• Latest

Οι αποφάσεις από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

6 Οκτωβρίου 2020
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

16 Νοεμβρίου 2025
Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες

16 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι αποφάσεις από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

sierafm by sierafm
6 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεδρίασε την Παρασκευή 02/10/2020 η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την Περιφέρεια θέμα που συζητήθηκε και ομόφωνα στηρίχθηκε στην Επιτροπή ήταν η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκμετάλλευση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου Κοζάνης.

Όπως δήλωσε και η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, κα Καλλιόπη Κυριακίδου, η εξόρυξη του μαρμάρου του Τρανοβάλτου αποτελεί ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα για την Περιφέρειά μας το οποίο πρέπει να το στηρίξουμε και να το ενδυναμώσουμε.

Μια ορθολογική εκμετάλλευση του ορυκτού αυτού πόρου με πρόβλεψη περιβαλλοντικής αποκατάστασης του χώρου μετά το πέρας της εκμετάλλευσης, δίνει δυναμική στην επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής, ενισχύει το τοπικό εισόδημα, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης. Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Σερβίων, κ. Χρήστος Ελευθερίου, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την αναγκαιότητα συνένωσης των τοπικών δυνάμεων για την εκμετάλλευση του λατομείου και την αναγκαιότητα της πιστής τήρησης των όρων που προβλέπονται στη Μ.Π.Ε..
Επίσης, για τις Μ.Π.Ε. των τεσσάρων Φωτοβολταϊκών Σταθμών στους Δήμους Βοΐου, Κοζάνης και Σερβίων σε συνέχεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την άναρχη δόμηση αυτών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει εθνικό και κατ’επέκταση περιφερειακό χωροταξικό ανάπτυξης ΑΠΕ, και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκτάσεις που προτείνονται είναι χορτολιβαδικές, ενώ υπάρχει και αρνητική γνωμοδότηση από τον Δήμο Βοΐου, η Επιτροπή ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά.

Πολύ σημαντικά θέματα ήταν και οι δημόσιες υποδομές για τις οποίες επίσης η Επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά.
Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά σειρά είναι:
1. Μ.Π.Ε. του έργου: «Εκμετάλλευση ενιαίου χώρου μαρμαροφόρου περιοχής Τρανόβαλτου Κοζάνης, συνολικής έκτασης 1545 στρ (επιφάνεια εξόρυξης 545 στρ), σε περιοχή του Τρανόβαλτου Π.Ε. Κοζάνης, με φορέα του έργου τοΔήμο Σερβίων.
2. Μ.Π.Ε. του έργου: «Εκμετάλλευση υφιστάμενου λατομικού χώρου βιομηχανικού ορυκτού (ασβεστίτη – δολομίτη), εντός δημόσιας έκτασης εμβαδού 11815,95 τ.μ., στη θέση ΄Αετοράχη΄, της Τ.Κ. Κοιλάδας, του Δήμου Κοζάνης και θεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Εξορυκτικών Αποβλήτων (Σ.Δ.Ε.Α) που τη συνοδεύει», με φορέα του έργου την «ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε».
3. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 16MW, στη θέση «ΠΑΔΕΣ» του Δήμου Βοΐου, με φορέα του έργου την «SΚGR PV3 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
4. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 16 MW, στη θέση «Λιβάδια» του Δήμου Κοζάνης, με φορέα του έργου την«SΚGR PV2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
5. Μ.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 16 MWp, στη θέση «Τσουκάρι», του Δήμου Βοΐου, με φορέα του έργου την«SΚGR PV4 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
6. Μ.Π.Ε. του έργου: «Φωτοβολταϊκός Σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 16 MW, στη θέση «ΔΟΒΡΑΣ» του Δήμου Σερβίων, με φορέα του έργου την «SΚGR PV1 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
7. Μ.Π.Ε. του έργου: «Υδραγωγείο Δημοτικής Ενότητας Αιανής Δήμου Κοζάνης, με φορέα του έργου τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ).
8. Μ.Π.Ε. του έργου: «Υδραγωγείο Δημοτικής Ενότητας Ελίμειας Δήμου Κοζάνης, με φορέα του έργου τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ).
9. Μ.Π.Ε. του έργου: «Βόρειο τμήμα Παραλίμνιας Χάραξης στα πλαίσια του έργου Μελέτες οδοποιίας οδικού δικτύου Ν. Κοζάνης, με φορέα του έργου την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Κοζάνης.
10. Μ.Π.Ε. του έργου:«Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός (ΜΥΗΣ) ισχύος 860 KW στο ρέμα «Στάρα» της Τ.Κ. Ακρίτα του Δήμου Φλώρινας, με φορέα του έργου την «BR ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ε.Π.Ε.».
11. Μ.Π.Ε. του έργου:«Υφιστάμενος Κομβικός Σταθμός Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ., περίπτωση από κοινού χρήση με την εταιρεία WIND, με κωδική ονομασία θέσης «ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ 1001326», που είναι εγκατεστημένος στη θέση «Κιάτρα Γκίζα», ή «Άγιοι Ανάργυροι», ή «Ασύρματος», στην Τ.Κ. Κλεισούρας, με φορέα του έργου την «VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ.».
12. Μ.Π.Ε. του έργου: «Βελτίωση Οδού Ορεστείων Καστοριάς (μήκους 850 μέτρων) στο Δήμο Καστοριάς, με φορέα του έργου το Δήμο Καστοριάς.

Τα θέματα 1 και 7-12 ψηφίστηκαν ομόφωνα βάσει των σχετικών εισηγήσεων.
Τα θέματα 3-6 σχετικά με τις Μ.Π.Ε. των Φ/Β Σταθμών καταψηφίστηκαν ομόφωνα.

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Ψήφισμα του Δήμου Βοΐου για την απώλεια του Δημήτρη Χάτσιου

Next Post

Δήμος Βοΐου: 595.000 ευρώ για προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού

Next Post

Δήμος Βοΐου: 595.000 ευρώ για προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»
  • Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
  • Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr