντους, κάποτε… Μαραντόνα – Πλατινί

Next Post

Απόψε Νάπολι – Γιουβέντους, κάποτε… Μαραντόνα – Πλατινί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Τσοτύλι: Η Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το Συνέδριο για την Ανάπτυξη στο Βόιο. Βίντεο
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Το Βόιο και η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης με 3+1 απλά παραδείγματα»
  • 43α Λασσάνεια: «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης. (Βίντεο)
  • Φωτιά τώρα στο Μακροχώρι Καστοριάς
  • Κυριάκος Ταταρίδης: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο της παραπληροφόρησης»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. R-G στο Βόιο: Πόσο στοίχησε το Fiesta Voio και ποια είναι η ζημιά. Αναλυτικά στοιχεία
  5. Ευδοκία στο Παπαθανάσης: Αυτοπαραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά στο Βόιο – Δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση με προϋπολογισμό 7,95 εκατ. ευρώ
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr