• Latest
πονος κοιλια

Οι 10 τροφές που «αγαπά» το έντερό σας

28 Φεβρουαρίου 2018
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια.  Βίντεο

Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο

6 Ιανουαρίου 2026
Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Το Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Δημοτικού Υπαλλήλου Άρη Χαραλαμπίδη

6 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ξεκίνησε το γλέντι στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξεκίνησε το γλέντι στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο και φωτογραφίες

5 Ιανουαρίου 2026
Βόιο: Ροντέο έγινε η συνεδρίαση.  Διακοπή και αποχώρηση της αντιπολίτευσης.  Βίντεο

Σχόλιο Μιχάλη Καραμπατζιά σχετικά με την πρωτιά του Δήμου Βοΐου και το μέγεθος των αποφάσεων

5 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στο Δήμο Βοΐου με Αγιασμό των Υδάτων και Μπουμπουσάρια

Θεοφάνεια στο Δήμο Βοΐου με Αγιασμό των Υδάτων και Μπουμπουσάρια

5 Ιανουαρίου 2026
φορολογια

Φορολογικές δηλώσεις 2026: Τι αλλάζει στις βεβαιώσεις αποδοχών και αμοιβών

5 Ιανουαρίου 2026
νοσοκομειο

Τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων που έκανε διακοπές στον Παναμά – Πέθανε η γυναίκα, διασωληνωμένος ο σύζυγος

5 Ιανουαρίου 2026
λιρες

Θύμα απάτης έπεσε ηλικιωμένος: Τον απείλησαν ότι «απήγαγαν» τον γιο του και τους έδωσε 300 χρυσές λίρες

5 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι 10 τροφές που «αγαπά» το έντερό σας

sierafm by sierafm
28 Φεβρουαρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
πονος κοιλια
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το πεπτικό σύστημα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην υγεία όσο και στη διάθεσή μας.

Το έντερο φιλοξενεί περισσότερα από 100 τρισεκατομμύρια βακτήρια που εργάζονται σκληρά για να μετατρέψουν την τροφή σε ορμόνες, ένζυμα, χημικές ουσίες και βιταμίνες, στοιχεία που επηρεάζουν το βάρος, την πέψη, τη διάθεση, ακόμη και τον βαθμό του πόνου.

Παράλληλα, μας προστατεύουν από ξένους εισβολείς και παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού.

Οι έρευνες επιβεβαιώνουν την αμφίδρομη σχέσης της διατροφής και των βακτηρίων του εντέρου, καθώς το περιεχόμενο της διατροφής επηρεάζει τους τύπους των βακτηρίων του εντέρου.

Δείτε 10 τροφές που ευνοούν την ανάπτυξη καλών βακτηρίων:

Γιαούρτι

Το φυσικό γιαούρτι παράγεται από τη ζύμωση του γάλακτος με τη χρήση ζωντανών βακτηρίων όπως οι γαλακτοβάκιλλοι, οι οποίοι αποτελούν μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του ανθρώπου. Τα βακτήρια αυτά μετατρέπουν τη λακτόζη σε γαλακτικό οξύ, το οποίο πήζει το γάλα και του δίνει τη χαρακτηριστική γεύση του.

Κεφίρ

Αποτελεί επίσης προϊόν ζύμωσης αγελαδινού ή κατσικίσιου γάλακτος με την προσθήκη «σπόρων» κεφίρ. Αποτελεί καλή πηγή ασβεστίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β και είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα φιλικά προς το έντερο βακτήρια.

Τυρί

Το τυρί παρασκευάζεται με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που γίνεται το γιαούρτι: με την προσθήκη βακτηρίων για να πυκνώσει και να ξινίσει το γάλα πριν προστεθεί πυτιά ή γαλακτικό οξύ για να σχηματιστούν πήγματα τυριού, τα οποία στη συνέχεια θα ωριμάσουν και θα σχηματίσουν το τυρί. Τα βακτήρια απελευθερώνουν βουτυρικό οξύ, το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες και κρατά υγιή τα τοιχώματα του εντέρου. Δεν περιέχουν όλα τα τυριά ζωντανά βακτήρια, καθώς εξολοθρεύονται κατά τη διαδικασία τήξης. Τα πιο πλούσια σε ζωντανά βακτήρια είναι η φέτα, το ροκφόρ, το μπρι, το τσένταρ, το ένταμ και το κότατζ.

Ελιές

Οι ελιές σε άλμη υφίστανται ζύμωση, που σε συνδυασμό με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαιόλαδου και τους λακτοβάκιλλους, αποτελούν καλή τροφή για το έντερό σας.

Μίσο

Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, το οποίο θυμίζει ταραμά στην υφή και τη γεύση και παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα.
Υπάρχουν διάφορα είδη μίσο, ανάλογα με τα υλικά που περιέχει και το χρόνο ζύμωσης. Λόγω των ενζύμων που προκαλούν τη ζύμωση, το μίσο βοηθά πολύ την πέψη, τονώνει και καθαρίζει το αίμα και δίνει πολύ ενέργεια στον οργανισμό, παρέχοντας ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες(ιδιαίτερα Β12), θεωρείται δε ότι συμβάλλει στην προστασία από τη ραδιενέργεια.

Ψωμί με προζύμι

Το ψωμί γίνεται με μαγιά που αντιδρά με τη γλουτένη για να αυξηθεί η ζύμη. Το ψωμί με προζύμι παρασκευάζεται προσθέτοντας ζύμη και βακτήρια στο αλεύρι. Η γλυκόζη στο ψωμί με προζύμι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διασπαστεί, με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο. Επίσης, εάν έχετε ευαισθησία στη γλουτένη, θα διαπιστώσετε ότι είναι καλύτερο για το πεπτικό σας από το συμβατικό ψωμί.

Καφές

Ο καφές ανεβάζει τη διάθεση και επεκτείνει τη ζωή, καθώς συμβάλλει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, Αλτσχάιμερ, χολόλιθων και ορισμένων μορφών καρκίνου. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι όσοι πίνουν πολύ καφέ έχουν διαφορετικό μικροβίωμα εντέρου συγκριτικά με όσους δεν πίνουν.
Ο καφές περιέχει πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που αυξάνουν τον αριθμό των καλών βακτηρίων στο έντερο. Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση επιβλαβών βακτηρίων όπως το κλωστηρίδιο, που ευθύνεται για τη διάρροια.

Τσάι

Τόσο το πράσινο, όσο και το μαύρο τσάι είναι πλούσια σε πολυφαινόλες. Παρότι προέρχονται από το ίδιο φυτό, υφίστανται διαφορετική επεξεργασία, με αποτέλεσμα τα φλαβονοειδή του μαύρου τσαγιού να αλλοιώνονται.
Αντίθετα, το πράσινο παραμένει πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Έχει διουρητικές ιδιότητες και προλαμβάνει την ανάπτυξη έλκους. Μειώνει τους όγκους και καταπολεμά την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου, των πνευμόνων και του δέρματος.

Ρόφημα σοκολάτας

Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και αποτελεί καλύτερη εναλλακτική από τη σοκολάτα γάλακτος, η οποία περιέχει πολλά λιπαρά και ζάχαρη. Φτιάξτε ρόφημα σοκολάτας με κακάο χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη.

Κόκκινο κρασί

Έρευνα Ολλανδών επιστημόνων έδειξε ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διατηρήσουν τα επίπεδα των καλών βακτηρίων στο έντερό τους. Το κρασί είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό, καθώς και σε πολυσακχαρίτες, που είναι καλά πρεβιοτικά. Τα κόκκινα κρασιά είναι πιο ευεργετικά από τα λευκά.

Πηγή: .express.co.uk

Tags: ΠΟΝΟΣ
Previous Post

Σκοπιανό: ακρότητες από εθνικιστές – κόκκινες γραμμές από τον Ζάεφ

Next Post

Αναιμία: 7 ύπουλα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Next Post
ηλικια, ομορφια

Αναιμία: 7 ύπουλα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων
  • Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες
  • Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα
  • Σιάτιστα: Κέφι και χορός μες τη βροχή στα Μπουμπουσιάρια. Βίντεο
  • Με κατάνυξη και σεβασμό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Δήμο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr