Η ίδια υπουργός, της ίδιας κυβέρνησης και του ίδιου πρωθυπουργού μας εξήγησε ξανά σήμερα τι σημαίνει η περίφημη ρήτρα δίκαιης μετάβασης… στις λιγνιτοφόρες περιοχές.
Σε προκήρυξη θέσεων διοικητικού προσωπικού για τις ανάγκες των πανεπιστημίων της χώρας το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας απουσιάζει.
Το 2020 είχε επαναληφθεί το ίδιο, τότε με θέσεις επιστημονικού προσωπικού, όταν από τη σχετική πανελλαδική προκήρυξη απουσίαζε μόνο το Πανεπιστημιο Δυτικής Μακεδονίας.
Για τη νευραλγική σημασία της στελέχωσης του Πανεπιστημίου φτάνουν λίγες αράδες, ενώ για τις βαρύγδουπες δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών στελεχών περί της ενίσχυσης του πανεπιστημίου που θα αποτελέσει πυλώνα αναπτυξης κλπ χρειαζόμαστε πολυσέλιδο τόμο.
Αντιλαμβάνονται άραγε αυτοί που μας εκπροσωπούν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων τις ευθύνες τους για την προκλητική αγνόηση της περιοχής;
Πριν λίγες μέρες η ΕΛΣΤΑΤ αποτύπωσε με αριθμούς τη σκληρή πραγματικότητα μιας περιφέρειας που συρρικνώνεται δραματικά.
-Επιστήμονες που συμμετείχαν στην ομάδα μελέτης του ΤΕΕ ΔΜ για τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποιησης μας ενημέρωσαν ότι είμαστε αντιμέτωποι με το δυσμενέστερο σενάριο από όσα εξέταζε η αρχική μελέτη.
-Ακόμα χειρότερα, ή καλύτερα, η ενεργειακή κρίση θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα επανεξέτασης του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας με διαφορετική αντιμετώπιση του λιγνίτη.
Όταν επιτρέπουμε στην υπουργό παιδείας και συνολικά στην κυβέρνηση να μας συμπεριφέρονται με τέτοιο ιταμό τρόπο σε σχετικά απλά ζητήματα, πως θα ορθώσουμε ανάστημα στα μείζονα;