• Latest
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Επιτροπών Παρακολούθησης  των Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Επιτροπών Παρακολούθησης  των Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027

14 Ιουνίου 2023
Έναρξη κατασκευής μονάδας ΣΗΘΥΑ για την κάλυψη των αναγκών τηλεθέρμανσης της Δ. Μακεδονίας

ΔΕΗ: Με γοργούς ρυθμούς «θερμαίνεται» η νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ στη Δυτική Μακεδονία – Η επένδυση των 80 εκατ. που διασφαλίζει την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

16 Ιανουαρίου 2026
Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

16 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μποδοσάκειου»

16 Ιανουαρίου 2026
Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

16 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

16 Ιανουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 19χρονος έκλεψε το ταμείο. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

16 Ιανουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 19/1

16 Ιανουαρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

16 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Κουκουλόπουλος σε Μιχαηλίδου: «Πόσες φορές πρέπει να σας ζητήσουμε να επεκταθεί το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία χωρίς άδικες εξαιρέσεις;»

16 Ιανουαρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η οδική ασφάλεια είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα, απαιτεί γνώση, εκπαίδευση και πρόληψη κι όχι μόνο ποινικοποίηση»

16 Ιανουαρίου 2026
κρυο καιρος θερμομετρο

Αλλάζει ο καιρός ξανά από το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός

16 Ιανουαρίου 2026
Άρπαξαν από ηλικιωμένη 40.000 ευρώ – Πώς την έπεισαν να αφήσει τα χρήματα στον κάδο απορριμμάτων

Πώς δρούσαν οι high tech Κινέζοι που «χάκαραν» κινητά τηλέφωνα – Είχαν τεχνολογία υπηρεσιών πληροφοριών

16 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Επιτροπών Παρακολούθησης  των Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027

sierafm by sierafm
14 Ιουνίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Επιτροπών Παρακολούθησης  των Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027
0
SHARES
13
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο Λιμναίο στην Καστοριά, πραγματοποιήθηκαν η 7η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020  και η 1η Συνεδρίαση της  Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, ανοίγοντας τις εργασίες των δύο Επιτροπών, τόνισε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 ολοκληρώνεται έως το τέλος τού 2023, με συστηματική προσπάθεια έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχουν οι συνθήκες για την ομαλή και αποτελεσματική ολοκλήρωση του Προγράμματος.

Επίσης, σημείωσε ότι το νέο Πρόγραμμα 2021-2027 έχει ενεργοποιηθεί ήδη και αναπτύσσεται δυναμικά για να καλύψει, σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τις ανάγκες που προκύπτουν από τον μετασχηματισμό τού οικονομικού μοντέλου τής Περιφέρειας.

Στις συνεδριάσεις παρέστησαν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Carsten Rasmussen, Επικεφαλής τής Μονάδας Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής, οι κυρίες Σταματία Παπάκη και Αναστασία Κουσκούνη, Στελέχη τής ίδιας Μονάδας και η κ. Νίκη Ξενίδου, Στέλεχος της Μονάδας Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επιπλέον, συμμετείχαν, είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι Εθνικών Υπηρεσιών τού ΕΣΠΑ και εμπλεκόμενων Υπουργείων, καθώς και εκπρόσωποι Φορέων τής Δυτικής Μακεδονίας που συμμετέχουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των Προγραμμάτων.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της 7ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 έγινε η παρουσίαση της πορείας ολοκλήρωσης του Προγράμματος και του βαθμού επίτευξης των επιμέρους στόχων που τέθηκαν κατά τον σχεδιασμό του. Οι εκπρόσωποι των κεντρικών Αρχών ενημέρωσαν για θέματα αξιολόγησης και για τις διαδικασίες κλεισίματος όλων των Προγραμμάτων τού ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σημαντική ήταν η παρουσίαση τού Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θ. Θεοδουλίδη, ο οποίος, ως εκπρόσωπος ενός από τους σημαντικότερους Δικαιούχους τού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, κατέθεσε την εμπειρία του σχετικά με τα έργα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο με τη συνδρομή τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στην Πανεπιστημιούπολη και στην προμήθεια εξοπλισμού για τα 9 Εργαστήρια Τμημάτων τού Πανεπιστημίου.

Κατά τη συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027 έγινε, από τα στελέχη τής Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία», παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του Προγράμματος, της εξειδίκευσης των δράσεων, της μεθοδολογίας αξιολόγησης και των κριτηρίων επιλογής των πράξεων, καθώς και του σχεδίου αξιολόγησης του Προγράμματος. Οι εκπρόσωποι των κεντρικών Αρχών ενημέρωσαν για θέματα ενεργοποίησης, διαχείρισης και αξιολόγησης του Προγράμματος.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη βελτίωση της πορείας του Προγράμματος 2014-2020, ενώ επισήμαναν την ανάγκη για επιτάχυνση των απαραίτητων ενεργειών, τόσο από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, όσο και από τους Δικαιούχους και τις Κεντρικές Αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωση των έργων και το αποτελεσματικό κλείσιμο του Προγράμματος μέχρι το τέλος του 2023.

Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για τη συνέχιση και παραπέρα ενίσχυση των ενεργειών στήριξης των δικαιούχων και στην περίοδο 2021-2027, καθώς επίσης και η ανάγκη αποτελεσματικότερης εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ).

Οι συνεδριάσεις ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των μελών και την έγκριση των αποφάσεων και συμπερασμάτων των συνεδριάσεων.

Στο πλαίσιο των Συνεδριάσεων των 2 Επιτροπών Παρακολούθησης, πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις σε έργα που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κοινότητας και στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών τού Δήμου Καστοριάς που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), καθώς και στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη τού Δήμου Κοζάνης και στην Επιχείρηση Dioscourides IKE που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Tags: ΕΣΠΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Η οικογένεια του 46χρονου από τη Νεάπολη, εργάτη της ΜΑΒΙΖ, ευχαριστεί όσους βοήθησαν να μείνει στη ζωή

Next Post

Σιάτιστα: Εκδήλωση από τη ΔΗΚΕΒΟ στο Βουδούρειο την Κυριακή18 Ιουνίου

Next Post
ΔΗΚΕΒΟ

Σιάτιστα: Εκδήλωση από τη ΔΗΚΕΒΟ στο Βουδούρειο την Κυριακή18 Ιουνίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΗ: Με γοργούς ρυθμούς «θερμαίνεται» η νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ στη Δυτική Μακεδονία – Η επένδυση των 80 εκατ. που διασφαλίζει την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων
  • Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μποδοσάκειου»
  • Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη
  • Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr