Διόδια και σήραγγες πάνε για το 2025 την παράδοση της Εγνατίας στην ΤΕΡΝΑ
Κυνηγετικός – Σκοπευτικός Σύλλογος Βοΐου: Άρχισε η έκδοση αδειών για το κυνήγι
Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις
«Ευχαριστήρια επιστολή» του Γυμνασίου Σιάτιστας
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»
Ελληνική σημαία
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων
 Γραφεία Στοιχημάτων στην Ελλάδα: Πού πήγαμε, πού είμαστε, πού πάμε;
Δικαστήριο, δικη, μηνυση
Λαϊκή
ΕΣΠΑ 

Πανεπιστημιακή έρευνα: Τι θα σας συμβεί αν κόψετε τα social media για 28 μέρες

Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας αποδεικνύει ότι υπάρχει λόγος και μάλιστα σημαντικός για να ξανασκεφτούμε λίγο τη χρήση των social media.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι τα social media δεν μας κάνουν περισσότερο ή λιγότερο ευτυχισμένους, ωστόσο αν απέχουμε από τη χρήση τους θα έχουμε οφέλη, καθώς οι υπολογιστές και τα smartphones έχουν εμφανώς αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες.

Για παράδειγμα, το φως που εκπέμπεται από τις περισσότερες οθόνες φορητών υπολογιστών και smartphone μπορεί να διαταράξει τους φυσικούς καρδιακούς ρυθμούς ενός ατόμου και να τον δυσκολέψει να κοιμηθεί.

Η ερευνητική ομάδα παρακολούθησε επί ένα μήνα πέντε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν social media και προσπάθησε να διαπιστώσει την επιρροή που είχαν στις ζωές τους.

Οι ερευνητές χώρισαν αυτούς τους ανθρώπους σε ένα γκρουπ που χρησιμοποιούσε τα social media καθημερινά και σε τέσσερα άλλα στα οποία οι χρήστες έπρεπε να απέχουν για 7,14, 21 και 28 ημέρες.

Συγκεκριμένα, τα μέλη των τεσσάρων γκρουπ έπρεπε να απέχουν από το Facebook, το Instagram, το Snapchat και το Twitter. Στο τέλος κάθε μέρας οι συμμετέχοντες στην έρευνα συμπλήρωναν κάποιες φόρμες με τις δραστηριότητες που έκαναν μέσα στην ημέρα, ενώ βαθμολογούσαν την αίσθηση της μοναξιάς, τη χαρά τους και γενικότερα την ποιότητα της ζωής τους μακριά από τα social media.

Έπειτα από ανάλυση των απαντήσεων των συμμετεχόντων, οι ερευνητές βρήκαν τις διαφορές ανάμεσα σε εκείνους που χρησιμοποιούσαν τα social media και σε εκείνους που απείχαν από αυτά.

Η διάρκεια αποχής δεν φάνηκε να έχει καμία επιρροή στην αυτοαξιολόγηση των συμμετεχόντων, ενώ και σε άλλη σχετική έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Όξφορντ κατέδειξε ότι η χρήση των social media στους νέους δεν τους επηρέαζε στην ζωή τους.

Τέλος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν ένα μικρό μέρος των χρηστών εμφάνισαν αρνητικές συμπεριφορές, αυτό δεν είχε σχέση με τα social media.

Πηγή: Daily Mail

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako