• Latest
ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν τα προγραμμάτα κοινωνικού τουρισμού, τα δωρεάν βιβλία και τα δωρεάν εισιτήρια θεάτρου

3 Ιουλίου 2021
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025

9 Μαΐου 2025
Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ

9 Μαΐου 2025
Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες

9 Μαΐου 2025
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

9 Μαΐου 2025
Startup Europe Week Kozani | «Ανάπτυξη Τοπικού Οικοσυστήματος Νεοφυών Επιχειρήσεων σε μια Περιφέρεια Δίκαιης Μετάβασης», Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Startup έρχεται στη Δυτική Μακεδονία

9 Μαΐου 2025
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

9 Μαΐου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Ομιλία του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο: «Ρύθμιση υγειονομικών θεμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και λοιπές διατάξεις»

9 Μαΐου 2025
Επιτυχής Διοργάνωση των Δράσεων «Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην Πράξη» της ΔΙΑΔΥΜΑ σε Μελίτη και Αιανή – Επόμενες Στάσεις: Καρπερό, Μεσοποταμία και Λιβαδερό

Επιτυχής Διοργάνωση των Δράσεων «Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην Πράξη» της ΔΙΑΔΥΜΑ σε Μελίτη και Αιανή – Επόμενες Στάσεις: Καρπερό, Μεσοποταμία και Λιβαδερό

9 Μαΐου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βοΐου

9 Μαΐου 2025
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκπαιδευτική δράση «Σαφάρι στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης»

9 Μαΐου 2025
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Άδεια οδήγησης: Η διάρκεια ανά κατηγορία – Τι αλλάζει μετά τα 65 έτη

9 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν τα προγραμμάτα κοινωνικού τουρισμού, τα δωρεάν βιβλία και τα δωρεάν εισιτήρια θεάτρου

sierafm by sierafm
3 Ιουλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΟΠΕΚΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tην Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ στην Αθήνα, η κλήρωση των δικαιούχων στα προγράμματα ΛΑΕ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας και παρουσία της διοικητού, Ξένιας Π. Παπασταύρου και των αρμοδίων υπαλλήλων.

Η κατανομή των δικαιούχων έγινε αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια. Τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων και οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιχειρήσεων-παρόχων για τα προγράμματα της Αγροτικής Eστίας, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στο πεδίο Αγροτική Εστία-Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies.

Έναρξη προγραμμάτων κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού-εκδρομικού τουρισμού-δωρεάν παροχή βιβλίων-δωρεάν εισιτήρια θεάτρου

Από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα, για να παραλάβουν τα δελτία τους:

1. Να προβούν εγκαίρως σε κράτηση δωματίου στο κατάλυμα της επιλογής τους, από το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).

2. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καταχώρηση κράτησης δωματίου», η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), καταχωρούν οι ίδιοι ή μέσω των ΚΕΠ τα στοιχεία της κράτησης δωματίου (κατάλυμα και ημερομηνίες διαμονής), σύμφωνα με την επιβεβαίωση κράτησης (Voucher).3. Μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μπορούν να προσέρχονται (από 5/7/2021) σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, αφού, όμως, έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περίπου 30 λεπτών από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής κράτησης, για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Για την παραλαβή του δελτίου, απαιτείται φυσική παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής του ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

Διευκρινίσεις για την παραλαβή δελτίων

Α. Κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού-εκδρομικού τουρισμού-βιβλίων-εισιτηρίων θεάτρων: Oι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού-ιαματικού  τουρισμού, εκδρομικού προγράμματος και θεάτρων, μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους έως και 31/8/2021 από οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων, δεν λαμβάνουν δελτία αγοράς βιβλίων από τα ΚΕΠ, αλλά πρέπει να προσέλθουν μέχρι και τις 28/9/2021 στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Μετά τις ημερομηνίες αυτές, ακολουθεί αναδιανομή των δελτίων όλων των προγραμμάτων  για αιτούντες που δεν κληρώθηκαν και κληρωθέντες που δεν παρέλαβαν, μέχρι τις ως άνω ημερομηνίες, δελτία ή βιβλία. Η παραλαβή των δελτίων από τα ΚΕΠ  ή των βιβλίων από τα βιβλιοπωλεία υλοποιείται εφεξής με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

Β. Τιμές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου: Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΟΠΕΚΑ, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις των νησιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης των προσφυγικών ροών, επιδοτεί τις επιχειρήσεις καταλυμάτων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, ‘Αγιο Ευστράτιο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Κω, Πάτμο, Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο, Λέρο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Λειψοί, Αγαθονήσι, Καστελόριζο, με ποσό ίσο με το άθροισμα της αντίστοιχης επιδότησης και της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων ανά κατηγορία καταλύματος στους άλλους προορισμούς.

Ως εκ τούτου, οι κοινωνικοί τουρίστες που θα επιλέξουν προορισμούς στα προαναφερόμενα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσων χωρίς παροχή πρωινού, θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση διαμονής.

Γ. Εκπτώσεις μέσων μαζικής μεταφοράς

Στους δικαιούχους του κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού παρέχεται η δυνατότητα έκπτωσης από εταιρείες μαζικών μέσων μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους για το διάστημα των εξαήμερων διακοπών τους. Η έκπτωση πραγματοποιείται με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής ταυτότητάς τους και του δελτίου κοινωνικού ή ιαματικού τουρισμού. Στην  ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ  στο πεδίο Αγροτική Εστία-Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies έχει αναρτηθεί ο κατάλογος των εταιρειών που προσφέρουν την έκπτωση, με τα στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου να επικοινωνούν οι δικαιούχοι  με τα γραφεία έκδοσης των εισιτηρίων, τη χρονική διάρκεια ισχύος και το ποσοστό της έκπτωσης.

Προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021

Για το έτος 2021 υλοποιούνται τα εξής επτά προγράμματα:

1. Κοινωνικός τουρισμός: Αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022.

2. Ιαματικός τουρισμός: Αφορά σε διακοπές 6 ημερών και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του προγράμματος και των σχετικών καταλυμάτων από 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022.

3. Εκδρομικός τουρισμός: Αφορά σε εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12.500 συνταξιούχους και πάντα με συμβεβλημένα  τουριστικά γραφεία. Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022. Το 4ήμερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει, εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ. Διαμονή σε δωμάτια δύο αστέρων και άνω για ξενοδοχεία, τριών και άνω κλινών για ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι εκδρομείς θα διακινούνται αποκλειστικά και μόνο εντός των ορίων της Ελλάδας.

4. Παιδικές κατασκηνώσεις: Αφορά σε πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας. Το πρόγραμμα ισχύει από την 1η Ιουλίου 2021 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. (Λεπτομέρειες για τις παιδικές κατασκηνώσεις παρέχονται σε χωριστή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ).

5. Δωρεάν βιβλία: Το πρόγραμμα αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους, συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα. Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022.

6. Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου: Το πρόγραμμα αφορά σε 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 5 Ιουλίου 2021 έως τις 30 Μαΐου 2022. Για κάθε δελτίο η επιχείρηση επιδοτείται με 15 ευρώ για την κεντρική σκηνή και 12 ευρώ για την παιδική σκηνή.

7. Χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «με έμφαση στον κοινωνικό τουρισμό και τις παιδικές κατασκηνώσεις, ο ΟΠΕΚΑ υλοποιεί και φέτος τα προγράμματα του ΛΑΕ (Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας) 2021. Η Αγροτική Εστία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών,  της αγρότισσας μητέρας και του παιδιού, μέσα από πληθώρα κοινωνικών προγραμμάτων, που στόχο έχουν να ανακουφίσουν, να ψυχαγωγήσουν και να ενισχύσουν οικονομικά τους ανθρώπους της υπαίθρου».

Πηγή: Newsbeast.gr

Tags: ΟΠΕΚΑ
Previous Post

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης στο καταφύγιο του Ο.Σ.Σιάτιστας

Next Post

Dragon Man: Η επιστημονική κοινότητα είναι προβληματισμένοι για τον «δρακάνθρωπο»

Next Post
Dragon Man, δρακάνθρωπος

Dragon Man: Η επιστημονική κοινότητα είναι προβληματισμένοι για τον «δρακάνθρωπο»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κοζάνης σχολικού έτους (2025-26) από 12/05/2025 έως και 20/06/2025
  • Δεντροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείο Καλονερίου – Μικροκάστρου. Φωτογραφίες
  • Προβολές ταινιών και θεατρικά έργα από το καλλιτεχνικό σχολείο την Πέμπτη 15 Μαΐου 7:30 μ.μ στο ΔΗΠΕΘΕ
  • Σιάτιστα: Κλαδεύτηκε ο πλάτανος στην Πλατεία χώρας. Φωτογραφίες
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Έκθεση DEFEA 2025- Παρουσία με κύρος και δυναμική εξωστρέφεια στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr