• Latest

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο στη Φλώρινα

11 Απριλίου 2018
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Ο αγροτικός κόσμος πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας»

13 Νοεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Πρέσπες: Τρία τα νεαρά θύματα του φοβερού τροχαίου. Κατέληξε και ο 18χρονος Νίκο μετά από 11 μήνες

13 Νοεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»

13 Νοεμβρίου 2025
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ

13 Νοεμβρίου 2025
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

13 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

Επιμελητήριο Κοζάνης: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου η ημερίδα με θέμα «Υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω Τραπεζικών Υπηρεσιών»

13 Νοεμβρίου 2025
Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για όλους» από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης και το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης

13 Νοεμβρίου 2025
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»: Ο Δεύτερος Ψηφιακός Οδηγός από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

13 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

13 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, συνελήφθησαν συνολικά -3- άτομα, στην πόλη της Πτολεμαΐδας

13 Νοεμβρίου 2025
ΔΕΗ: Αναβάθμιση κατά 17 μονάδες από την S&P Global  σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας

Όμιλος ΔΕΗ: Αναβάθμιση αξιολόγησης από τον MSCI σε βαθμίδα “A” για θέματα ESG 

13 Νοεμβρίου 2025
«CHECK IN για 2» του Μάκη Τσούφη – με την Ιωάννα Πηλιχού και τον Κωνσταντίνο Καζάκο ,στη ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

«CHECK IN για 2» του Μάκη Τσούφη – με την Ιωάννα Πηλιχού και τον Κωνσταντίνο Καζάκο ,στη ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

13 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο στη Φλώρινα

sierafm by sierafm
11 Απριλίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΤΡΙΤΗ 17/4/2018, 7:00μ.μ, Κεντρική Πλατεία.

Η κυβέρνηση σε λίγες μέρες φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε. στα πλαίσια του παραπέρα βήματος απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως απαιτούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η ΕΕ με τις οδηγίες της.

Η ιδιωτικοποίηση προωθείται παράλληλα με την συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που επενδύουν σε ΑΠΕ και φυσικό αέριο με μοναδικό γνώμονα την κερδοφορία τους.

Οι εξελίξεις αυτές θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, αλλά και συνολικά για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή, η όξυνση του ανταγωνισμού θα αυξήσει την πίεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ήδη η ΔΕΗ στα πλαίσια όξυνσης του ανταγωνισμού με τους ανταγωνιστές της, προωθεί την υπογραφή ΕΣΣΕ με μειώσεις, έκοψε τα δώρα στους οκταμηνίτες, ετοιμάζει την αξιολόγηση που στόχο έχει την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τις μειώσεις μισθών, εξαντλεί την αυστηρότητα της με διώξεις σε εργαζόμενους που κινητοποιήθηκαν για τα δίκαια αιτήματα των χωριών τους (Άγιος Δημήτριος, Ρυάκιο) κ.α.

Ο λαός συνολικά θα πληρώσει ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ανοίγουν μια σειρά ζητήματα όπως η λειτουργία και η τιμή της τηλεθέρμανσης, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, οι αποκαταστάσεις των εδαφών, η μόλυνση του περιβάλλοντος που λόγω του ανταγωνισμού για μεγιστοποίηση των κερδών θα λυθούν εις βάρος των εργαζόμενων και του λαού.

Έχουμε πλέον εμπειρία από το τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση. Ο ανταγωνισμός που θα μείωνε τις τιμές αποδείχτηκε παραμύθι αφού η τιμή του ρεύματος εκτοξεύθηκε, η ενεργειακή φτώχια στη χώρα μας έφτασε στο 30%.

Οι καλοπληρωμένες θέσεις που θα προέκυπταν τελικά ήταν μια απάτη αφού άνθισε το δουλεμπόριο στις εργολαβίες με μήνες απλήρωτη εργασία και μισθούς πείνας, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας όπως τα οκτάμηνα χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τα μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους εργαζομένους επιδεινώθηκαν.

Οι μετεγκαταστάσεις κατέληξαν σε «Οδύσσεια» για τους κατοίκους των πληττόμενων οικισμών κ.α. Όλα έγιναν θυσία για τις τσέπες των μετόχων της ΔΕΗ Α.Ε.

Σήμερα δεν χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα, αφού ο λαός έχει εμπειρία. Τώρα καλλιεργούν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, ότι αυτά «είναι εντολές από Ε.Ε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», «δεν γίνεται αλλιώς αφού τα δημοσιονομικά της χώρας είναι σε κακή κατάσταση» κ.α. Περιφερειακή αρχή, δήμαρχοι, εργοδοτικοί συνδικαλιστές έχουν αναλάβει να προωθήσουν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση με τις λιγότερες αντιδράσεις.

Όλοι τους, ενώ συμφωνούν με την απελευθέρωση, την Ε.Ε, την ανταγωνιστικότητα, διαφωνούν με το μοντέλο ιδιωτικοποίησης που θα επιλεγεί, ανάλογα με το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα υπηρετούν.

Παράλληλα με τη βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους για τα κέρδη των μονοπωλίων στον κλάδο της ενέργειας προωθείται και η συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!

Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, για να γίνει η χώρα «ενεργειακός κόμβος» και για την «γεωστρατηγική της αναβάθμιση», όπως λένε.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο, ο λαός της περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν. Ο μόνος δρόμος που τους έχει μείνει, είναι ο δρόμος του αγώνα. Αγώνας που δεν θα υπερασπίζεται την μία μορφή ιδιωτικοποίησης ενάντια στην άλλη, αλλά ένας αγώνας που θα βάζει στο επίκεντρο του την δυνατότητα που υπάρχει σήμερα ο κλάδος της ενέργειας να λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνο ένας τέτοιος αγώνας στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδια τους, να αποσπάσει επιμέρους κατακτήσεις, να ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές προς όφελος του λαού.

Απαιτούμε:
 Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα. Όχι στην πώληση μονάδων και ορυχείων.
 Υπογραφή ΣΣΕ για όλο το προσωπικό (μόνιμους, οκταμηνιτες, εργολαβικούς) με αυξήσεις. Κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Καμία αλλαγή συνόρων!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
Πτολεμαΐδα 10/4/2018

Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

Διακοπή νερού στο Τσοτύλι

Next Post

Το ΣτΕ ξηλώνει τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου -Στον αέρα ο ΕΦΚΑ

Next Post
ΕΦΚΑ

Το ΣτΕ ξηλώνει τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου -Στον αέρα ο ΕΦΚΑ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: «Ο αγροτικός κόσμος πληρώνει το τίμημα της κυβερνητικής ανικανότητας»
  • Πρέσπες: Τρία τα νεαρά θύματα του φοβερού τροχαίου. Κατέληξε και ο 18χρονος Νίκο μετά από 11 μήνες
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Το 41%, παρελθόν χωρίς επιστροφή για τη ΝΔ»
  • Εκλογές Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής. Το νέο ΔΣ
  • Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη με τον Διοικητή της ΕΥΔΑΜ, Πελοπίδα Καλλίρη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr