«Τα σχολεία είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε με μεγάλη προσοχή, με την έννοια ότι τα παιδιά και οι γονείς ταλαιπωρούνται εκτός σχολείου», τόνισε ο καθηγητής Μικροβολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Βατόπουλος πρόσθεσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το άνοιγμα των σχολείων», ωστόσο χρειάζεται προσοχή. Τόνισε πως θα πρέπει να προηγηθούν και κάποιες ρυθμίσεις πριν από την απόφαση για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις όπως ο περιορισμός του συνωστισμού που δημιουργείται έξω από τα σχολεία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα των σχολείων διεθνώς αποτελεί προτεραιότητα».
Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων -Και οι μικρότερες γιορτές των Χριστουγέννων
Την Παρασκευή αναμένεται να αποφασίσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων και να προτείνει στην κυβέρνηση πότε θα πρέπει να γίνει το άνοιγμα των σχολείων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έως τώρα η επανέναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά αναμένεται να γίνει (εφόσον το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση) στις 7 Δεκεμβρίου και στις 14 Δεκεμβρίου τα γυμνάσια και τα λύκεια.
Την ίδια ώρα υπάρχει σκέψη να μειωθεί η περίοδος των γιορτών των Χριστουγέννων για τα σχολεία από τις 14 ημέρες σε λιγότερες. Ωστόσο αυτό είναι απλώς ένας σενάριο και δεν υπάρχει καμία απόφαση για κάτι τέτοιο.
Κεραμέως: Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών
Το άνοιγμα των σχολείων, για διά ζώσης μαθήματα, αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε χθες στην ΕΡΤ η υπουργός Νίκη Κεραμέως.
Τη στιγμή που θεωρείται πλέον βέβαιη η παράταση του lockdown, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής επιστημόνων για τα σχολεία, καθώς «τίποτα δεν αντικαθιστά τη διά ζώσης διδασκαλία. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν», επισήμανε η κυρία Κεραμέως.
Περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα ληφθούν οι αποφάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.
Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες όπου πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά, από τα νηπιαγωγεία έως τα λύκεια, και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε η κυρία Κεραμέως.
Πηγή: iefimerida.gr