• Latest

Οι ΑΝΕΛ Κοζάνης και Φλώρινας για τη ΔΕΗ

23 Απριλίου 2018
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών

5 Ιουνίου 2025
ηλικιωμένοι

Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε

5 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

5 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την απομάκρυνση της 106ης Μοίρας Πυροβολικού Αμυνταίου

5 Ιουνίου 2025
Μαγιάγκας Γεώργιος: Για μια Δίκαιη Μετάβαση χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025

5 Ιουνίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Σιάτιστα: Τσομπανόσκυλο προκάλεσε τροχαίο σε μηχανάκι που οδηγούσε ο πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου

5 Ιουνίου 2025
ασθενοφορο

Βόιο: Τροχαίο ατύχημα στο λεωφορείο του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ

5 Ιουνίου 2025
Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας

Σιάτιστα: Ζητείται υπάλληλος γραφείου από επιχείρηση

5 Ιουνίου 2025
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Έχετε υπέρταση; Αυτά είναι τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνετε

5 Ιουνίου 2025
ΝΕΡΟ ΛΕΜΟΝΙ

Βάλε λίγο λεμόνι στο νερό σου… Και θα δεις τι θα γίνει

5 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι ΑΝΕΛ Κοζάνης και Φλώρινας για τη ΔΕΗ

sierafm by sierafm
23 Απριλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
6
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πέρασαν οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια από το διάγγελμα στο Καστελόριζο, όπου ο τότε πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου δέσμευσε την χώρα στο πρώτο μνημόνιο και ξεκίνησε στη συνέχεια η ασφυκτική επιτροπεία από τους δανειστές και τα οικονομικά δεινά των Ελλήνων.

Πέρασαν τέσσερα (4) χρόνια από την απόπειρα της συγκυβέρνησης Σαμαρά –Βενιζέλου να μικρύνει την μεγάλη ΔΕΗ, χωρίς απαίτηση των δανειστών ψηφίζοντας το νόμο για τη «μικρή ΔΕΗ» στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού.

Μιας ήδη απελευθερωμένης αγοράς, χρόνια πριν, που στόχο είχε απλά να περάσουν στη «μικρή ΔΕΗ» μονάδες λιγνιτικές , υδροηλεκτρικές και φυσικού αερίου με δώρο ανάλογο ποσοστό πελατών για να είναι εξασφαλισμένη η πώληση της παραγόμενης ενέργειας και εξασφαλισμένο το κέρδος των νέων ιδιοκτητών, σε βάρος της εναπομείνασας ΔΕΗ.

Για εκείνη την περίοδο και τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεχνάμε τόσο την προσπάθεια πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου (66%) του ΑΔΜΗΕ σε ιδιώτη, αλλά και το γεγονός της μεταφοράς του 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ, προς πώληση για κάλυψη μέρους του δημοσίου χρέους που διαχρονικά δημιούργησαν οι κυβερνήσεις που εναλλάσσονταν στη διακυβέρνηση της χώρας .

Έχοντας διανύσει όλη αυτή την περίοδο φτάσαμε σήμερα, τέσσερις (4) μήνες πριν το τέλος των μνημονίων και της εξάρτησης από τις δόσεις των δανειστών και η σημερινή κυβέρνηση υπό την πίεση των αποφάσεων του Ευρωδικαστηρίου και της Ευρωπαϊκής επιτροπής σχετικά με την «προνομιακή –μονοπωλιακή» πρόσβαση και παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ από λιγνίτες να εξαναγκάζεται να προβεί στη λήψη διαρθρωτικών μέτρων αποκατάστασης της προηγούμενης «προνομιακής» κατάστασης της ΔΕΗ πουλώντας μονάδες λιγνιτικής παραγωγής στις περιοχές Φλώρινας και Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Oι συγκεκριμένες αποφάσεις του ευρωδικαστηρίου και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (COMP/38.700) ουσιαστικά ακυρώνουν τις θέσεις των κόμματων της σημερινής συγκυβέρνησης, καθώς και τις εξαγγελίες των δυο αρχηγών σε αυτά που διακήρυτταν το 2014, περίοδο που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εγκληματούσε κατά της χώρας και της ΔΕΗ.

Για την οικογένεια των ΑΝ.ΕΛ. η επιχειρούμενη πώληση των μονάδων παραμένει μακριά από κάθε θέση που έχουμε για νερά και ενέργεια, τα οποία θεωρούμε πως πρέπει να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.

Συνεπώς δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτό το οποίο επιχειρείται με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου.

Ζητάμε από τους βουλευτές τόσο των ΑΝ.ΕΛ. όσο και της Δυτικής Μακεδονίας, να επαναπροσδιορίσουν την στάση τους και να επεξεργαστούν έστω κι αυτή την ύστατη χρονική στιγμή εναλλακτική πρόταση προς τους θεσμούς, ούτως ώστε τόσο η πορεία της τελικής αξιολόγησης της χώρας και εξόδου από τα μνημόνια να μην καθυστερήσει, κάτι το οποίο είναι πρωταρχικός σκοπός της αντιπολίτευσης η οποία ρίχνει όλα της τα όπλα σε αυτό, όσο και τη διασφάλιση της ΔΕΗ ως μεγάλης επιχείρησης δημοσίου συμφέροντος, αλλά και της λιγνιτικής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό οι τοπικές κομματικές μας οργανώσεις αφουγκραζόμενες τον παλμό και τα προτάγματα των τοπικών κοινωνιών, θα παραστούν την Τρίτη 24/04, πριν την ψήφιση του Σ/Ν στην προγραμματισμένη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος με τον υπουργό ενέργειας μεταφέροντας την αγωνία, την ανησυχία και τις αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων και των εργαζομένων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ – ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Tags: ΑΝΕΛΔΕΗ
Previous Post

Τα αποτελέσματα στο ΓΕΩΤΕΕ: Πρώτη με απόλυτη πλειοψηφία η “Γεωτεχνική Ενότητα”

Next Post

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου για το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Next Post

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Βοΐου για το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Καταστροφικό και επισφαλές το πρόγραμμα περικοπών
  • Εικόνες ντροπής σε δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων – Εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα στην κουζίνα
  • Ηλικιωμένος έπεσε από τις σκάλες μέσα στο σπίτι του και σκοτώθηκε
  • Τζάνειο: Έκαναν μετάγγιση σε λάθος ασθενή -Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά 62χρονη, αναζητείται ο βοηθός νοσηλευτής
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr