• Latest
ΟΓΕ

Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας: Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

1 Φεβρουαρίου 2019
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας: Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών

sierafm by sierafm
1 Φεβρουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΟΓΕ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι σύλλογοι γυναικών της Δυτικής Μακεδονίας  της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας εκφράζουμε την συμπαράσταση μας  στο δίκαιο αγώνα των αγροτικών συλλόγων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών της υπαίθρου, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής-αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, με τη νέα ΚΑΠ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων.

Καταδικάζουμε την κρατική βία και τρομοκρατία που ξεδιπλώθηκε από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων για να αποτρέψει τους αγρότες της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που ξεκληρίζει μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για την επιβίωση των οικογενειών τους,  για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες τους.

Το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα ενώνει τη φωνή του με τους αγρότες και τις  αγρότισσες για να δώσουμε μαζί την απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό . Να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η σημερινή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης πλήττει τις λαϊκές οικογένειες και στην πόλη και στην ύπαιθρο. Δεν εξασφαλίζονται οι κατώτερες εγγυημένες τιμές για τους αγρότες που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους εξασφαλίζουν εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών στα αγροτικά δίνει τη δυνατότητα στους βιομηχάνους και τους μεγαλεμπόρους να τα παίρνουν «για ένα κομμάτι ψωμί». Την ίδια στιγμή, η λαϊκή οικογένεια τα αγοράζει πανάκριβα.

Η σημερινή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης χαρίζει προνόμια και φθηνό ρεύμα σε εφοπλιστές και βιομήχανους, αλλά διατηρεί στα ύψη το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων με το ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, με το φόρο στο πετρέλαιο.  Την ίδια στιγμή, οι περικοπές που επιβάλλει η ΚΑΠ στις επιδοτήσεις χτυπάνε  το αγροτικό εισόδημα.

Η σημερινή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης έχει οδηγήσει χιλιάδες αγρότισσες να μένουν ουσιαστικά ανασφάλιστες γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν  στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι, μπορεί να καλύπτονται υγειονομικά από την ασφάλεια του συζύγου, αλλά δεν θα πάρουν  ποτέ σύνταξη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγρότες διεκδικώντας κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων , μείωση των υπέρογκων εισφορών του ΕΦΚΑ.  Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Απέναντι στο κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, στην έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών και άλλων υποδομών, απέναντι στις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, στην ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις πλάτες της αγρότισσας τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ διεκδικούμε  αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, στελέχωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που σήμερα ουσιαστικά δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες της υπαίθρου.

            Οι γυναίκες αγρότισσες έχουν συμφέρον να πάρουν τη δική τους θέση ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

  Στηρίζουμε τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

 

Tags: ΟΓΕ
Previous Post

Έρχεται σκόνη από την Αφρική!

Next Post

Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα

Next Post
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο
  • Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»
  • Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό
  • Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr