• Latest
Κουκουλόπουλος

Πάρις Κουκουλόπουλος:  «Τρεις εθνικές προτεραιότητες για Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ»

17 Οκτωβρίου 2023
Το Ιστορικό Σουηδικό Σχολείο Υφαντουργίας στη Βλάστη επαναλειτουργεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Εορδαία: Στη Βλάστη η Λίνα Μενδώνη

2 Οκτωβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Δήμος Κοζάνης: Ψηφιακή Θυρίδα Οικονομικής Υπηρεσίας – Ταυτοποιηθείτε για άμεση πρόσβαση στα έγγραφά σας

2 Οκτωβρίου 2025
σκυλος αδεσποτα

Τα αδέσποτα που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο χρειάζονται ζεστασιά για το χειμώνα

2 Οκτωβρίου 2025

Ακύρωση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.

2 Οκτωβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Την Μ. Πέμπτη η διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς.

Δήμος Γρεβενών: Κανονικά η Διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

2 Οκτωβρίου 2025
ΚΚΕ

Σχόλιο της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την έναρξη της διαβούλευσης για το νέο υγειονομικό χάρτη από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

2 Οκτωβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Σύλληψη 41χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για ναρκωτικά

2 Οκτωβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Να καταργηθούν οι δρακόντειες ποινές για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που, για σοβαρούς λόγους, δεν αναλαμβάνουν εργασία ή παραιτούνται» – Κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

2 Οκτωβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για θερμοκήπια και στέγαστρα φυτικής παραγωγής

2 Οκτωβρίου 2025
απατη

Προσοχή: Απάτη στο όνομα μεγάλης αλυσίδας supermarket

2 Οκτωβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 25η  Αιμοδοσία του 2025 στο γυμναστήριο REVOLUTION FIT

2 Οκτωβρίου 2025
Ξεκινά η Ενεργειακή Κοινότητα Γρεβενών. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις των Γρεβενών γίνονται συμμέτοχοι στη φθηνή και καθαρή ενέργεια.  

Ξεκινά η Ενεργειακή Κοινότητα Γρεβενών. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις των Γρεβενών γίνονται συμμέτοχοι στη φθηνή και καθαρή ενέργεια.  

2 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρις Κουκουλόπουλος:  «Τρεις εθνικές προτεραιότητες για Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ»

sierafm by sierafm
17 Οκτωβρίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Κουκουλόπουλος
0
SHARES
21
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στην κοινή συνεδρίαση τριών Επιτροπών της Βουλής με αντικείμενο το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Οικονομικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Εισαγωγικά ξεκαθάρισε πως «προφανώς η Χώρα έχει μια τεράστια ευκαιρία, αθροίζοντας τα εβδομήντα δις που είναι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ και τη μόχλευση που μπορεί να υπάρξει. Η Βουλή δεν είναι Διαχειριστική Αρχή, για να μιλάμε τεχνικά και να αρκούμαστε σε απλή παράθεση αριθμών και ποσοστά απορροφήσεων. Αντιθέτως, ως Βουλευτές έχουμε ιερή υποχρέωση να επηρεάσουμε, μέσα από μια σοβαρή συζήτηση, τις πολιτικές προτεραιότητες για μια διαφορετική επόμενη ημέρα στην Ελλάδα με την αξιοποίηση αυτών των πόρων. Η προσέγγισή μας πρέπει να είναι συνολική και για το Ταμείο Ανάκαμψης και για το ΕΣΠΑ, υπηρετώντας όμως κεντρικούς στόχους που απουσιάζουν από το κυβερνητικό σχέδιο».

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο Π. Κουκουλόπουλος πρόταξε τρεις στόχους. Κατ’ αρχάς, την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει “τα σκήπτρα” στην ιδιωτική δαπάνη υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα και η Ιταλία, έχοντας στο “τιμόνι” της τον τραπεζίτη κ. Ντράγκι, κατηύθυνε μεγαλύτερα ποσοστά του Ταμείου Ανάκαμψης για την Υγεία, εν συγκρίσει με την Ελλάδα. Έχουμε ως Χώρα σχέδιο για την ανάταξη του Ε.Σ.Υ.; Έχουμε πολιτικό θάρρος να θέσουμε το θέμα των αμοιβών των γιατρών και νοσηλευτών διακριτά από τους υπόλοιπους μισθούς στο Δημόσιο; Ή θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αμέριμνοι την κατάρρευση του Ε.Σ.Υ. και τους γιατρούς, ακόμα και τους νοσηλευτές, να φεύγουν στο εξωτερικό, με την πατρίδα μας να γερνά επικίνδυνα;».

Δεύτερος στόχος, ο σιδηρόδρομος, με τον Βουλευτή Κοζάνης να επισημαίνει πως «από τον πόλεμο και μετά δεν έχει στρωθεί ούτε ένα μέτρο καινούριας σιδηροδρομικής γραμμής, όλο το δίκτυο έχει χαραχθεί και στρωθεί προπολεμικά. Από τη γραμμή Κοζάνη – Καλαμπάκα, μέχρι τη γραμμή στο Πόγραδετς, είναι δύο σημαντικά έργα που ακόμα “κακοφορμίζουν”. Έχουμε σκοπό να συνδεθούμε με το πλέον σύγχρονο, οικονομικό, φιλικά περιβαλλοντικό μέσο μεταφοράς; Να αποκτήσουμε σιδηρόδρομο με ηλεκτροκίνηση; Ή θα παραμείνει ο σιδηρόδρομος το “αποσυνάγωγο” μέσο μεταφοράς και τα επόμενα χρόνια;».

Ως τρίτο στόχο ο Π. Κουκουλόπουλος έθεσε τον κρίσιμο τομέα της ενέργειας, εστιάζοντας στην «πρόκληση της Ενεργειακής Δημοκρατίας» και στην ανάγκη «να βάλουμε “φρένο” στην κλιματική αλλαγή». «Δεν μπορεί η Ελλάδα να “κλείνει τα μάτια” στην πρωτοφανή πρόκληση της εποχής να μπορεί ο καθένας μας να γίνει αυτό-παραγωγός, εμμένοντας σε “φαραωνικά” έργα. Υπάρχουν σοβαρά σύγχρονα θέματα που χρειάζεται να εξετάσουμε στη Βουλή και όχι βεβαίως να παρακολουθούμε την εκχώρηση από πέρυσι τον Αύγουστο όλου του ηλεκτρικού χώρου σε πέντε οικογένειες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς άλλος να πράξει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, συγκεκριμένα για το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι «δεν μας είναι γνωστό που έχουν πάει τα λεφτά, σε ποιες εταιρείες, σε ποια projects, κυρίως με ποιες διαδικασίες, ειδικά όσον αφορά τα εντελώς χαμηλότοκα -πρακτικά άτοκα- δάνεια». Απηύθυνε, επίσης, ερώτημα στον Αν. Υπουργό «εάν αληθεύει αυτό που ακούγεται έντονα, ότι η Κοινοπραξία ΔΕΗ-RWE έχει χρηματοδοτηθεί από το συγκεκριμένο Πρόγραμμα ή από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης με χαμηλότοκο δάνειο».

Εν κατακλείδι, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παρέθεσε την προσωπική του εμπειρία από ένα επιτυχημένο αυτοδιοικητικό παράδειγμα με εθνική διάσταση, περιγράφοντας πως «ως Τοπική Αυτοδιοίκηση συμφωνήσαμε με την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη να καταστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω των Δ.Ε.Υ.Α. δικαιούχος σε ένα μεγάλο μέρος του Ταμείου Συνοχής. Η Χώρα σήμερα ζει απ’ τον τουρισμό, τα δημοσιονομικά της τροφοδοτούνται έντονα από τον τουρισμό και αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στις εκατοντάδες γαλάζιες σημαίες, οι οποίες αποτελούν έργο εκείνης της πολιτικής συμφωνίας μας, να δώσουμε ρόλο στις Δ.Ε.Υ.Α. σε όλη την Ελλάδα για να έχουμε καθαρές θάλασσες. Αυτό σημαίνει στην πράξη προσέγγιση με κεντρικούς στόχους».

Tags: ΕΣΠΑΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού

Next Post

Παναγιώτης Κυριακίδης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου

Next Post
Παναγιώτης Κυριακίδης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου

Παναγιώτης Κυριακίδης: Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Εορδαία: Στη Βλάστη η Λίνα Μενδώνη
  • Δήμος Κοζάνης: Ψηφιακή Θυρίδα Οικονομικής Υπηρεσίας – Ταυτοποιηθείτε για άμεση πρόσβαση στα έγγραφά σας
  • Τα αδέσποτα που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο χρειάζονται ζεστασιά για το χειμώνα
  • Ακύρωση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Δήμος Γρεβενών: Κανονικά η Διεξαγωγή της Λαϊκής Αγοράς την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr