• Latest
ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Οι 7+1 παραβάσεις του ΚΟΚ που αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας [λίστα]

25 Οκτωβρίου 2019
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου

6 Ιουνίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας

6 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

6 Ιουνίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

6 Ιουνίου 2025
Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

6 Ιουνίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας. Φωτογραφίες

6 Ιουνίου 2025
Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου ARMED: Ανάπτυξη ευφυούς συστήματος πρόληψης πλημμυρών με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

6 Ιουνίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Ξεκινά στις 16 Ιουνίου η καθολική κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων από τον ΕΟΠΥΥ

6 Ιουνίου 2025
ΒΟΤΑΝΑ

Αυτό το μεσογειακό βότανο επιβραδύνει την εσωτερική γήρανση του σώματος

6 Ιουνίου 2025
ΚΑΦΕΣ

Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με την υγιή γήρανση στις γυναίκες

6 Ιουνίου 2025
φορολογια

Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ στο Μητρώο της ΑΑΔΕ

6 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Καταστήματα: Πότε μπαίνουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι 7+1 παραβάσεις του ΚΟΚ που αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας [λίστα]

sierafm by sierafm
25 Οκτωβρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΚΟΚ (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) έχει αλλάξει πλέον και έχει γίνει πιο αυστηρός για τους οδηγούς παραβάτες, μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες αν οι οδηγοί υποπέσουν σε παραβάσεις η Τροχαία του αφαιρεί δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας, ενώ καλούνται να πληρώσουν και τσουχτερά χρηματικά πρόστιμα.
Αποχαιρέτα το δίπλωμα αν κάνει αυτές τις 7 παραβάσεις του ΚΟΚ

1. Τιμόνι και κινητό τηλέφωνο καλό θα είναι να μην συνδυάζονται, καθώς οι άνδρες της Τροχαίας είναι πλέον πολλοί αυστηροί με τους οδηγούς και τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης επιτρέπεται μόνο με ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας (bluetooth) ή αν η συσκευή είναι τοποθετημένη σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.
Σε διαφορετική περίπτωση ο οδηγός τιμωρείται με επιτόπου αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες.

2. Είναι ντροπή, αλλά και θέμα έλλειψης παιδείας η στάθμευση μπροστά ή ακόμα και πάνω σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία ή σε αποκλειστικές και γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που οδηγοί «πιάνονται» να παρκάρουν όπου θέλουν. Οταν όμως τους πιάσει η Τροχαία τότε θα αποχαιρετήσουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους και το δίπλωμα οδήγησης για 60 ημέρες.

3. Συνήθως σε ώρες αιχμής στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους παρατηρείται το φαινόμενο της ελληνικής μαγκιάς που δεν είναι άλλο, από τους «πονηρούς» οδηγούς που ενώ όλα τα ΙΧ πηγαίνουν με χαμηλές ταχύτητες στις λωρίδες κυκλοφορίας, εκείνοι χρησιμοποιούν τη ΛΕΑ (Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης). Εκεί η Τροχαία καλά θα κάνει να είναι αμείλικτη και όταν πιάνει τους οδηγούς που εμποδίζουν τα οχήματα (ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά) που πρέπει να κινούνται εκεί τους αφαιρούν επί τόπου τα στοιχεία κυκλοφορίας και την άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

4. Εκτός όμως από τους οδηγούς ΙΧ και αυτοί των φορτηγών και των λεωφορείων θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς αν κινούνται συνεχώς στην αριστερή λωρίδα ή την χρησιμοποιούν για προσπέραση και αιφνιδιάζουν τους κινούμενους η Τροχαία θα τους τιμωρήσει με επί τόπου αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

5. Επιτέλους πρόστιμο σε όσους βρομίζουν δρόμους και πεζοδρόμια, αλλά και στους καπνιστές που πετώντας τα τσιγάρα τους έξω μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά ή ατύχημα. Αυτούς πλέον η Τροχαία τους τιμωρεί με επί τόπου αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος οδήγησης για 60 ημέρες.

6. Αφού δεν βάζουμε μυαλό μόνοι μας και δεν προστατεύουμε τη σωματική μας ακεραιότητα κάνοντας χρήση της ζώνης ασφαλείας και του κράνους, έρχεται ο ΚΟΚ να μας το επιβάλλει. Ετσι για τους οδηγούς ΙΧ που δεν φορούν τη ζώνη, ή κάνουν το κόλπο για να σταματάει η ηχητική ειδοποίηση του οχήματος, αλλά και για τους μοτοσυκλετιστές που ξεχνούν το κράνους η Τροχαία θα τους το υπενθυμίζει αφαιρώντας τους άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα οδήγησης για 60 ημέρες.

7. Το αντίστοιχο ισχύει και με την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο, καθώς θα πρέπει να είναι δεμένα στο ειδικό κάθισμα. Σε διαφορετική περίπτωση οι οδηγοί που παραβιάζουν τις διατάξεις για τη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά τη μεταφορά παιδιών τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.
Τι ισχύει για τους οδηγούς που έχουν καταναλώσει αλκοόλ

Εκτός από τις 7 προαναφερθείσες παραβάσεις υπάρχει και ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα και αιτία πολλών σοβαρών τροχαίων, η κατανάλωση αλκοόλ. Και εδώ τα όρια είναι αυστηρά, όπως και οι συνέπειες που θα ακολουθήσουν για τους οδηγούς, οι οποίοι επιλέγουν να συνδυάσουν αλκοόλ και οδήγηση θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους υπόλοιπους που κυκλοφορούν.

Όταν όμως η Τροχαία εντοπίσει όσους είναι πίσω από το τιμόνι και έχω καταναλώσει αλκοόλ, ακολουθούν αυστηρές κυρώσεις, ακόμα και φυλάκιση. Σύμφωνα με τον ΚΟΚ όταν η συγκέντρωση στον εκπνεόμενο αέρα είναι:

0.25 mg/l εως 0.40 mg/l, τότε οι οδηγοί θα κληθούν να πληρώσουν 200 ευρώ πρόστιμο και θα ακινητοποιηθεί το όχημά τους.
0.40 mg/l εως 0.60 mg/l, τότε οι οδηγοί θα κληθούν να πληρώσουν 700 ευρώ πρόστιμο και θα τους αφαιρεθεί για 90 ημέρες το δίπλωμα οδήγησης
0.60 mg/l -> τότε οι οδηγοί θα έχουν εις βάρος τους μήνυση για πλημμέλημα με την ποινή να αποφασίζεται από το δικαστήριο και μπορεί να είναι ακόμα και φυλάκιση.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ: Σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα το τμηματικό ωράριο

Next Post

Αλλάζει η ώρα ξημερώματα Κυριακής -Γιατί δεν θα είναι αυτή η τελευταία φορά

Next Post
Αλλαγή ώρας

Αλλάζει η ώρα ξημερώματα Κυριακής -Γιατί δεν θα είναι αυτή η τελευταία φορά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου για την απώλεια του Γιώργου Πουλιόπουλου
  • Καλλιόπη Βέττα: Ο τιμωρητικός χαρακτήρας του νέου Κ.Ο.Κ. δεν θα οδηγήσει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας
  • Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών
  • Ψήφισμα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού
  • Επιμελητήριο  Κοζάνης: Ολοκλήρωση  δράσης  επιμόρφωσης  στον  τομέα  πωλήσεων & εξυπηρέτησης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr