• Latest
Παρασκευή Βρυζίδου

Ομιλία της Παρασκευής Βρυζίδου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

25 Φεβρουαρίου 2020
αστυνομια, συλληψη

Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν

18 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)

18 Ιουλίου 2025
Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό

18 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

18 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

18 Ιουλίου 2025
Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Οι Πρέσπες στο επίκεντρο των Διεθνών Περιπατητικών Τεχνών – Ολοκληρώθηκε το WAC 25

18 Ιουλίου 2025
Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των ποτιστρών στον ορεινό όγκο των Γρεβενών

18 Ιουλίου 2025
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού

18 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης   και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποδομές πρόσβασης  και ανακαίνιση χώρων στο ΔΑΚ Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
Δυναμικό ΤΕΕ ΤΔΜ

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Δυναμικό ΤΕΕ” και “Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών” του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές

18 Ιουλίου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος:  Επίσκεψη στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης

18 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 18 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομιλία της Παρασκευής Βρυζίδου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

sierafm by sierafm
25 Φεβρουαρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Παρασκευή Βρυζίδου
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ομιλία της Παρασκευής Βρυζίδου Βουλευτή Ν. Κοζάνης της ΝΔ στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας», στις 12 Φεβρουαρίου 2020.

«Η Κύρωση μιας διακρατικής συμφωνίας, όταν πρόκειται για μια γειτονική χώρα είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι, η λειτουργία και ο προγραμματισμός της κάθε χώρας έχει να κάνει με την ασφάλεια, την ισορροπία, την καλή συνεργασία που έχει με τις γειτονικές χώρες.

Ήδη το τελευταίο διάστημα αλλά και διαχρονικά είδαμε πόσο πολύ απασχολούσε το σχεδιασμό μας, τον προγραμματισμό μας και την υλοποίηση έργων, καθώς, επίσης, και τα εξοπλιστικά μας προγράμματα, η ανησυχία που μας δημιουργεί η στάση και οι προκλητικές κινήσεις από τη γειτονική χώρα, την Τουρκία. Έτσι, λοιπόν, έχει μεγάλη σημασία να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας, σχέσεις εμπιστοσύνης, οι οποίες οικοδομούνται βήμα – βήμα και βέβαια η έρευνα και η τεχνολογία μπορεί να οικοδομήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Άλλωστε, έχουμε δει ότι και η Ευρώπη πολλά προγράμματα χρηματοδοτικά τα οποία έχουν εκπονηθεί είχαν σαν βάση τις διασυνοριακές συνεργασίες. Και αυτό, γιατί, καταρχήν, βοηθάει πολλαπλά η συνεργασία με τη γειτονική χώρα, αλλά και γιατί έχουν πολλά κοινά. Καταρχήν, λόγω της μικρής απόστασης, αλληλοεπηρεάζονται περιβαλλοντικά.

Αλληλοεπηρεάζονται στις μετακινήσεις των προϊόντων, λόγω της μικρής απόστασης και μπορεί να γίνει και ανταλλαγή τεχνολογίας και γνώσεων και έρευνας, η οποία αποτελεί και τη βάση για τη συνεργασία την επιχειρηματική, την επαγγελματική, αλλά και για τη μεταφορά των προϊόντων.

Θεωρούμε ότι αυτό που γίνεται είναι πολύ σημαντικό, γιατί κάθε συνεργασία όταν τεκμηριώνεται επιστημονικά και βασίζεται σε επιχειρήματα της έρευνας και ισχυροποιείται από τις νέες τεχνολογίες μπορεί να είναι εμπιστοσύνης, μπορεί να είναι αδιαμφισβήτητη και μπορεί να φέρει με μεγαλύτερη βεβαιότητα θετικά αποτελέσματα, από κινήσεις που γίνονται απλώς με την θετική βούληση.

Τα πανεπιστήμια είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και τα ερευνητικά προγράμματα της χώρας μας. Ήδη η χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την κατεύθυνση στον αναπτυξιακό της τομέα, γιατί μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον ακόμη περισσότερο απ’ ό,τι σήμερα πόλο έλξης φοιτητών ή ερευνητών ή ανθρώπων που θα εκπονούν μεταπτυχιακά. Για την περιοχή μας, το νομό Κοζάνης, απ΄ όπου κατάγομαι, τη Δυτική Μακεδονία και γενικά τη βόρεια Ελλάδα, θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες συνεργασίας και στα θέματα της ενέργειας και στα θέματα της ανταλλαγής εμπειριών στον επιχειρηματικό τομέα, αλλά και της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και γενικότερα δεδομένα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν χάρη στην πολύ μικρή απόσταση που υπάρχει. Το Μαυροβούνιο είναι μια χώρα που πρέπει να προσεγγίσουμε, όπως επίσης, βέβαια, και άλλες χώρες των Βαλκανίων.

Και θεωρώ ότι αυτή η Κύρωση είναι πολύπλευρα θετική και θα πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλου είδους τέτοιες κινήσεις, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να οικοδομήσουμε με ασφάλεια και προοπτική το μέλλον της χώρας μας και στον τομέα της ασφάλειας, αλλά και στον τομέα της ανάπτυξης. Ευχαριστώ».

Tags: Παρασκευή Βρυζίδου
Previous Post

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Περί συμμετοχής στη σύσκεψη για την απολιγνιτοποίηση

Next Post

Δήμος Κοζάνης: Συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για την υποστήριξη στην εφαρμοσμένη κατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού του αγροτικού τομέα

Next Post
δημαρχειο κοζανης

Δήμος Κοζάνης: Συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για την υποστήριξη στην εφαρμοσμένη κατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού του αγροτικού τομέα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλήψεις αστυνομικών για διακίνηση ναρκωτικών: Έπαιρναν κατασχεμένες ουσίες και τις πωλούσαν
  • Κοζάνη: Ανατράπηκε νταλίκα στην Εγνατία οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (βίντεο)
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε παράνομα έναν αλλοδαπό
  • Νεκρό βρέφος 3 μηνών στο Αμύνταιο – Από το Κέντρο Υγείας στη Θεσσαλονίκη
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ταύτιση ελεγκτή και ελεγχόμενου με την ενσωμάτωση ΣΔΟΕ – ΟΠΕΚΕΠΕ στις υπερεξουσίες της ΑΑΔΕ»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr