• Latest
Ο Όμιλος ΔΕΗ και ο Οργανισμός Hydropower Sustainability Alliance εγκαινιάζουν νέα συνεργασία για την ενίσχυση των πρακτικών βιωσιμότητας στην υδροηλεκτρική παραγωγή στην Ελλάδα

Ο Όμιλος ΔΕΗ και ο Οργανισμός Hydropower Sustainability Alliance εγκαινιάζουν νέα συνεργασία για την ενίσχυση των πρακτικών βιωσιμότητας στην υδροηλεκτρική παραγωγή στην Ελλάδα

6 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σήμερα Comedy Magic Show στο Sourdaki, στις 17:30

Κοζάνη: Σήμερα Comedy Magic Show στο Sourdaki, στις 17:30

15 Φεβρουαρίου 2026
ΕΡΓΑΝΗ

«ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»: Σε πλήρη εφαρμογή από τη Δευτέρα 16/2 – Τι αλλάζει για εργοδότες, εργαζόμενους

15 Φεβρουαρίου 2026
ταξιδι διακοπες

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ με αιτήσεις ένα μήνα νωρίτερα

15 Φεβρουαρίου 2026
καιρος βροχη

ΕΜΥ – Καιρός: Άστατος έως την Πέμπτη – Φτιάχνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

15 Φεβρουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Απόψε στις 21:00 στην ΕΡΤ1 ο μεγάλος Τελικός – Πώς ψηφίζουμε

15 Φεβρουαρίου 2026
Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας «Κωνσταντίνος και Ελένη Παπανικολάου» με χαρά ανακοινώνει την έγκριση του νέου προγράμματος Erasmus+

Συγχαρητήρια του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας στον Καπαγιαννίδη Ερμή για διάκριση σε Μαθηματικό Διαγωνισμό

15 Φεβρουαρίου 2026
Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα Υπηρεσίας

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα Υπηρεσίας

15 Φεβρουαρίου 2026
Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού  Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού  Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας στο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

15 Φεβρουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Δυτική Μακεδονία: Συλλήψεις -6- ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων

15 Φεβρουαρίου 2026
βεγγαλικά

Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, κατά τη διάρκεια των Αποκριών από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

15 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Φωτιά σε μονοκατοικία – Ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού Βίντεο

Κοζάνη: Φωτιά σε μονοκατοικία – Ξεκίνησε από την κουζίνα του σπιτιού Βίντεο

14 Φεβρουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 53χρονη στην Πτολεμαΐδα, για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών

14 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο Όμιλος ΔΕΗ και ο Οργανισμός Hydropower Sustainability Alliance εγκαινιάζουν νέα συνεργασία για την ενίσχυση των πρακτικών βιωσιμότητας στην υδροηλεκτρική παραγωγή στην Ελλάδα

sierafm by sierafm
6 Ιουνίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Ο Όμιλος ΔΕΗ και ο Οργανισμός Hydropower Sustainability Alliance εγκαινιάζουν νέα συνεργασία για την ενίσχυση των πρακτικών βιωσιμότητας στην υδροηλεκτρική παραγωγή στην Ελλάδα
0
SHARES
24
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η ΔΕΗ, ο κορυφαίος όμιλος καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με τον Οργανισμό Hydropower Sustainability Alliance (HSA), με στόχο την ενσωμάτωση βέλτιστων διεθνών πρακτικών σε όλο το υδροηλεκτρικό χαρτοφυλάκιο, καθώς και την επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων βιωσιμότητας του Ομίλου.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα στη συνολική στρατηγική του Ομίλου ΔΕΗ να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στις επιδόσεις σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG). Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την επιτάχυνση της πλήρους αποανθρακοποίησης του ενεργειακού μείγματος, ο Όμιλος ΔΕΗ προχωρά τα φιλόδοξα σχέδια απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί τα πρώην λιγνιτωρυχεία για την ανάπτυξη σημαντικών έργων, μεταξύ των οποίων και έργα αντλησιοταμίευσης (PSH).

Τον Μάιο του 2025, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης της συνεργασίας των δύο εταιρειών, ανώτατα στελέχη του HSA επισκέφθηκαν τη διοικητική ομάδα του Ομίλου ΔΕΗ στην Αθήνα. Η επίσκεψη περιλάμβανε επίσης εκπαίδευση “Certified User” για 32 εργαζομένους του Ομίλου, οι οποίοι εξοπλίστηκαν με τα απαραίτητα εργαλεία για να αξιολογούν και να βελτιώνουν την ESG απόδοση των υφιστάμενων και υπό ανάπτυξη υδροηλεκτρικών και αντλησιοταμιευτικών έργων της ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας το Hydropower Sustainability Standard (HSS).

Για το υπόλοιπο του έτους έχουν προγραμματιστεί μία σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων αυτο-αξιολογήσεις επιλεγμένων έργων και εκπαίδευση εσωτερικών αξιολογητών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται επίσης εντός του έτους και η επίσημη αξιολόγηση ενός υδροηλεκτρικού έργου του Ομίλου ΔΕΗ, με στόχο την πιστοποίησή του βάσει του προτύπου HSS.

Ο Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΔΕΗ, κ. Αχιλλέας Ιωακειμίδης, δήλωσε: «Ο Όμιλος ΔΕΗ μετασχηματίζεται ριζικά, με στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, έως το 2040. Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμευόμαστε πλήρως να ενσωματώσουμε τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας σε κάθε πτυχή της λειτουργίας μας. Η υδροηλεκτρική ενέργεια διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική μας για καθαρή ενέργεια και η υιοθέτηση του Προτύπου HSS αποτελεί βασικό βήμα για να διασφαλίσουμε ότι τα υδροηλεκτρικά και αντλησιοταμιευτικά μας έργα πληρούν αυστηρά κριτήρια, όσον αφορά στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική διακυβέρνηση. Η συνεργασία μας με τον Οργανισμό Hydropower Sustainability Alliance υποστηρίζει το όραμά μας να ηγηθούμε της ενεργειακής μετάβασης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με υπευθυνότητα και διαφάνεια».

Ο João Costa, Executive Director του Οργανισμού Hydropower Sustainability Alliance, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τον Όμιλο ΔΕΗ αντανακλά μία ισχυρή δέσμευση για τη βιωσιμότητα και την εφαρμογή διεθνώς βέλτιστων πρακτικών στην ανάπτυξη υδροηλεκτρικών έργων. Ο Όμιλος ΔΕΗ επιδεικνύει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ενσωματώνοντας στον πυρήνα όλων των λειτουργιών του άριστες ESG πρακτικές, βάσει του Hydropower Sustainability Standard. Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε αυτή τη διαδρομή μέσα από εκπαιδεύσεις, ενίσχυση ικανοτήτων και αξιολογήσεις έργων, και ανυπομονούμε να δούμε αυτή τη φιλοδοξία να μεταφράζεται σε απτά αποτελέσματα.»

Το πρότυπο Hydropower Sustainability Standard (HSS) αποτελεί ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πλαίσιο αξιολόγησης και πιστοποίησης υδροηλεκτρικών έργων, βάσει αυστηρών κριτηρίων βιωσιμότητας. Μέσα από την υιοθέτησή του, ο Όμιλος ΔΕΗ επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ως ένας από τους πιο υπεύθυνους και καινοτόμους ενεργειακούς ομίλους στην Ευρώπη.

Πληροφορίες για δημοσιογράφους

Σχετικά με τον Όμιλο ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι ο κορυφαίος Όμιλος ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με δραστηριότητες στην παραγωγή, διανομή και πώληση προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών ενέργειας στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ ανέρχεται σε 12,4GW, με θερμικούς, υδροηλεκτρικούς σταθμούς και εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με συνολική ετήσια παραγωγή ενέργειας περίπου 22TWh, ενώ η συνολική Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση στα δίκτυα διανομής της στο τέλος του 2024, ανερχόταν σε περίπου €4,9 δισ.

Ο Όμιλος ΔΕΗ αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή ενέργειας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, εξυπηρετώντας συνολικά 8,8 εκατ. πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 33TWh ηλεκτρικής ενέργειας και μία ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Στρατηγικό Σχέδιο μετασχηματισμού του Ομίλου ΔΕΗ βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: α) καθαρό και ευέλικτο χαρτοφυλάκιο μονάδων παραγωγής, με την προώθηση των επενδύσεων σε ΑΠΕ και την απoανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων της μέσω της επιτάχυνσης της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, (β) Εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών σε όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου και (γ) παροχή υπηρεσιών λιανικής τοποθετώντας τον πελάτη στο επίκεντρο της εμπορικής δραστηριότητάς της.

Η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950, είναι εισηγμένη εταιρεία από το 2001 και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

Διεύθυνση Σχέσεων με ΜΜΕ

Χαλκοκονδύλη 30, 104 32 Αθήνα

Τ: +30 211 750 9310, +30 697 270 7713

E: [email protected]

Σχετικά με τον Οργανισμό Hydropower Sustainability Alliance και το Hydropower Sustainability Standard:

Ο Οργανισμός Hydropower Sustainability Alliance προάγει βελτιώσεις στον τομέα της υδροηλεκτρικής παραγωγής μέσα από την ενίσχυση της γνώσης, την προώθηση της διαφάνειας και λογοδοσίας, την ενδυνάμωση των ανθρώπων και την ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών.

Ο Οργανισμός Hydropower Sustainability Standard (HSS) είναι ένα ισχυρό πρότυπο αξιολόγησης και πιστοποίησης που διασφαλίζει τη διαφάνεια και υπευθυνότητα στην ανάπτυξη υδροηλεκτρικών έργων. Καθορίζει μια διαδρομή για την αξιοποίηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής με θετικό αποτύπωμα, επωφελές τόσο για τις κοινότητες όσο και για το περιβάλλον και προωθεί την υπεύθυνη ανάπτυξη αυτής της ζωτικής ενεργειακής πηγής, ισορροπώντας την πρόοδο με την προστασία του πλανήτη μας.

Το HSS διέπεται από το Hydropower Sustainability Council, ένα πολυσυμμετοχικό όργανο διακυβέρνησης που περιλαμβάνει εκπροσώπους από κυβερνήσεις, τη βιομηχανία, την κοινωνία των πολιτών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η συμμετοχική αυτή προσέγγιση διασφαλίζει ότι οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων μερών λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση της χρήσης του προτύπου.

Η πιστοποίηση πραγματοποιείται από διαπιστευμένους ανεξάρτητους αξιολογητές, εξασφαλίζοντας αξιοπιστία και συνέπεια για κάθε περιοχή και κάθε τύπο έργου.

Μάθετε περισσότερα: www.hs-alliance.org

Βρείτε τον HSA στο LinkedIn: linkedin.com/company/hydropower-sustainability-allianceΓια περισσότερες πληροφορίες ή αιτήματα από τα ΜΜΕ, παρακαλώ επικοινωνήστε με: [email protected]

Tags: ΔΕΗ
Previous Post

Το τριήμερο 03 έως 05 Ιουνίου συνελήφθησαν έξι άτομα για ναρκωτικά στη Δυτική Μακεδονία

Next Post

Κινητοποίηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που αντιδρά στο πρόγραμμα περικοπών

Next Post
Κινητοποίηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που αντιδρά στο πρόγραμμα περικοπών

Κινητοποίηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ που αντιδρά στο πρόγραμμα περικοπών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Κοζάνη: Σήμερα Comedy Magic Show στο Sourdaki, στις 17:30
  • «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»: Σε πλήρη εφαρμογή από τη Δευτέρα 16/2 – Τι αλλάζει για εργοδότες, εργαζόμενους
  • Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ με αιτήσεις ένα μήνα νωρίτερα
  • ΕΜΥ – Καιρός: Άστατος έως την Πέμπτη – Φτιάχνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
  • Eurovision 2026: Απόψε στις 21:00 στην ΕΡΤ1 ο μεγάλος Τελικός – Πώς ψηφίζουμε

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr