• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πάρις Κουκουλόπουλος: Αντίπαλοι μας είναι η στασιμότητα και ο εφησυχασμός

15 Ιουλίου 2019
Η Νεάπολη γιορτάζει τον Άγιο Γεώργιο. Το πρόγραμμα

Η Νεάπολη γιορτάζει τον Άγιο Γεώργιο. Το πρόγραμμα

21 Απριλίου 2026
Κοζάνη: Μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Βελβεντού – Φράγματος Πολυφύτου στη θέση «Κούρναβο»

Κοζάνη: Μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Βελβεντού – Φράγματος Πολυφύτου στη θέση «Κούρναβο»

21 Απριλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκε η 51η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

Η 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς ολοκληρώθηκε με ισχυρό εμπορικό αποτύπωμα

21 Απριλίου 2026
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Πολιτική εκδήλωση   μνήμης για τους 200 της Καισαριανής στα Σέρβια

21 Απριλίου 2026
ΔΕΥΑ Βοΐου: Μια ξεχωριστή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2026 στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βοΐου

ΔΕΥΑ Βοΐου: Μια ξεχωριστή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2026 στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βοΐου

21 Απριλίου 2026
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Κρόκος: Νεκρός 67χρονος αγροτοκτηνοτρόφος – Πιθανότατα από “πιστόλα” σε αγροτική έκταση

21 Απριλίου 2026
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους φλεβών – αρτηριών στον Δήμο Κοζάνης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στους δωρεάν προληπτικούς ελέγχους φλεβών – αρτηριών στον Δήμο Κοζάνης

21 Απριλίου 2026
ΔΕΗ myHotel SmartRate: Νέο προϊόν ενέργειας ειδικά σχεδιασμένο για ξενοδοχεία

Όμιλος ΔΕΗ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διάθεση Ομολόγου της ΔΕΗ για τους κατοίκους των νομών Κοζάνης – Φλώρινας

21 Απριλίου 2026
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά  οι μεταβιβάσεις ΙΧ επιβατικών και δίκυκλων από τις 27-4-2026

21 Απριλίου 2026
Αυτοψία στον Δίλοφο Βοΐου: Άμεση ανάγκη αποκατάστασης λόγω επικινδυνότητας της δημοτικής οδού

Αυτοψία στον Δίλοφο Βοΐου: Άμεση ανάγκη αποκατάστασης λόγω επικινδυνότητας της δημοτικής οδού

21 Απριλίου 2026
ΕΠΑΛ Σιάτιστας: Ευχαριστήριο σε γιατρούς του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας

Κέντρο Υγείας Σιάτιστας: Ευχαριστήρια επιστολή στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

21 Απριλίου 2026
Ιερές Ακολουθίες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Σιάτιστας για την εορτή του Οσίου Στυλιανού

Εορτή του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Σιάτιστα

21 Απριλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρις Κουκουλόπουλος: Αντίπαλοι μας είναι η στασιμότητα και ο εφησυχασμός

sierafm by sierafm
15 Ιουλίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
4
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7 Ιουλίου πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά από την πλευρά μας και να μας οδηγήσει σε τολμηρές αποφάσεις.

Ή έστω οριακή άνοδος των ποσοστών μας για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση μας επιτρέπει σήμερα να συζητάμε ψύχραιμα, ωστόσο το αποτέλεσμα των εκλογών συνολικά δεν είναι ικανοποιητικό για το Κίνημα Αλλαγής.

Κεντρικός μας στόχος ήταν η ανατροπή των συσχετισμών με την αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων μας και εδώ χάσαμε καθαρά αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενισχύθηκαν σημαντικά σε σχέση με τις ευρωεκλογές, αντίθετα με εμάς που μείναμε πρακτικά στάσιμοι.

Εξίσου καθαρό είναι το αποτέλεσμα με κριτήριο τη μάχη της κυριαρχίας στον προοδευτικό χώρο μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣυΡιζΑ όπου η σχέση ένα προς τρία των ευρωεκλογών κατέληξε σε ένα προς τέσσερα.

Η πόλωση σίγουρα δεν μας ευνοούσε αλλά εξίσου δεν βοήθησαν και οι πολλές αλλαγές στο κεντρικό μας μήνυμα που δημιούργησαν σύγχυση · από την τρίτη εντολή στην αυτόνομη πορεία και από την ψήφο ανοχής στη θέση ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη οι αποστάσεις ήταν μεγάλες και το μήνυμα θολό.

Πλήγμα στην προσπάθεια μας αποτέλεσε και ο ατυχής χειρισμός της υπόθεσης Βενιζέλου τόσο γιατί λειτούργησε αποσυσπειρωτικά όσο και για ένα πιο ουσιώδη λόγο.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου με την ολοκλήρωση του 2ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθολική τη δημοσιότητα μονοπώλησε αρνητικά το ΚΙΝΑΛ επιτρέποντας έτσι τον Τσίπρα να ανατάξει τις δυνάμεις του την ώρα που εμείς χάναμε τις δυο από τις πέντε εβδομάδες των εκλογών εξηγώντας τα ανεξήγητα.

Η κατανόηση του αποτελέσματος από την πλευρά μας απαιτεί και προϋποθέτει μια σοβαρή ανάλυση του χάσματος που εμφανίζεται μόνο σε εμάς ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια.

Σχεδόν παντού στην περιφέρεια πήγαμε καλά αντίθετα με το λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη.

Η εξήγηση της μεγάλης απόστασης πρέπει να αναζητηθεί μεταξύ των άλλων :

– Στη μεγαλύτερη προσωπική επιρροή των υποψηφίων μας στην περιφέρεια όπου οι κοινωνικοί δεσμοί είναι πιο ισχυροί από αυτούς των μεγάλων αστικών κέντρων.
– Στα καλά ποσοστά μας στον αγροτικό πληθυσμό.
– Στο γεγονός οτι η συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στη χώρα δεν έχει απαξιωθεί στην περιφέρεια στο βαθμό που έχει συμβεί αυτό στο κέντρο.

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι οτι στα μεγάλα αστικά κέντρα φαίνεται το πραγματικό μέγεθος της πολιτικής μας επιρροής η οποία είναι σαφώς μικρότερη από αυτή που νομίζουμε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση μου για το αποτέλεσμα των εκλογών θεωρώ χρήσιμο να φωτίσω κάποιες πλευρές του εκλογικού νόμου τον οποίο γνωρίζω άριστα και σχετίζονται με την κατανομή των εδρών.

Δεν θα σχολιάσω αν και κατά πόσον είναι δίκαιη αυτή η κατανομή, γιατί οι έδρες προσδιορίζονται από το ποσοστό και η κατανομή τους είναι ένας αδελφοκτόνος πόλεμος μεταξύ μας.

Λίγοι ίσως γνωρίζουν οτι η τελευταία έδρα που πήραμε ήταν αυτή της Α Αθήνας και η προτελευταία αυτή της Β Θεσσαλονίκης.

Αρκούσαν μόλις 876 επιπλέον ψήφοι στο ΚΙΝΑΛ στη Λέσβο για να μην έχουμε βουλευτή στην Α Αθήνας και 1156 ψήφοι αντίστοιχα στη Λακωνία για να συμβεί το ίδιο στη Β Θεσσαλονίκης.

Ο εκλογικός νόμος μας επιφυλάσσει υποαντιπροσώπευση και αυτό θα ισχύει όσο τα ποσοστά μας κινούνται χαμηλά.

Για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα θα κάνω μια υπόθεση.

Εάν το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών είχε γίνει σύμφωνα με όσα επι χρόνια συζητούσαμε έτσι ώστε να μην υπάρχει εκλογική περιφέρεια με περισσότερες από 9 έδρες τότε θα είχαμε το εξής αποτέλεσμα.

Δεν θα είχαμε κανένα βουλευτή σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά ούτε και στην Κρήτη γιατί η πρόεδρος θα αναγκαζόταν να επιλέξει την έδρα στο Ηράκλειο.

Δεν πρόκειται για υποθετικά σενάρια αλλά για την πραγματικότητα που δείχνει οτι πρέπει να αλλάξουν όλα στο χώρο μας για μια δυναμική επανεκκίνηση.

Ο Σεπτέμβριος όπου θα συζητήσουμε αναλυτικά για το αποτέλεσμα είναι μακριά και μέχρι τότε απαιτούνται σοβαρές πολιτικές πρωτοβουλίες και θέλω να προτείνω πέντε με χρονική σειρά.

1. Να ξεκαθαρίσουμε τώρα οτι για να συζητήσουμε οποιαδήποτε αλλαγή στον εκλογικό νόμο όρος απαράβατος από τη μεριά μας είναι η ψήφος των αποδήμων. Να ξεκινήσουμε με την πρόεδρο μπροστά άμεσα πολιτική καμπάνια για το ζήτημα αυτό.
2. Να τολμήσουμε στις φορολογικές αλλαγές που έρχονται και να μην ψηφίσουμε τις μειώσεις άμεσων φόρων αντιπροτείνοντας τη στοχευμένη μείωση της φορολογίας στα καύσιμα. Η σχέση έμμεσων-άμεσων φόρων που διαμόρφωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κλασική συντηρητική συνταγή και αν θέλουμε να είμαστε προοδευτικοί πρέπει να μιλήσουμε καθαρά.
3. Να βάλουμε πλάτη στην αποφυγή χρεοκοπίας της ΔΕΗ που είναι εθνική υπόθεση και να ξεκινήσουμε αγώνα με τους ευρωβουλευτές μας για την ανόρθωση της Δυτικής Μακεδονίας που καταστρέφεται από την επιλογή Τσίπρα να παραδώσει την ηλεκτρική ενέργεια σε μεταπρατικά συμφέροντα.
4. Η σωστή πρόταση μας για μια και μόνη εξεταστική Επιτροπή που δεν εξαιρεί καμία περίοδο πρέπει να μιλάει καθαρά για τα κόκκινα δάνεια των ολιγαρχών και τις τεράστιες ευθύνες τους μαζί με τους τραπεζίτες στη χρεοκοπία της χώρας.
5. Συνέδριο ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο όπως έχει ήδη αποφασιστεί ως κορυφαία πράξη επανίδρυσης. Συμμετέχω και στηρίζω το Κίνημα Αλλαγής γιατί είμαι ΠΑΣΟΚ και αυτό σήμερα σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο πέραν φυσικά του σεβασμού των ιστορικών μας στελεχών με κορυφαίο τον Ανδρέα και πέραν των αρχών και των αξιών μας που είναι ολοζώντανες.

Είμαι ΠΑΣΟΚ σημαίνει σήμερα οτι παλεύω για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας απορρίπτοντας την ανιστόρητη και γελοία θεωρία περί καταστροφής της χώρας από το ΠΑΣΟΚ που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Εάν δεν δώσουμε αυτή τη μάχη δεν έχουμε λόγο ύπαρξης, αντίθετα αν τη δώσουμε με συνέπεια μπορούμε με πολύ δουλειά και ανατρεπτικές αλλαγές στα του οίκου μας να χαράξουμε μια νέα και κυρίως αισιόδοξη πορεία. Η στασιμότητα και ο εφησυχασμός είναι οι αντίπαλοι μας.

Tags: ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Αντιπαράθεση Κοσμίδη – Καρυπίδη για τα διόδια!

Next Post

Τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Next Post
ΣΧΟΛΕΙΟ

Τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Νεάπολη γιορτάζει τον Άγιο Γεώργιο. Το πρόγραμμα
  • Κοζάνη: Μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Βελβεντού – Φράγματος Πολυφύτου στη θέση «Κούρναβο»
  • Η 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς ολοκληρώθηκε με ισχυρό εμπορικό αποτύπωμα
  • ΚΚΕ: Πολιτική εκδήλωση   μνήμης για τους 200 της Καισαριανής στα Σέρβια
  • ΔΕΥΑ Βοΐου: Μια ξεχωριστή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2026 στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  2. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  3. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  4. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  5. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr