• Latest
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές 2018: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις -Τι λένε οι εκτιμήσεις για τα μόρια

6 Αυγούστου 2018
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»

16 Νοεμβρίου 2025
Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του Σαββατοκύριακου 21-22/12/2024

Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός

16 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες

16 Νοεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

16 Νοεμβρίου 2025
Ευχέλαιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου εξ αφορμής της ενάρξεως της Σαρακοστής των Χριστουγέννων

Ιερό Ευχέλαιο την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2025 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης

16 Νοεμβρίου 2025
ΤΡΑΠΕΖΑ

Εθνική Τράπεζα: Βάζει «λουκέτο» σε ένα ακόμα κατάστημα στη Δυτική Μακεδονία

16 Νοεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Πώς να μπλοκάρετε τις ανεπιθύμητες κλήσεις μία για πάντα – Ποιος δικαιούται αποζημίωση 10.000 ευρώ

16 Νοεμβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Πώς θα δείτε αν είστε στους νέους δικαιούχους στο «Τουρισμός για Όλους»

16 Νοεμβρίου 2025
καιρος

Καιρός: Πότε αλλάζει από την άνοιξη στα πρώτα δείγματα χειμώνα

16 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε πολίτες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας- Έγιναν 45 συλλήψεις

16 Νοεμβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Όσα αλλάζουν για e-shops και καταναλωτές με το κλείσιμο του «παραθύρου» για τα αφορολόγητα μικροδέματα από τις αρχές του 2026

16 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πανελλαδικές 2018: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις -Τι λένε οι εκτιμήσεις για τα μόρια

sierafm by sierafm
6 Αυγούστου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
4
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων 2018 από το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε, την ώρα που οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα μόρια των σχολών συνεχίζονται.

Μπορεί η ημερομηνία να μην έχει καθοριστεί ακόμα, ωστόσο, παραδοσιακά, οι βάσεις ανακοινώνονται στις αρχές του τρίτου δεκαημέρου του Αυγούστου.

Το 2017 και το 2016 οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ανακοινώθηκαν στις 24 Αυγούστου, οπότε αυτή είναι και η πιο πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση των βάσεων 2018.

Βάσεις 2018: Οι εκτιμήσεις του Ιωάννη Βαφειαδάκη
Τις δικές του προβλέψεις για τις βάσεις 2018 δίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), Ιωάννης Βαφειαδάκης. Πού θα υπάρξει άνοδος και πού πτώση; Πού θα κυμανθούν παιδαγωγικά και στρατιωτικές σχολές;

Ο κ. Βαφειαδάκης «βλέπει» μεικτές τάσεις στα τέσσερα πεδία, άνοδο στις βάσεις των Παιδαγωγικών Τμημάτων «που μπορεί να ξεπερνά και τα 2.000 μόρια σε περιφερειακές σχολές» και επίδραση στην εικόνα της ύπαρξης του νέου Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

«Φέτος έχουμε δύο παράγοντες που είναι διαφορετικοί σε σχέση με πέρυσι. Ο ένας είναι ότι τα Παιδαγωγικά Τμήματα είναι κοινά σε όλους τους υποψήφιους και άρα αναμένεται καταρχάς σημαντική αύξηση των ίδιων των Παιδαγωγικών Τμημάτων που μπορεί να ξεπερνά και τις 2.000 μόρια σε κάποιες περιφερειακές σχολές», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα που θα προκύψει μετά από την επίδραση της συγκεκριμένης νέας παραμέτρου στις τελικές βάσεις εισαγωγής του 2018, η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδέχεται να είναι τόσο επιδραστική που «μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες «καραμπόλες»».

«Ο δεύτερος παράγοντας είναι το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Από τα μηχανογραφικά βλέπουμε ότι πολύ μεγάλο τμήμα των υποψηφίων το βλέπει πολύ θετικά και το βάζει ψηλά στις προτιμήσεις», πρόσθεσε ο κ.Βαφειαδάκης, τονίζοντας πως ως εκ τούτου σε αυτό «ενδέχεται να δούμε ανόδους που είναι κόντρα στη ροή των βάσεων».

Βάσεις 2018 εκτιμήσεις για το 1ο Πεδίο
«Στο πρώτο πεδίο, αυτό των ανθρωπιστικών σπουδών, είχαμε λίγο ευκολότερα θέματα από πέρυσι, ενώ έχουμε μια αύξηση των εισακτέων, άρα αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω ίσως στις υψηλές σχολές. Ενδεχομένως όμως να έχουμε πτώση στις μεσαίες σχολές και κάτω, γιατί οι υποψήφιοι του πρώτου πεδίου έχουν και την επιλογή των παιδαγωγικών σχολών, που δεν την είχαν όλοι πέρυσι», εξηγεί ο κ.Βαφειαδάκης.

Βάσεις 2018 εκτιμήσεις για το 2ο Πεδίο
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πεδίο, αυτό των φυσικομαθηματικών σχολών και της πληροφορικής, ο κ. Βαφειαδάκης εκτιμά πως αναμένεται πτώση «που ξεκινάει από τα «ρετιρέ», δηλαδή τα Πολυτεχνεία», καθώς εμφάνισαν αυξημένη δυσκολία τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Έκθεσης. «Αναμένουμε μια πτώση που μπορεί να ξεκινάει από τα 200 μόρια και να είναι και μεγαλύτερη», σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ.

Βάσεις 2018 εκτιμήσεις για το 3ο Πεδίο
Σημαντική πτώση πάντως αναμένεται στο τρίτο πεδίο, αυτό των επιστημών υγείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. «Σε όλα τα μαθήματα έχουμε σημαντική πτώση της βαθμολογίας», αναφέρει ο κ.Βαφειαδάκης, ενώ στο συγκεκριμένο πεδίο δεν υπάρχει και αύξηση των εισακτέων. Ενδεικτικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των φροντιστών Ελλάδας αναφέρθηκε στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας «η οποία ενδέχεται να κατέβει τα 19.000 μόρια».

Βάσεις 2018 εκτιμήσεις για το 4ο Πεδίο
Το δε τέταρτο πεδίο εκτιμάται πως θα εμφανίσει «σταθεροποιητικές τάσεις με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο «στις σχολές που είναι πάνω από 15″, κάτι που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας», εξήγησε ο κ.Βαφειαδάκης. Σε ό,τι αφορά δε τις στρατιωτικές σχολές, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των φροντιστών Ελλάδας αναφέρθηκε σε καθοδικές τάσεις σε όσες βρίσκονται στο δεύτερο πεδίο «ενώ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που είναι κοινές ίσως να «τσιμπήσουνε» και λίγο, να πάρουνε μια μικρή άνοδο».

Βάσεις 2018 εκτιμήσεις: Η μελέτη του Στράτου Στρατηγάκη
Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μηχανογραφικών, όπως κάθε χρόνο, ο πάντα έγκυρος Μαθηματικός – Ερευνητής, Στράτος Στρατηγάκης δημοσιεύει τη μελέτη του για τη διαμόρφωση των βάσεων σε όλα τα τμήματα του μηχανογραφικού δελτίου.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Στρατηγάκης πρόκειται για εκτιμήσεις βάσεων 2018 κι όχι για τις βάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας στα τέλη Αυγούστου.

«Ο λόγος που κάνουμε κάθε χρόνο τη μελέτη για όλες τις σχολές του μηχανογραφικού είναι για να ξέρουν οι υποψήφιοι τι περίπου να περιμένουν, γιατί το άγχος τους είναι πολλές φορές μεγάλο και η αναμονή μεγάλη σε διάρκεια, χωρίς κανένα λόγο», προσθέτει.

Βάσεις 2018 εκτιμήσεις: Τα μόρια στις δημοφιλείς σχολές

Όπως όλα δείχνουν, η Ιατρική Αθηνών θα απολέσει το ψυχολογικό της όριο των 19.000 μορίων. Για την εισαγωγή στην πλέον περιζήτητη σχολή των ΑΕΙ φέτος θα χρειαστούν 18.960 μόρια.

Ο μεγάλος «αντίζηλός» της, το Τμήμα Η/Υ του ΕΜΠ, θα βρεθεί στα 18.300 μόρια, «κινδυνεύοντας» από τη Νομική Αθηνών, η βάση της οποίας θα κινηθεί προς τα 18.250 μόρια.

Στον αντίποδα, οι βάσεις των ΤΕΙ θα κάνουν βαθμολογικές βουτιές ακόμη και 1.000 μορίων και πάνω.

Το βαθμολογικό κατώφλι για τα πανεπιστήμια εκτιμάται ότι θα βρεθεί στα 6.850 μόρια και για τα ΤΕΙ στα 2.800 μόρια (για τμήματα για την εισαγωγή στα οποία δεν απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα).

Βάσεις 2018 εκτιμήσεις: Ανάλυση

Σύμφωνα με τον Στράτο Στρατηγάκη, φέτος ισχύουν νέα δεδομένα που ανατρέπουν το τοπίο σε σύγκριση με το 2017.

Συγκεκριμένα, υπάρχει αύξηση των θέσεων των εισακτέων (κατά 3.966 θέσεις, συνολικά 74.692), μέρος της οποίων θα δοθεί στους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων. Επίσης, τα παιδαγωγικά τμήματα εντάχθηκαν σε όλα τα επιστημονικά πεδία, κάτι που θα αυξήσει τη ζήτηση γι’ αυτές τις σχολές και αντίστοιχα τις βάσεις τους έως και 2.000 μόρια. Τρίτο νέο δεδομένο αποτελεί η λειτουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά.

Τα πρώτα στοιχεία της σύγκρισης των φετινών με τα περυσινά στατιστικά των βαθμών πρόσβασης των υποψηφίων, οδηγούν στην εκτίμηση ότι οι βάσεις των σχολών των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή ελαφρώς ανοδικά, η πτώση στα πολυτεχνεία και τις σχολές θετικών επιστημών θα είναι αισθητή, ελαφρά πτώση προβλέπεται για τις σχολές επιστημών υγείας και άνοδος στα οικονομικά τμήματα.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Previous Post

Συνελήφθησαν στη Φλώρινα 2 αλλοδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης

Next Post

Μεσημεριανός ύπνος: Τι ώρα πρέπει να κοιμόμαστε και για πόσο

Next Post
ΥΠΝΟΣ

Μεσημεριανός ύπνος: Τι ώρα πρέπει να κοιμόμαστε και για πόσο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΑΡΣΥ: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» – «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ»
  • Αφιερωματική εκδήλωση μετονομασίας του Δημοτικού Ωδείου Σιάτιστας σε Δημοτικό Ωδείο Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»
  • Γ Εθνική: Ήττα για την Κοζάνη από την πρωτοπόρο Βέροια. Άνετα ο Εορδαϊκός
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Η κορυφή μένει ίδια στις δύο κατηγορίες. Αποτελέσματα και βαθμολογίες
  • Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας λεκάνης Βεγορίτιδας: Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ μετά την σύσκεψη!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr