• Latest
Ελλάδα 2021 1821

Ο Δήμος Κοζάνης στα «Αχνάρια του 1821»: Κάλεσμα  σε νέους και νέες να ταξιδέψουν  στην Ευρώπη

16 Νοεμβρίου 2020
Μακεδονικός

Ο Μακεδονικός Σιάτιστας ευχαριστεί τους Δημήτρη και Τάσο Γράβα για το πριμ που έδωσαν στην ομάδα

17 Μαΐου 2025
Παρουσίαση του βιβλίου «Λογοτεχνικά κλειδιά» την Τετάρτη 21 Μαΐου στη Σιάτιστα

Παρουσίαση του βιβλίου «Λογοτεχνικά κλειδιά» την Τετάρτη 21 Μαΐου στη Σιάτιστα

17 Μαΐου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 3ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Κοζάνης

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 3ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Κοζάνης

17 Μαΐου 2025
Απίστευτη τραγωδία για Μανώλη Παπαδόπουλο, πνίγηκε την ώρα που έτρωγε και έχασε τη ζωή του!

Απίστευτη τραγωδία για Μανώλη Παπαδόπουλο, πνίγηκε την ώρα που έτρωγε και έχασε τη ζωή του!

17 Μαΐου 2025
Διόδια και σήραγγες πάνε για το 2025 την παράδοση της Εγνατίας στην ΤΕΡΝΑ

Κλείνει η Εγνατία στο Μέτσοβο μέχρι τέλος Ιουλίου. Πως θα γίνεται η κυκλοφορία

17 Μαΐου 2025
Γιορτές «Πέλεκον» 2025 στο Βόιο  – Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Γιορτές «Πέλεκον» 2025 στο Βόιο – Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

17 Μαΐου 2025
5 συλλήψεις σε Βόιο,  Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά  και Καστοριά

5 συλλήψεις σε Βόιο, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά και Καστοριά

17 Μαΐου 2025
Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

Μαλούτας: Ανησυχούμε για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης, δεν επιχαίρουμε που δικαιωθήκαμε στην κριτική μας

17 Μαΐου 2025
Η Σιάτιστα είναι ο επόμενος σταθμός του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» 

ΚΚΕ: Έρχεται το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Κοζάνη | 27 & 28 Ιούνη | Συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου

17 Μαΐου 2025
Εκλογές για την Ιππική παρέα του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Μόδεστος»

Συγκρότηση σε Σώμα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυρράχου

17 Μαΐου 2025
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κοζάνη: Άρπαξε 6.230 ευρώ- Βρήκαν τον απατεώνα

16 Μαΐου 2025
Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

Κοζάνη – Σωκράτης Φάμελλος: Παράδειγμα καταστροφικής πολιτικής πανευρωπαϊκά αυτή που ακολουθείται στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

16 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 18 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Κοζάνης στα «Αχνάρια του 1821»: Κάλεσμα  σε νέους και νέες να ταξιδέψουν  στην Ευρώπη

sierafm by sierafm
16 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Ελλάδα 2021 1821
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Δήμος Κοζάνης δίνει την ευκαιρία σε τέσσερις νέους δημότες Κοζάνης (δύο αγόρια και δύο κορίτσια) ηλικίας 18-21 ετών, να ταξιδέψουν στην Ευρώπη στο πλαίσιο της δράσης «Βαδίζοντας Αχνάρια του 1821».

Η εν λόγω δράση, αποτελεί πρωτοβουλία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»., η οποία κατόπιν αξιολόγησης θα επιλέξει μεταξύ όλων των προτεινόμενων από τους Δήμους της χώρας, τους 200 νέους και νέες που θα ενταχθούν τελικά στη δράση.

Η Δράση: Διακόσιοι νέοι και νέες, χωρισμένοι σε πέντε ομάδες, θα περιηγηθούν κατά τη διάρκεια του 2021 σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση. Κάθε μία από τις πέντε ομάδες θα ακολουθήσει επί 15 ημέρες μια διαδρομή, θα επισκεφθεί πόλεις με μεγάλη σημασία για την Επανάσταση του 1821 και τις μετέπειτα εξελίξεις με βάση ένα πρόγραμμα επισκέψεων που έχει διαμορφωθεί από την Επιτροπή και με την υποστήριξη των κατά τόπους Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέες και νέοι, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν και έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες.

Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές αρχές, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ. Θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τον τόπο μας προς τις κοινωνίες με τις οποίες μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί και να επιστρέψουν πλουσιότεροι σε εμπειρίες.

Όλες οι διαδρομές θα ξεκινήσουν από την Αθήνα. Κάθε ομάδα θα συνοδεύεται από ικανό αριθμό συνοδών, ενώ όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ καλύπτονται από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς των νέων στις διαδρομές, με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών της.

Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ – οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

Απαιτήσεις: Στη διάρκεια του ταξιδιού τους οι 200 νέοι και νέες θα αναλάβουν ένα απαιτητικό έργο, γι αυτό πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο και παρουσία, να συμμορφώνονται απόλυτα με τους κανονισμούς και τα ωράρια του προγράμματος, να ακολουθούν τις οδηγίες των συνοδών τους ως προς την υλοποίηση του προγράμματος και των διαφόρων δραστηριοτήτων, και γενικότερα να επιδεικνύουν καλή κοινωνική συμπεριφορά. Για την αποδοχή των πιο πάνω, θα υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ αυτών και της Επιτροπής.

Οι νέοι και νέες που θα ενταχθούν στη δράση θα πρέπει αποδεδειγμένα να πληρούν τις παρακάτω τρεις προϋποθέσεις:

  1. Να είναι 18-21 ετών: την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002 και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000.
  2. Να έχουν απολυτήριο λυκείου και ταυτότητα ή διαβατήριο
  3. Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C

Στην αίτηση που θα υποβάλλουν θα πρέπει να αναπτύξουν τρία θέματα:

  1. Γιατί είναι ενδιαφέρουσα η δράση για εμένα (150 λέξεις)
  2. Τι θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω στην ομάδα (150 λέξεις)
  3. Προσωπικά ενδιαφέροντα (100 λέξεις)

Οι τέσσερις νέοι και νέες δημότες Κοζάνης που θα αναδειχθούν μέσα από κλήρωση που θα διεξαχθεί δημόσια, θα ενταχθούν στον πανελλαδικό κατάλογο των προταθέντων.  Έπειτα η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» θα επιλέξει μέσα από τον κατάλογο αυτό τους 200 νέους και νέες που θα λάβουν μέρος στη δράση, κατόπιν συνέντευξης που θα πραγματοποιηθεί από ομάδα στελεχών της (η συνέντευξη μπορεί να γίνει διαδικτυακά). Κατά τη συνέντευξη, η πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας θα εκτιμηθεί ως προσόν.

Οι επιλεχθέντες 200 νέοι και νέες θα υπογράψουν συμφωνητικό με την  Επιτροπή «Ελλάδα 2021», που θα περιγράφει τους όρους και τις υποχρεώσεις των δύο μερών. Μεταξύ των υποχρεώσεων της Επιτροπής περιλαμβάνεται και η ασφάλιση των συμμετεχόντων νέων, καθώς και των συνοδών τους.

Ο Δήμος Κοζάνης καλεί τις νέες και τους νέους δημότες του Δήμου Κοζάνης που θα ήθελαν να ενταχθούν στη δράση και πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής – υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα https://forms.gle/bv2KvsfHp1KgnLnT7 έως την 23/11/2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.οοπμ. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 24/11/2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00π.μ ζωντανά μέσα από το κανάλι του Δήμου Κοζάνης στο YouTube. Όσοι αναδειχθούν μέσα από την κλήρωση θα κληθούν να προσκομίσουν άμεσα (εντός 48 ωρών) τα αποδεικτικά έγγραφα των ως άνω προϋποθέσεων.

 

Previous Post

Αμανατίδης Γιώργος: «Στελεχώνεται και εξοπλίζεται το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου»

Next Post

Έφηβοι – 11 χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς τους

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΕΦΗΒΟΙ

Έφηβοι – 11 χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς τους

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Μακεδονικός Σιάτιστας ευχαριστεί τους Δημήτρη και Τάσο Γράβα για το πριμ που έδωσαν στην ομάδα
  • Παρουσίαση του βιβλίου «Λογοτεχνικά κλειδιά» την Τετάρτη 21 Μαΐου στη Σιάτιστα
  • Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 3ο σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Κοζάνης
  • Απίστευτη τραγωδία για Μανώλη Παπαδόπουλο, πνίγηκε την ώρα που έτρωγε και έχασε τη ζωή του!
  • Κλείνει η Εγνατία στο Μέτσοβο μέχρι τέλος Ιουλίου. Πως θα γίνεται η κυκλοφορία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου – kastoria365 – καστορια 365 στο Σιάτιστα: Καίγεται σπίτι στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου
  2. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  3. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  4. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr