• Latest
ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι «εύκολες» και οι «δύσκολες» περιφέρειες – Μάχη για να επικρατήσουν οι εκλεκτοί της ΝΔ

24 Σεπτεμβρίου 2023
Παρεμβάσεις στον πλημμυρισμένο δρόμο, Βαλτόνερα-Ανάργυροι στην περιοχή Αμυνταίου

Παρεμβάσεις στον πλημμυρισμένο δρόμο, Βαλτόνερα-Ανάργυροι στην περιοχή Αμυνταίου

22 Φεβρουαρίου 2026
Ο Κοζανίτης οικοδόμος Νικόλας Πλακοπίτης στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς

Ο Κοζανίτης οικοδόμος Νικόλας Πλακοπίτης στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς

21 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας  στον Μητροπολίτη Γρεβενών

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Γρεβενών

21 Φεβρουαρίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 36χρονου

21 Φεβρουαρίου 2026
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Κοζάνη: Τραβούσε βίντεο την ώρα της δίκης και την συνέλαβαν

21 Φεβρουαρίου 2026
Αμανατίδης: Συνάντηση εργασίας για το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου

Αμανατίδης: Συνάντηση εργασίας για το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Αμυνταίου

21 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Καστοριά: 34χρονη μπήκε σε σπίτι και έκλεψε 5.750 ευρώ. Κατέληξε στο τμήμα

21 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Κοζάνη: Άρπαξε κοσμήματα 3.000 ευρώ απο 67χρονη

21 Φεβρουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

4 Συλλήψεις σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριάς για ναρκωτικά

21 Φεβρουαρίου 2026
Στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

Στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 η αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιβαδερού

20 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Διευθύντριας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη της νέας Διευθύντριας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς στον Δήμαρχο Καστοριάς

20 Φεβρουαρίου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Νέο σύγχρονο κτίριο για το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας – Υπογράφηκε η Απόφαση Ένταξης στο Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη

20 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι «εύκολες» και οι «δύσκολες» περιφέρειες – Μάχη για να επικρατήσουν οι εκλεκτοί της ΝΔ

sierafm by sierafm
24 Σεπτεμβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΚΛΟΓΕΣ
0
SHARES
138
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στην οδό Πειραιώς προσπαθούν να κερδίσουν τον χρόνο που χάθηκε καθώς όλο το βάρος το προηγούμενο διάστημα είχε πέσει στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Οι συσκέψεις πλέον είναι διαρκείς και η ομάδα που έχει αναλάβει να κινητοποιήσει όλο τον μηχανισμό έχει ζητήσει από τοπικούς βουλευτές και υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη να μην αφήσουν μέρα να πάει χαμένη και να βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες προκειμένου να στηρίξουν τους εκλεκτούς της ΝΔ για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους.

Άλλωστε, ειδικά για τις περιφέρειες παραμένει το «στοίχημα» να βαφτεί ο χάρτης γαλάζιος, με στόχο όπως έχει πει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υπάρχει στενή συνεργασία προκειμένου να προχωρήσουν τα αναπτυξιακά προγράμματα που ο ίδιος παρουσίασε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Έτσι, στις δυο εβδομάδες που απομένουν ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής Γιάννης Σμυρλής, ο γραμματέας οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης έχουν καταρτίσει πλάνο με περιοδείες βουλευτών ανά περιφέρεια.

Βουλευτές με απήχηση στη γαλάζια βάση έχουν χωριστεί σε ομάδες έτσι ώστε τα κλιμάκια να μην αφήσουν ούτε μια από τις 13 περιφέρειες της χώρας που να μην επισκεφθούν.

Οι κρίσιμες μάχες

Το τοπίο έχει αλλάξει σε πολλές περιοχές της χώρας και η πρόσφατη κακοκαιρία αποκάλυψε αστοχίες που είχαν γίνει σε τοπικό επίπεδο και αυτό ανησυχεί έντονα την οδό Πειραιώς. Αναμετρήσεις που φαινόταν ότι θα κρίνονταν από τον Α’ γύρο τώρα έχουν γίνει ντέρμπι, ενώ παράλληλα βρήκαν ευκαιρία ακόμα και στελέχη από τον ίδιο κομματικό χώρο να έρθουν σε ανοικτή ρήξη με τους υποψηφίους.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη έχει δώσει εντολή να μην μείνει κανείς εκτός μάχης.

Οι «εύκολες» και οι «δύσκολες» περιφέρειες

Λίγο παραπάνω από τους μισούς «εκλεκτούς» της οδού Πειραιώς φαίνεται να πηγαίνουν καλά, σύμφωνα με την αίσθηση που έχει το γαλάζιο επιτελείο.

Οι παράγοντες που θα κρίνουν την τελική νίκη είναι πολλοί και έχουν να κάνουν και με τους αντιπάλους τους που στηρίζονται από τα άλλα κόμματα αλλά και από την αναγνωρισιμότητα και για το έργο που έχει συντελεστεί στις περιφέρειες όσων εκ των υποψηφίων μάχονται για μια δεύτερη θητεία.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Αττική, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο, ο Φάνης Σπανός στην Στερεά Ελλάδα, ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Περιφέρεια Κρήτης, είναι πρόσωπα με μεγάλη διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση και με ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες.

Στην περίπτωση του Κώστα Αγοραστού στη Θεσσαλία, η κυβέρνηση έχει ρίξει μεγάλο βάρος στην αποκατάσταση των έργων υποδομής που άφησε πίσω της  η κακοκαιρία Daniel. Η ΝΔ παραμένει ακλόνητα στο πλευρό του περιφερειάρχη. Όπως σημείωναν κομματικές πηγές, η κακοκαιρία ήταν πρωτοφανής σε ένταση και όσα αντιπλημμυρικά έργα και να είχαν γίνει αυτός ο όγκος νερού δεν θα μπορούσε να συγκρατηθεί. Εμφανίζονται μάλιστα αισιόδοξοι ότι ο περιφερειάρχης θα βγει νικητής – κάποιοι υποστηρίζουν ακόμη και από τον πρώτο γύρο.

Υπάρχουν όμως πέντε περιφέρειες στις οποίες έχει πέσει το μεγαλύτερο βάρος από τον κομματικό μηχανισμό.

Το Βόρειο Αιγαίο με τη νέα υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος έχει απέναντί του τον νυν περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη, η Πελοπόννησος με τον Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος δέχεται πιέσεις από τον Πέτρο Τατούλη αλλά με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να θεωρεί προσωπικό του στοίχημα την επικράτηση του κ. Πτωχού, η Δυτική Μακεδονία με τη μάχη να προδιαγράφεται δύσκολη ανάμεσα στον εκλεκτό της ΝΔ, Γιώργο Κασαπίδη και τον πρώην βουλευτή Κοζάνης, Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος κατεβαίνει ως αντάρτης.

Επίσης, πολύ δύσκολη αναμένεται η μάχη στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, όπου αναμετρώνται ο γαλάζιος υποψήφιος  Χρήστος Μέτιος με τον «αντάρτη» πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου και υποψήφιο Χριστόδουλο Τοψίδη.

Μεγάλες είναι οι πιέσεις που δέχεται στα Ιόνια Νησιά η Ρόδη Κράτσα από τον πρώην δήμαρχο Κέρκυρας και νυν υποψήφιο περιφερειάρχη, Γιάννη Τρεπεκλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, στο πλευρό των υποψηφίων περιφερειαρχών θα βρεθούν προβεβλημένοι βουλευτές, ειδικά σε περιφέρειες που η μάχη προμηνύεται δύσκολη.

Στα Ιόνια Νησιά δίπλα στην κα Κράτσα θα βρεθούν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς, ο Γώργος Βρεττάκος, ο Βαγγέλης Λιάκος και η Διονυσία Αυγερνοπούλου.

Στην Ανατολική Μακεδονία ο Χρήστος Μέτιος θα πλαισιωθεί από τους Τάσο Χατζηβασιλείου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Άννα Ευθυμίου, Γιώργο Γεωργαντά και Γιώργο Σταμάτη.

Στο πλευρό του Αλκιβιάδη Στεφανή θα βρεθούν στο Βόρειο Αιγαίο ο Κώστας Καραγκούνης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κώστας Βλάσσης, ο έμπειρος Γιάννης Ανδριανός και ο Ιάσονας Φωτήλας.

Δίπλα στον Δημήτρη Πτωχό στην Πελοπόννησο θα σταθούν μέχρι την κάλπη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Κώστας Τσιάρας, ο Θάνος Πλεύρης, ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ
Previous Post

Για ποιους αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης

Next Post

Νέες ταυτότητες: Αρχίζουν αύριο οι αιτήσεις -Πώς θα τις βγάλουμε και πόσο κοστίζουν

Next Post
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Νέες ταυτότητες: Αρχίζουν αύριο οι αιτήσεις -Πώς θα τις βγάλουμε και πόσο κοστίζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Παρεμβάσεις στον πλημμυρισμένο δρόμο, Βαλτόνερα-Ανάργυροι στην περιοχή Αμυνταίου
  • Ο Κοζανίτης οικοδόμος Νικόλας Πλακοπίτης στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς
  • Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στον Μητροπολίτη Γρεβενών
  • Κοζάνη: Εξιχνιάσθηκε απάτη σε βάρος 36χρονου
  • Κοζάνη: Τραβούσε βίντεο την ώρα της δίκης και την συνέλαβαν

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr