• Latest
ΑΙΟΛΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Ο Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών για τις τοπικές ενεργειακές κοινότητες

26 Σεπτεμβρίου 2020
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Σπάρτακος: Συλλυπητήριο για την εκδημία του Κώστα Μελά

13 Αυγούστου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας

13 Αυγούστου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ένα ακόμα κυβερνητικό δώρο στους ολιγάρχες»

13 Αυγούστου 2025
Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων

13 Αυγούστου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Μπασακσεχίρ – Βίκινγκ: Μάχη για την πρόκριση στην Πόλη

13 Αυγούστου 2025
ΑΡΣΙΣ

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο γκράφιτι της ομάδας SAN Team της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης.

13 Αυγούστου 2025
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Τετάρτη 13 Αύγουστου

13 Αυγούστου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; 5 αλήθειες για το αδυνάτισμα που πρέπει να γνωρίζετε

13 Αυγούστου 2025
Αεροπλάνο πυροσβεστικής

Ξεκίνησε η δημιουργία του πρώτου ελληνικού πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-515 στον Καναδά

13 Αυγούστου 2025
Γρεβενά:  Φεστιβάλ Τόπος

Γρεβενά: Φεστιβάλ Τόπος

13 Αυγούστου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Πολλαπλά μηνύματα του 112 για εκκενώσεις περιοχών – 152 πυρκαγιές μέσα σε 48 ώρες

13 Αυγούστου 2025
Διάσωση μικρής αρκούδας μετά από τροχαίο και εγκατάλειψή της, στην Π.Ε. Καστοριάς

Διάσωση μικρής αρκούδας μετά από τροχαίο και εγκατάλειψή της, στην Π.Ε. Καστοριάς

13 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών για τις τοπικές ενεργειακές κοινότητες

sierafm by sierafm
26 Σεπτεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΙΟΛΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η Δυτική Μακεδονία διανύει ταχύτατα την εποχή της απολιγνιτοποίησης.

Στην περιοχή μας παρατηρείται ζωηρό ενδιαφέρον και έντονη κινητικότητα επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για επενδύσεις ΑΠΕ και κυρίως Φωτοβολταικών.

Οι βασικοί λόγοι : Tο ισχύον καθεστώς εγγυημένων τιμών από το κράτος για μια εικοσαετία, τα μεγάλα δίκτυα της περιοχής και η ύπαρξη μεγάλων μη καλλιεργούμενων εκτάσεων δημοτικών και δημοσίου .

Τα δίκτυα Υψηλής Τάσης (Υ/Τ) που υπάρχουν στην περιοχή έλκουν τους μεγάλους παίκτες της ενεργειακής αγοράς για την αξιοποίηση τους μέσω της δημιουργίας ιδιωτικών υποσταθμών. Το υψηλό κόστος κατασκευής Υποσταθμού προϋποθέτει και την κατασκευή μεγάλου σταθμού παραγωγής τουλάχιστον των εκατό (100) MW.

Ταυτόχρονα το δίκτυο Μ/Τ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει πλέον «γεμίσει» με αποτέλεσμα οι μικροεπενδυτές με έργα ισχύος έως 500KW, που είναι κυρίως τοπικοί, να στερούνται πρόσβασης στο δίκτυο.

Όμως με το νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τη διοίκηση, δίδεται η δυνατότητα της ομαδοποίησης πολλών μικρών έργων που βρίσκονται στη ίδια περιοχή και συγκεντρώνουν ικανό ύψος ισχύος (πχ 80-100 MW) να υποβάλουν κοινό αίτημα σύνδεσης στον ΑΔΜΗΕ με τη δημιουργία νέου Υποσταθμού και αποκλειστικού δικτύου.

Με τον τρόπο αυτό ξεπερνιέται το πρόβλημα των μικροεπενδυτών και μπορούν πλέον να συνδέονται στα δίκτυα υψηλής τάσης χωρίς πολλές χρονοβόρες διαδικασίες.

Αυτό αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία να αναπτυχθούν στην περιοχή σε δημόσιες, δημοτικές ή δασικές (χορτολιβαδικές ή θαμνώδεις) εκτάσεις μεγάλοι Φωτοβολταικοι σταθμοί άνω των 100MW με τη συμμετοχή χιλιάδων μικροεπενδυτών μέσα από ενεργειακές κοινότητες.

Είναι μια ευκαιρία μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (περίπου ενός έτους και κάτι) χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής συμμετέχοντας σε μια ενεργειακή κοινότητα με συμμετοχή ανάλογα με τη δυνατότητά τους (π.χ. από 5.000 ευρώ έως και 50.000 ευρώ) να εξασφαλίζουν ετήσια απόδοση άνω του 25% ετησίως για είκοσι (20) συνεχόμενα χρόνια.

Πιστεύουμε ότι αποτελεί το μοναδικό δρόμο εξασφάλισης άμεσου εισοδήματος σε μια περιοχή που το συνολικότερο πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης δεν γνωρίζουμε σε τι χρόνο και πόσο θα αποδώσει.

Ο Σύλλογος Επενδυτών Φωτοβολταικών Περ. Δυτ Μακεδονίας έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης Φωτοβολταικών πάρκων στη Δυτ Μακεδονία, προς όφελος χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, το οποίο ήδη έχει κοινοποιήσει και αναλύσει στους τοπικούς φορείς (ΕΒΕ, ΤΕΕ ,ΟΕΕ, Δήμο Κοζάνης, Περιφέρεια.)

Πολλοί από τους φορείς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ως προς την συνδρομή τους στην επιτυχία του εγχειρήματος όσο και στο κάλεσμα των μελλών τους να συμμετέχουν ενεργά στις ενεργειακές κοινότητες.

Τις επόμενες ημέρες η ενημέρωση θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης και στη συνέχεια και στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτ Μακεδονίας αλλά και τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς και συλλόγους. Θέλουμε στη προσπάθεια αυτή να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες της Δυτ Μακεδονίας.

Το δίλλημα που τίθεται είναι:
Θα αφήσουμε τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η περιοχή και κατ΄επεκταση το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα αποκλειστικά στα χέρια των «μεγάλων παικτών» της ενεργειακής αγοράς»
ή
Θα διασφαλίσουμε ένα μεγάλο μέρος των εκτάσεων και των δικτύων , μέσω συμμετοχής σε τοπικές ενεργειακές κοινότητες, να αξιοποιηθεί υπέρ των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής μας.

Το πρόγραμμα του συλλόγου μας κινείται υπέρ της δεύτερης επιλογής και τίθεται σε άμεση εφαρμογή

Ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία γραφείου υποδοχής και ενημέρωσης των πολιτών-υποψήφιων επενδυτών και ξεκινούν οι προεγγραφές μελλών για την σύσταση Ενεργειακών κοινοτήτων με δήλωση του ποσού που ο καθένας επιθυμεί να συμμετάσχει.
Καλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής να συμβάλουν με τη μαζική τους συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Η διοίκηση και τα μέλη του συλλόγου ΦΒ έχουμε την τεχνογνωσία για να στηρίξουμε την όλη προσπάθεια τεχνικοοικονομικά και κατασκευαστικά.

Όμως ταυτόχρονα θέλουμε τη συνδρομή και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε τη στήριξη της περιφερειακής αρχής η οποία μπορεί να βοηθήσει για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια από τις υπηρεσίες και να τρέξει σχετικά γρήγορα το πρόγραμμα.

Θέλουμε τη στήριξη των Δήμων και τη βοήθεια τους στην εξασφάλιση της κατάλληλων εκτάσεων.

Ζητάμε την υποστήριξη του εγχειρήματος, από κοινού με το ΕΒΕ Κοζάνης και τα άλλα επιμελητήρια της Δυτ Μακεδονίας, παρακινώντας τον επιχειρηματικό κόσμο να συμμετέχει ενεργά.

Θέλουμε όλους τους τοπικούς φορείς συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους.
Ο στόχος είναι ένας: Xιλιάδες κάτοικοι της περιοχής να εξασφαλίσουν σταθερό και σίγουρο εισόδημα για τα επόμενα είκοσι χρόνια και το παραγόμενο αποτέλεσμα να παραμένει στον τόπο μας.

Δυστυχώς λόγω των προβλημάτων από τον covid – 19 δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση μιας ανοιχτής ενημερωτικής εκδήλωσης για πλήρη δια ζώσης ενημέρωση.

Όμως ο σύλλογος μέσα από email, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το επίσημο site, με ενημερωτικά φυλλάδια και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την πορεία του προγράμματος..

Το Διοικητικό Συμβούλιο
1. Σιαμπανόπουλος Αντώνιος Πρόεδρος τηλ 6942445160
2. Αλεξανδρίδης Χαράλαμπος Α Αντιπρόεδρος Τηλ 6978776056
3. Ασλανίδης Γεώργιος Β Αντιπρόεδρος τηλ 6937199253
4. Ζιγούρης Φώτης Γεν. Γραμματέας τηλ 6976994024
5. Πασχαλίδης Κων/νος Ταμίας Τηλ 6946330261

Γραφείο Υποδοχής και Ενημέρωσης κοινού Λαρίσης 17-Κοζάνη Τηλ 2461040715 -2461040415
Email : [email protected]
Web site:sefpdm.gr

Tags: ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Previous Post

Πάνω από 600 οι αποχωρήσεις από το ΛΚΔΜ μέχρι τέλος του έτους- Προχωράει το πρόγραμμα της εθελουσίας

Next Post

Καστοριά: Πλήρωσε για σκύλο, αλλά ήταν απάτη

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καστοριά: Πλήρωσε για σκύλο, αλλά ήταν απάτη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σπάρτακος: Συλλυπητήριο για την εκδημία του Κώστα Μελά
  • 4 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ένα ακόμα κυβερνητικό δώρο στους ολιγάρχες»
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων
  • Μπασακσεχίρ – Βίκινγκ: Μάχη για την πρόκριση στην Πόλη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr