• Latest
κνε

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη

16 Σεπτεμβρίου 2019
ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Σιάτιστα λόγω βλάβης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή σήμερα Μ. Πέμπτη

9 Απριλίου 2026
Το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην 8η Εκπαίδευση και Λαογραφία

Το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην 8η Εκπαίδευση και Λαογραφία

8 Απριλίου 2026
Το μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την πρεμιέρα του έργου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που ανεβαίνει την Παρασκευή 15/11

Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αλλάζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!» – “Πράσινο φως” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συνολικού ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ

8 Απριλίου 2026
Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά

Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά

8 Απριλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ Εθνική: Έμεινε ο Εορδαϊκός, υποβιβάστηκε η Κοζάνη

8 Απριλίου 2026
Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας, από τον Ατρόμητο

Ανατροπή και πρόκριση για τον Μακεδονικό Σιάτιστας στον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου προς το Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης _ Από Την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

8 Απριλίου 2026
Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Πρώτη θέση για την Προαγωνιστική στα «Φιλίππεια» της Κάβαλας, με 38 μετάλλια και ρεκόρ αγώνων!

Κολυμβητική Ένωση Κοζάνης: Πρώτη θέση για την Προαγωνιστική στα «Φιλίππεια» της Κάβαλας, με 38 μετάλλια και ρεκόρ αγώνων!

8 Απριλίου 2026
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης σε Δρέπανο, Κοιλάδα, Τετράλοφο, Ρυάκιο και Ακρινή – Αυτοψία στα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης σε Δρέπανο, Κοιλάδα, Τετράλοφο, Ρυάκιο και Ακρινή – Αυτοψία στα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Κοζάνης (Φωτογραφίες)

8 Απριλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Μία σπουδαία δωρεά από την κα Αλεξάνδρα Ζιάμπα – Άντερσον (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Μία σπουδαία δωρεά από την κα Αλεξάνδρα Ζιάμπα – Άντερσον (Φωτογραφίες)

8 Απριλίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Δήμος Κοζάνης: Ευχαριστήριο μήνυμα προς τον κ. Στέφανο Κυρατσού

8 Απριλίου 2026
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Δήμος Κοζάνης: Έως τις 13:00 η λειτουργία των ΚΕΠ τη Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026

8 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 9 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
16 Σεπτεμβρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
κνε
2
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία και να αποτελεί την μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Κοζάνη, στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης. Ο λαός και η νεολαία της πόλης αγκάλιασαν το Φεστιβάλ με μεγάλη συμμετοχή και τις δύο μέρες.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ δέσποζε η κεντρική έκθεση με θέμα «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό», βασισμένη στις ομότιτλες μπροσούρες του ΚΣ της ΚΝΕ. Ταυτόχρονα λειτουργούσε και έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια ηρωικής δράσης του ΚΚΕ. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο χώρο λειτούργησε, επίσης, έκθεση βιβλίου, όπου εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Επιπλέον, λειτούργησε και παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους.

Την Παρασκευή 13/9 το πρόγραμμα ξεκίνησε με συζήτηση στο μαθητικό στέκι με θέμα: «Hip Hop: Από το Μπρόνξ του ΄70 στο σήμερα –  Καθρέφτης της κοινωνίας που το γέννησε» που κέντρισε το ενδιαφέρον δεκάδων μαθητών.

Στην κεντρική σκηνή παρουσιάστηκε αφιέρωμα στο διεθνές επαναστατικό τραγούδι. εμπνευσμένο από τα 100χρονα από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, όπου ερμηνεύτηκαν τραγούδια σταθμοί του εργατικού κινήματος από όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου η οποία τραγούδησε δικές της επιτυχίες, αλλά και μια σειρά από πολιτικά τραγούδια, κλείνοντας έτσι με τον ωραιότερο τρόπο μια πολύ όμορφη βραδιά.

Το Σάββατο 14/9 το πρόγραμμα άνοιξε με συναυλία από την Κωνσταντίνα Τεντόγλου και τον Μάκη Καβούκα, με τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό.

Το μουσικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία από τους “Υπεραστικούς”, οι οποίοι ξεσήκωσαν το κοινό με το πολιτικό τους τραγούδι.

Ακολούθησε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών με ομιλιτή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε:

«…Για άλλη μια χρονιά είμαστε εδώ, στο 45ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Είμαστε εδώ κόντρα στο ρεύμα. Συνεχίζοντας την αγωνιστική, μαχητική, ασυμβίβαστη, πολιτική, πολιτιστική παράδοση, κοντά μισό αιώνα, που δημιούργησε το Φεστιβάλ.

Ανανεώνουμε κάθε χρονιά αυτό το συναπάντημα, χαράσσοντας νέους αγωνιστικούς και ελπιδοφόρους δρόμους, αναδεικνύοντας τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, ενάντια στον ατομισμό, ενάντια στο «ο θάνατος σου, η ζωή μου».

Το Φεστιβάλ, «ρίχνει κόκκινο στη νύχτα», φωτίζει το δρόμο του αγώνα, το δρόμο της πάλης, για να μπορέσει η εργατική τάξη να κατακτήσει και να ζήσει σε μια κοινωνία που θα μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της.

Το Φεστιβάλ είναι καινοτόμο, γιατί μέσα απ’ αυτό δίνεται κάθε χρόνο η δυνατότητα να αποδείξει ότι οι αξίες και τα ιδανικά, η πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, σοσιαλιστική –κομμουνιστική παραμένουν επίκαιρα και ζωντανά.

Από Φεστιβάλ σε Φεστιβάλ κάθε χρόνο, κορυφώνεται μια ολόκληρη δραστηριότητα του Κόμματος και της ΚΝΕ, που έχει προηγηθεί. Συναντιόνται διαφορετικές γενιές αγωνιστών, παίρνουν δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουν με μεγαλύτερο πείσμα και ορμή το δύσκολο αλλά όμορφο δρόμο του αγώνα…»

«…Φέτος το Φεστιβάλ, πραγματοποιείται δύο μήνες μετά τις εκλογικές μάχες, που έδωσαν παλικαρίσια το Κόμμα και η ΚΝΕ, οι φίλοι και οι συνεργαζόμενοι.

Αυτός ο αγώνας δόθηκε απέναντι σε ένα αντιλαϊκό δίπολο, σε εκβιαστικά διλήμματα, με ισχυρό το στοιχείο της λογικής του εφικτού, των νέων αυταπατών, της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού. Εδωσε «φως» και έδειξε το δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής. Αναχαίτισε, σε ένα βαθμό, την ψεύτικη προπαγάνδα ότι η λύση βρίσκεται μέσα στο σύστημα. Ηταν καθοριστικός για τα ίδια τα εκλογικά αποτελέσματα, άφησε τις δικές του παρακαταθήκες για τους αγώνες του αύριο. Αφησε αποτελέσματα που δεν φαίνονται με πρώτη ματιά. Υπήρξε ανανέωση της συσπείρωσης με νέους αγωνιστές ριζοσπάστες, που συμπορεύτηκαν και ενίσχυσαν το ΚΚΕ.

Αναδείχθηκαν εκατοντάδες νέοι κομμουνιστές, αγωνιστές στα Όργανα Τοπικής και Περιφερειακής διοίκησης. Η φωνή του ΚΚΕ, το μήνυμα «ότι υπάρχει άλλος δρόμος» έφτασε σε χιλιάδες εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, στα σχολειά, στα πανεπιστήμια, στα χωριά.

Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά είπε την αλήθεια στο λαό. Ότι «οι λεγόμενες» από τα πάνω λύσεις, η αστική διαχείριση, η κυβερνητική αστική διαχείριση κάθε μορφής, με τη συμμετοχή ή όχι του ΚΚ, δεν έχουν κανένα περιθώριο φιλολαϊκής πολιτικής για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

Αυτός ο σπόρος, της αντίστασης, της ρήξης, της ανατροπής, δεν πάει χαμένος. Πατάμε σ’ αυτό που πετύχαμε και συνεχίζουμε, χωρίς να μας πτοούν οι δυσκολίες. Δεν υποχωρούμε από το δρόμο που χαράξαμε. Γιατί γνωρίζουμε, όχι μόνο ότι το δίκιο είναι με το μέρος της τάξης μας, του εργαζόμενου λαού, αλλά πάνω από όλα ξέρουμε ότι ο δρόμος πάλης που χαράξαμε είναι σωστός. Γιατί πολύ νωρίς επιβεβαιώθηκε αυτό που τονίσαμε με κόστος από το 2012-2015 ότι τις αυταπάτες θα διαδεχθεί νέο κύμα απογοήτευσης. Γιατί μόνο με αυτή την πολιτική που δε συμβιβάζεται και δεν υποκύπτει στις σειρήνες της συμμετοχής στην αστική διαχείριση, υπηρετούμε το στόχο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, υπηρετεί την πάλη για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό. Μόνο μ΄ αυτή την πολιτική μπορούμε να δίνουμε αποτελεσματικά τον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Αυτή η συνεπής επαναστατική πολιτική και η συνεπής προώθηση από το Κόμμα καθημερινά μέσα στη δράση, ασκεί επίδραση, επιρροή στο κίνημα, στις λαϊκές μάζες. Χωρίς αυτή την πολιτική τα σκοτάδια του συντηρητισμού θα ήταν πιο πυκνά.

Δεν μας πτοούν οι δυσκολίες, γιατί γνωρίζουμε ότι ο δρόμος της πάλης που προτείνουμε δεν έχει καμία σχέση, ούτε συγκρίνεται με τις διαχειριστικές πολιτικές των αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων. Γιατί τα κριτήρια μας για την πρόοδο της ταξικής πάλης δεν είναι κοινοβουλευτικά. Αυτό δε σημαίνει ότι υποτιμάμε την ενίσχυση της εκλογικής επιρροής του Κόμματος, γι’ αυτό άλλωστε δίνουμε κάθε φορά με πείσμα και με όλες μας τις δυνάμεις την εκλογική μάχη. Όμως ξέρουμε, ότι σ’ αυτές τις συνθήκες το σύστημα με χιλιάδες νήματα κρατάει το λαό χειραγωγημένο. Ξέρουμε ότι όσο το κίνημα είναι σε υποχώρηση, όσο βαραίνουν οι συνέπειες της αντεπανάστασης, η πραγματική επιρροή και το κύρος του Κόμματος, δε θα ταυτίζεται με την κοινοβουλευτική ψήφο.

Αυτό δε σημαίνει ότι σταυρώνουμε τα χέρια. Το Κόμμα έχει μακρά και πολύτιμη παράδοση. Άντεξε και αντέχει σε όλες τις δύσκολες συνθήκες, γιατί το κύρος και η εμβέλεια βασίζονται στο κατά πόσο με συνέπεια αναπτύσσει το πρωτοπόρο ρόλο του, ως δύναμη εργατική, ως δύναμη λαϊκής συσπείρωσης, δύναμη κοινωνικής ανατροπής. Γι’ αυτό βρίσκεται μπροστά και μαχητικά στην πάλη για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, για την απελευθέρωση των εργαζόμενων από το καθεστώς της μισθωτής σκλαβιάς.

Αυτό το δρόμο πρέπει απαρέγκλιτα να συνεχίσουμε, με στόχο την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και να μπουν πιο ισχυρές βάσεις για την κοινωνική συμμαχία. Γιατί στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια, στον καπιταλισμό, έχουν κοινό συμφέρον να συμμαχήσουν μαζί με τους εργάτες, ο φτωχός αγρότης, ο μικρός αυτοαπασχολούμενος επαγγελματίας. Γιατί αυτός ο δρόμος θα φέρει αποτελέσματα στην καθημερινή πάλη.

Γιατί έτσι μπορεί ο λαός να αποκτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Να παλέψει για την ανατροπή, για άλλη προοπτική, για άλλη εξουσία, εργατική…»

Το πρόγραμμα έκλεισε με μεγάλη συναυλία με τη Μελίνα Κανά, η οποία ξεσήκωσε το κοινό της δίνοντας έτσι το πιο ταιριαστό κλείσιμο στις διήμερες εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ.

Tags: ΚΝΕ
Previous Post

Γέφυρα Ζωής: Κάλεσμα συμμετοχής στη Λαμπαδηφορία Δωρεάς Ζωής

Next Post

Οδηγίες για την καταπολέμηση του Ιού του Δυτικού Νείλου.

Next Post
ΚΟΥΝΟΥΠΙ

Οδηγίες για την καταπολέμηση του Ιού του Δυτικού Νείλου.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή σήμερα Μ. Πέμπτη
  • Το Σύνολο Παραδοσιακής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στην 8η Εκπαίδευση και Λαογραφία
  • Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Αλλάζουμε τον Δήμο μας στην πράξη!» – “Πράσινο φως” του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, συνολικού ποσού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ
  • Φυσικό Αέριο Δυτικής Μακεδονίας»  Με απόλυτη επιτυχία και πλήθος κόσμου το grand opening του νέου καταστήματος στην Καστοριά
  • Γ Εθνική: Έμεινε ο Εορδαϊκός, υποβιβάστηκε η Κοζάνη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr