Με τοπικό ντέρμπι άνοιξε η αυλαία του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, όπου ο Εορδαϊκός επικράτησε της Κοζάνης με 1-0 στο γήπεδο της Πτολεμαΐδας.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μεντεκίδης στο 78ο λεπτό, χαρίζοντας τη νίκη στους «πράσινους». Στο πρώτο μέρος της συνάντησης, ο ίδιος παίκτης είδε τέρμα που σημείωσε να ακυρώνεται ως οφσάιντ.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με λίγες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά με ένταση, πάθος και αρκετές διακοπές, στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα ενός πραγματικού ντέρμπι.
Ο Εορδαϊκός είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ η Κοζάνη κράτησε ανέπαφη την εστία της μέχρι τη φάση του γκολ. Στις κερκίδες βρέθηκε πολύς κόσμος και από τις δύο πόλεις, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα.
Στο φινάλε, οι παίκτες των δύο ομάδων χειροκρότησαν τους φιλάθλους τους, αναγνωρίζοντας τη στήριξή τους.
Η συνέχεια:
Ο Εορδαϊκός δοκιμάζεται εκτός έδρας στον Σαρακηνό.
Η Κοζάνη υποδέχεται στο ΔΑΚ τους Ακρίτες Συκεών.
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Εορδαϊκός – Κοζάνη ΦΣ 1-0
Ακρίτες Συκεών – Πιερικός 0-1
Ερμής Εξοχής Γ.Α.Μ.Σ. – ΑΕ Ευόσμου 1-1
Απόλλων Καλαμαριάς – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 0-1
Βέροια – Αστέρας Καρδίτσας 2-0
Σαρακηνός – ΑΕ Αλεξάνδρειας 1-0
Βαθμολογία
Εορδαϊκός 3
Σαρακηνός 3
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 3
Βέροια 3
Πιερικός 3
Ερμής Εξοχής Γ.Α.Μ.Σ. 1
ΑΕ Ευόσμου 1
Απόλλων Καλαμαριάς 0
ΑΕ Αλεξάνδρειας 0
Κοζάνη ΦΣ 0
Ακρίτες Συκεών 0
Αστέρας Καρδίτσας 0
Επόμενη αγωνιστική – 2η (28/09/2025, 16:00)
Σαρακηνός Άνω Βόλου-Εορδαϊκός
Κοζάνη ΦΣ-Ακρίτες Συκεών
ΑΕ Αλεξάνδρειας-Ερμής Εξοχής Γ.Α.Μ.Σ.
Πιερικός-Απόλλων Καλαμαριάς
ΑΕ Ευόσμου-Βέροια
Αστέρας Καρδίτσας – Εθνικός Νέου Κεραμιδίου
MATIESSTASPORT.BLOGSPOT.COM