• Latest

Ο Μιχάλης Παπαδοπουλος για το Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού»

25 Μαΐου 2021
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

12χρονος τηλεφώνησε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», γιατί ο πατέρας τον ανάγκαζε να πουλάει λουλούδια

18 Απριλίου 2026
απατη

Ξέθαψαν 100.000 ευρώ από κήπο ηλικιωμένης με το «κόλπο» του λογιστή

18 Απριλίου 2026
Άρπαξαν από ηλικιωμένη 40.000 ευρώ – Πώς την έπεισαν να αφήσει τα χρήματα στον κάδο απορριμμάτων

Τηλεφωνική απάτη: Πώς να την αναγνωρίσετε

18 Απριλίου 2026
ΒΕΝΖΙΝΗ

Πότε κλείνουν οι αιτήσεις στο gov.gr για το Fuel Pass

18 Απριλίου 2026
χρημα

Ακριβότερη η εξαγορά πλασματικών ετών – Παραδείγματα για το νέο κόστος

18 Απριλίου 2026
Καστοριά: Αλλοδαπός έκοβε παράνομα ξύλα

Καστοριά: Αλλοδαπός έκοβε παράνομα ξύλα

18 Απριλίου 2026
Γρεβενά:  19χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή των Γρεβενών

Γρεβενά: 19χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή των Γρεβενών

18 Απριλίου 2026
Η επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη του 37χρονου ράπερ για κατοχή κοκαΐνης

Η επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη του 37χρονου ράπερ για κατοχή κοκαΐνης

18 Απριλίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Τη Δευτέρα 27/04/2026 θα δέχεται ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος

18 Απριλίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Συνέχεια με play off και play out

18 Απριλίου 2026
ποδοσφαιρο

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Από την εποχή του… Μαρσιάλ!

18 Απριλίου 2026
Στο Άγιο Όρος ο μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος

Στο Άγιο Όρος ο μητροπολίτης Σιατίστης Αθανάσιος

18 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 18 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Ο Μιχάλης Παπαδοπουλος για το Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού»

sierafm by sierafm
25 Μαΐου 2021
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Μιχάλης Παπαδοπουλος για το Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο

«Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού»

Κύριε Πρόεδρε

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Πραγματικά με απογοητεύει σήμερα ο κ. Βορίδης που προσπαθεί με κάθε τρόπο να νουθετήσει τους συνάδελφους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν γίνεται κύριε Υπουργέ αυτό, το προσπαθούμε δύο χρόνια τώρα και δεν το καταφέραμε. Θα το καταφέρεται σήμερα εσείς;

Και μάλιστα με τι τρόπο;

Ότι για πρώτη φορά σε αυτή την αίθουσα, τουλάχιστον από το 2000 που είχα την τιμή να βρίσκομαι εγώ, ακούω υπουργό να λέει «πείτε μου τι θέλετε να το νομοθετήσω».

Κυρίες και κύριοι

Αυτά που ζούμε δεν υπάρχουν και το θέμα είναι ότι τώρα έχετε εκτεθεί και αυτό δεν αλλάζει.

Δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση όσο και αν προσπαθείτε γιατί οι Έλληνες πολίτες έχουν κουραστεί να ακούνε αυτή την  ειρωνεία και το παιχνίδι του μπρος, πίσω.

Χρειάστηκε να περάσουν 44 χρόνια, για να λάβει σάρκα και οστά το άρθρο του Συντάγματος του 1975 για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, για να κατορθώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στις 12 Δεκεμβρίου του 2019 με διακομματική ψήφο 290 βουλευτών να αποδώσει το δικαίωμα του εκλέγειν στους Έλληνες της διασποράς.

Η ψήφιση του  σχετικού νόμου, πέρα από κάθε εξωραϊσμό, αποτέλεσε σημαίνον ιστορικό γεγονός στην ελληνική πολιτική ιστορία.

 Η Κυβέρνηση το 2019 έκανε μια σαφή και ρητή πολιτική επιλογή.

Επέλεξε η απόδοση του δικαιώματος ψήφου στους απόδημους Έλληνες, να συμβολίσει την συναίνεση και τη σύνθεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των κομμάτων.

Γεγονός που αποδίδει υπεραξία στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, αναγκαία για μια χώρα, για έναν λαό που πορεύεται με την διαχρονική του πίστη, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία παρότι είχε «νωπή» εκλογική εντολή μόλις 6 μηνών κάθισε στο τραπέζι των συζητήσεων, ανοιχτή σε προτάσεις.

Ακόμα και το ΚΚΕ, που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες πρακτικές, κατέθεσε τις προτάσεις του.

Η επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης, της καθολικής θα έλεγα, εφόσον ακόμα και οι Βουλευτές του ΜΕΡΑ25, ενώ καταψήφισαν επί της αρχής, υπερψήφισαν επιμέρους άρθρα, είχε ως αποτέλεσμα η ιστορική αυτή ρύθμιση να είναι ατελής.

Συγκεκριμένα να ορίζει περιορισμούς, με βασικό την σύνδεση της απόδοσης του δικαιώματος ψήφου με μια οργανική σχέση με τη χώρα και συνεπώς αρκετή γραφειοκρατία.

Με αυτόν τον τρόπο πετύχαμε μια καλή νομοθέτηση με τη ζυγαριά να γέρνει προς τη μέγιστη κοινοβουλευτική συναίνεση έναντι της απόδοσης του δικαιώματος, χωρίς κόμματα και αφαιρέσεις.

 Συνεπώς η ΝΔ αλλά και το ΚΙΝΑΛ οπισθοχώρησαν το 2019 από την αρχική τους θέση για την επιστολική ψήφο και για διαδικασία χωρίς κανέναν αποκλεισμό, προς χάριν της συναίνεσης και της σπουδαιότητας επίτευξής της σε αυτό το εθνικό θέμα.

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε τότε την προβληματική συνταγματικά ιδέα να μην προσμετράτε η ψήφος του εξωτερικού στο τελικό αποτέλεσμα της επικράτειας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Σήμερα η ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και κυρίως ο υπουργός Μάκης Βορίδης ο οποίος για όσους κατάφεραν να το καταλάβουν, έκανε προηγουμένως μία πολύ σημαντική παρέμβαση και αυτό δείχνει αν θέλετε και πως αντιμετωπίζει πολιτικά τα γεγονότα  στη χώρα μας και χαίρομαι και ταυτίζομαι απόλυτα μαζί του, έρχεται λοιπόν  με ένα σχέδιο νόμου να ολοκληρώσει το ιστορικό γεγονός, αίροντας όλους τους περιορισμούς

Τι δεν καταλαβαίνετε; Τι δεν λέμε σωστά!

Αίροντας όλους τους περιορισμούς απόδοσης του δικαιώματος και δηλώνοντας ανοιχτή σε διάλογο για όλα τα τεχνικά ζητήματα ρύθμισης της εκλογικής διαδικασίας ως προς τις περιφέρειες και τον εκλογικό χάρτη.

Σε αυτή την ξεκάθαρη και καλή πρωτοβουλία αντιμετωπίζουμε την στείρα πρακτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και να ήταν αντιπολίτευση να πεις πάει στο καλό.

Δεν είναι αντιπολίτευση, δεν θεωρείται αντιπολίτευση αυτό που κάνετε.

Δεν ξέρω πώς να το ονομάσω, δεν είναι και ο χώρος κατάλληλος να το ονομάσω, αν ήταν κάποιοι άλλη συνάδερφοι του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκανε ονομασίες, εγώ δεν μπορώ να τις κάνω στο χώρο αυτό, αλλά δεν βοηθάει δεν είναι αντιπολίτευση.

Χαρακτηρίζετε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ως κίνηση εντυπώσεων γιατί η ψήφισή της προϋποθέτει 200 ψήφους την ώρα που ο πυρήνας της ρύθμισης ψηφίστηκε με 290.

Γιατί αποκλείεται ή γιατί έπρεπε να αποκλείσουμε εκ προοιμίου την αδυναμία συμφωνίας των 200 βουλευτών σε μια πασιφανής θέση;

Έχετε μια σημαντική ευκαιρία να βγείτε από την δύσκολη θέση που οι ίδιοι μπήκατε.

Ελάτε να ψηφίσουμε το νόμο χωρίς κανέναν περιορισμό, γιατί έτσι θα δώσουμε το δικαίωμα σε ανθρώπους οι οποίοι είναι Έλληνες επιτρέψτε μου τον όρο περισσότερο από Έλληνες.

Εγώ κατάγομαι από την Κοζάνη, περιφέρεια της  Δυτικής Μακεδονίας που έχει πάρα πολλούς συμπολίτες στο εξωτερικό. Όλων των γενεών, που καλώς ή κακώς βρέθηκαν εκεί, σε κάποιες περιπτώσεις καλώς, σε άλλες ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ και το ξέρουμε όλοι αυτό. Μην τους στερείτε το δικαίωμα αυτό, και μάλιστα χωρίς καμία πολιτική τοποθέτηση ουσιαστική και τεκμηριωμένη.

Τεκμηριώστε κάτι.

Δεν μπορείτε να τεκμηριώσετε κάτι, γιατί δεν υπάρχει.

Ποιος αρνείται σήμερα μετά από 17 μήνες ότι οι περιορισμοί, σύμφωνα με την θέση όλων των οργανώσεων αποδήμων του εξωτερικού όπως εκφράστηκε στην συζήτηση στην επιτροπή, αποδυναμώνουν την θέληση του ελληνικού κράτους να αποδώσει το αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν στους απόδημους.

 Συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, η δυνατότητα πρέπει να δοθεί σε όλους τους Απόδημους, ή τουλάχιστον σε όσους το επιθυμούν και όχι σε όσους αντέξουν την γραφειοκρατία και τα τεχνητά εμπόδια των περιορισμών που τους θέσαμε το 2019 για να πετύχουμε την ψήφιση με συναίνεση.

Κυρίες και κύριοι

το 1821 μπορέσαμε και νικήσαμε γιατί πείσαμε τους ξένους για το δίκαιο αίτημα να αποκτήσει η Ελλάδα δικό της κράτος, γιατί ο ηρωισμός των προγόνων φούντωσε ένα μεγάλο φιλελληνικό κίνημα. Αλλά και γιατί αξιοποιήσαμε πολύ καλά τη διασπορά μας.

Όλη τη διασπορά.

Τους μορφωμένους μας ομογενείς, τους εμπόρους, τους ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων στην Ευρώπη, στη Ρωσία και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αυτή τη διασπορά θέλουμε να αγκαλιάσουμε και εμείς σήμερα και αυτή με τη σειρά της να μετέχει στα ελλαδικά δρώμενα.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί που να αντέχουν στην ιστορία.

Οι Έλληνες από το 1821 έως το 2021 και για πολλές ακόμα εκατονταετίες έχουν άρρηκτο συνεκτικό ιστό την ελληνική γλώσσα που ομιλείται αδιάλειπτα από τα Ομηρικά έπη και για τρεις χιλιετίες και πλέον.

Αφήστε λοιπόν τα μικροπολιτικά τερτίπια, και αποδείξτε ότι την συναίνεση δεν την εκμεταλλεύεστε όταν σας βολεύει αλλά την υπηρετείτε όταν προέχει το εθνικό συμφέρον.

Άλλωστε εάν σήμερα καταψηφίσετε, εάν αρνηθείτε την άρση των περιορισμών, ουσιαστικά θα αποδεικνύετε ότι και το 2019  δεν συναινέσατε γιατί υπηρετήσατε τον εθνικό στόχο, αλλά γιατί τότε σας βόλευε ενώ τώρα δεν σας εξυπηρετεί.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

υπάρχει ακόμα ο χρόνος να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, να ολοκληρώσουμε ότι όλοι μαζί νομοθετήσαμε το 2019.

Η ιστορία θα γραφεί με χρυσά γράμματα και θα μας αποδώσει ότι μάθαμε να συναινούμε, όχι μόνον όταν επιβάλουμε τις θέσεις μας αλλά και ενίοτε όταν υποχωρούμε από τις δικές μας.

Αυτό απαιτεί πολιτικό πολιτισμό και ωριμότητα.

Αποδείξτε μας ότι υπάρχει και όχι τόσο σε εμάς.

Αποδείξτε στην Ελληνική κοινωνία και στο Ελληνικό έθνος ότι το έχετε.

 

Ευχαριστώ

Tags: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Πανελλήνιες 2021: Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τους υποψήφιους

Next Post

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Next Post
περιφερεια δυτικης μακεδονιας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 12χρονος τηλεφώνησε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», γιατί ο πατέρας τον ανάγκαζε να πουλάει λουλούδια
  • Ξέθαψαν 100.000 ευρώ από κήπο ηλικιωμένης με το «κόλπο» του λογιστή
  • Τηλεφωνική απάτη: Πώς να την αναγνωρίσετε
  • Πότε κλείνουν οι αιτήσεις στο gov.gr για το Fuel Pass
  • Ακριβότερη η εξαγορά πλασματικών ετών – Παραδείγματα για το νέο κόστος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr