18 Απριλίου – Διεθνής Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού
51η Έκθεση Γούνας Καστοριάς: The Opening Pulse
Αυτοψία στη λίμνη Πολυφύτου – Συλλογή δειγμάτων και έρευνα  για τον επιφανειακό αφρισμό
Καστοριά: Έκθεση με τίτλο « Στάχτες και Δάκρυα στη λίμνη, Οι Εβραίοι της Καστοριάς »
Δήμος Γρεβενών – Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στήριξη με τρόφιμα και είδη υγιεινής στους συμπολίτες μας
Δήμος Κοζάνης και Σύλλογος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης: «Τα παιδιά συναντούν τη Βάσω Κατράκη»
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων
μελισσες
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την Ολοκληρωμένη διεύρυνση των αιτιών υποβάθμισης και στρατηγικές ενίσχυσης της καλλιέργειας σιτηρών στην περιοχή των Γρεβενών
Αυτοψίες για τη μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας Σερβίων
Στην Αθήνα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σιάτιστας. Δηλώσεις συμμετοχής
STRANAFEST: Η συνήθεια που έγινε λατρεία, 3-5 Ιουλίου

Πανελλήνιες 2019: «Στο σκοτάδι» οι μαθητές της Β’ Λυκείου

«Στο άγνωστο» βαδίζουν 95.000 μαθητές της Β’ Λυκείου.

Οι μαθητές καλούνται το καλοκαίρι, στο τέλος δηλαδή του τρέχοντος σχολικού έτους, να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να δηλώσουν τμήματα της προτίμησής τους, τα οποία είναι καινούρια και δεν γνωρίζουν ούτε το γνωστικό αντικείμενο ούτε και τα επαγγελματικά δικαιώματα! 

Όμως, τα προβλήματα στο σύστημα εισαγωγής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» δεν εξαντλούνται στην έλλειψη ενημέρωσης για τα καινούρια τμήματα.

Ο μαθητές των ΕΠΑΛ βλέπουν να καταργούνται ΤΕΙ και να χάνονται θέσεις για εκείνους καθώς εκείνοι εισάγονται με ποσοστό 20% και με τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ μειώθηκαν ήδη οι θέσεις που τους αναλογούν κατά 1.143.

Άγνωστο είναι επίσης, λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν από τους εκπαιδευτικούς εάν θα προχωρήσει η αντικατάσταση των Λατινικών από την Κοινωνιολογία.

Αντιδράσεις υπάρχουν και για τον βαθμό του απολυτηρίου που θα προσμετράται στην εισαγωγή στα ΑΕΙ κατά 10% και υπάρχει και σε αυτό το επίπεδο ένα μεγάλο ερωτηματικό, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνίζονται και σε μαθήματα που δεν ανήκουν στο επιστημονικό πεδίο τους ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε άλλα τμήματα που δεν ανήκουν στο πεδίο που έχουν επιλέξει.

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *