• Latest

Ο Κοτζιάς ετοιμάζεται για επίσκεψη στα Σκόπια ενώ ο Ζάεφ βλέπει συμφωνία μέχρι τον Ιούλιο

20 Φεβρουαρίου 2018
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

“Μαζί για την Κοζάνη”: Τα Χριστουγεννιάτικα Ψέματα του κ. Μαλούτα

12 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κοτζιάς ετοιμάζεται για επίσκεψη στα Σκόπια ενώ ο Ζάεφ βλέπει συμφωνία μέχρι τον Ιούλιο

sierafm by sierafm
20 Φεβρουαρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Έλληνας υπ. Εξωτερικών θα κρατάει στα χέρια του το περίφημο σύμφωνο – Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός θα δει και την Μέρκελ

Μετά τη σύντομη ανάπαυλα της Καθαρής Δευτέρας, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει. Και μπορεί η απόφαση της Βουλής για το αν και ποιοι θα παραπεμφθούν στην υπόθεση Novartis να επισκιάζει τα πάντα, αλλά το Σκοπιανό δεν πάει πίσω. Εκτός από τις καθημερινές πλέον ζυμώσεις, τον πυρετό διαβουλεύσεων και τις εκατέρωθεν δηλώσεις που κρατούν ζωντανή τη διαπραγμάτευση, αυτή την εβδομάδα θα λάβουν χώρα δύο σημαντικές εξελίξεις: η πρώτη είναι ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ θα συναντήσει την Άγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Η συνάντηση ανακοινώθηκε επισήμως από την καγκελαρία με θέμα συζήτησης: «τις διμερείς σχέσεις και τα τρέχοντα θέματα ευρωπαϊκής και περιφερειακής πολιτικής». Παρ’ ότι δεν αποτελούσε και κάποιο μυστικό, πλέον δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι και το Βερολίνο ανήκει στους ισχυρούς δυτικούς παίκτες που όχι μόνο επιθυμούν επίλυση αλλά και πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η δεύτερη εξέλιξη της εβδομάδας είναι μία πιθανή επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη γείτονα χώρα. Θα είναι η πρώτη εδώ και σχεδόν 12 χρόνια. Αν πραγματοποιηθεί, μάλιστα, θα πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των κ. Κοτζιά και Ντιμιτρόφ σε μόλις οκτώ ημέρες. Η ημερομηνία που ακούγεται εντόνως είναι 22/02, δηλαδή Πέμπτη (δεν αποκλείεται και να μετατεθεί για τις αρχές Μαρτίου). Ο Νίκος Κοτζιάς δεν θα πάει με άδεια χέρια, καθώς υποτίθεται ότι θα παραδώσει το περίφημο σύμφωνο. Επίσης, πριν από το τέλος του μήνα, θα προχωρήσει και η ελληνική χειρονομία καλής θέλησης και, συγκεκριμένα, η κύρωση από τη Βουλή της δεύτερης φάσης της συμφωνίας σύνδεσης της ΠΓΔΜ με την Ε.Ε., ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και η προώθηση της υποψηφιότητας της γείτονος για την Πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίου.

Παρά τις πιέσεις, όμως, και την καλή διάθεση που χωρίς αμφιβολία επικρατεί, τα πράγματα δεν φαίνονται απλά. Η ελληνική πλευρά πίσω από τις διαβεβαιώσεις και την αισιοδοξία των Σκοπίων παρατηρεί ένα αναμάσημα, χάσιμο χρόνου, αλλά και αδιαλλαξία που στόχο έχει το «στρίμωγμα» της Ελλάδας να κλείσει άρον άρον το ονοματολογικό. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετεί το Μαξίμου και τις απανωτές δημόσιες παρεμβάσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού.

Ο Ζόραν Ζάεφ διαβεβαίωσε ότι μένουν μόνο τέσσερα δύσκολα θέματα. Προανήγγειλε επίσης την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μέχρι τον Ιούλιο. Η ελληνική κυβέρνηση μεταφράζει τις κινήσεις αυτές ως χάραξη στρατηγικής που έχει ως στόχο να εγκλωβίσει την Αθήνα σε μία «εδώ και τώρα και ό,τι να ναι» συμφωνία.

Γι’ αυτό και το Μαξίμου, όπως, και το ΥΠΕΞ διαμηνύουν ότι καμία συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει χωρίς αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος.  Αυτός είναι και ο λόγος που οι συζητήσεις των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ, έχουν προχωρήσει αρκετά, αλλά παρά την πρόοδο, οι αγεφύρωτες διαφορές δεν εξαφανίζονται. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπουγιάρ Οσμάνι, άλλωστε, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση Ζάεφ παραδέχτηκε ότι τα ζητήματα που έχουν ήδη επιλυθεί ήταν σχετικά εύκολα, ενώ η πρόοδος στα τέσσερα που απομένουν θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη διάσταση Ελλάδας Σκοπίων στο θέμα της ταυτότητας. Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε ότι η Αθήνα δεν έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης το Σκοπιανό θέμα ταυτότητας. Το ίδιο είχε υποστηρίξει δυο φορές ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με αποτέλεσμα να εισπράξει ένα ιδιαίτερα αυστηρό τηλεφώνημα και ανακοίνωση που πάνω κάτω του έλεγε ότι δεν πρέπει να ερμηνεύει τις ελληνικές θέσεις. Τώρα άραγε θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά; Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικοί αξιωματούχοι της ΠΓΔΜ δηλώνουν ότι η «εθνική ταυτότητα» είναι εκτός διαπραγμάτευσης.

Πηγή:protothema.gr

Tags: ΚΟΤΖΙΑΣ
Previous Post

Γερμανικός Τύπος: Η Ελλάδα εφαρμόζει με εντυπωσιακή συνέπεια όσα οφείλει να κάνει

Next Post

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Βοΐου.

Next Post

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας στο Δήμο Βοΐου.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25
  • Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr