• Latest

Παυλόπουλος: Οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι είναι Σλάβοι

3 Ιουλίου 2018
πλατεία Λασσάνη

Μαλούτας: Η πλατεία Λασσάνη ολοκληρώθηκε!!

22 Σεπτεμβρίου 2025
Α ‘ ΕΠΣ Κοζάνης: Αλλαγή ώρας στο παιχνίδι Μακεδονικός Σιάτιστας – Δαναοί

Πήρε το ντέρμπι ο Εορδαϊκός απέναντι στην Κοζάνη

22 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Κινητικότητα για όλους, γιατί κάθε βήμα μετράει

Δήμος Γρεβενών: Κινητικότητα για όλους, γιατί κάθε βήμα μετράει

22 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Περίπατος Υγείας στη Πόλη για Όλους, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Δήμος Γρεβενών: Περίπατος Υγείας στη Πόλη για Όλους, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

22 Σεπτεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 19χρονος συνεπιβάτης δικύκλου

Πτολεμαΐδα: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

22 Σεπτεμβρίου 2025
Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» τo Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους, μέσα στην πόλη της Κοζάνης

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» τo Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης πραγματοποίησε δράση κυκλοφοριακής αγωγής, σε παιδιά που κινήθηκαν με τα ποδήλατά τους, μέσα στην πόλη της Κοζάνης

22 Σεπτεμβρίου 2025
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη  με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη  με τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Περιφέρειας

22 Σεπτεμβρίου 2025
Πρόσκληση στην παρουσίαση των εναλλακτικών σεναρίων του 1ου σταδίου της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΤΠΣ) Δήμου Σερβίων

Ημερίδα Παρουσίασης Μελέτης για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια του Δήμου Γρεβενών

22 Σεπτεμβρίου 2025
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νεκρό από ασφυξία βρέφος 2 μηνών – Συνελήφθησαν οι γονείς

22 Σεπτεμβρίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Χωρίς αίτηση η επιστροφή ενοικίου – Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα

22 Σεπτεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

362 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

22 Σεπτεμβρίου 2025
Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του Δ.Σ. Βοΐου για εκμίσθωση τμήματος 50 τ.μ. της πλατείας στην Κοινότητα Ροδοχωρίου

Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του Δ.Σ. Βοΐου για εκμίσθωση τμήματος 50 τ.μ. της πλατείας στην Κοινότητα Ροδοχωρίου

22 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Παυλόπουλος: Οι Σκοπιανοί ομολογούν ότι είναι Σλάβοι

sierafm by sierafm
3 Ιουλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Η ευθύνη για την περαιτέρω πορεία τούς ανήκει».

Την υποχρέωση των Ευρωπαίων εταίρων μας να ανταποκριθούν στο δικό τους ευρωπαϊκό καθήκον έναντι της Ελλάδας, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη τού παρελθόντος που οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε τεράστιες θυσίες, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου.

Υποδεχόμενος, για τρίτη φορά, στο Προεδρικό Μέγαρο τους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε έναν διπλό απολογισμό της τελευταίας τριετίας, υπενθυμίζοντας ότι κατά την πρώτη συνάντησή τους, σε μία κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, τους είχε διαβεβαιώσει ότι πρώτον η χώρα θα προχωρήσει αταλάντευτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, και θα είναι αξιόπιστος και συνεπής Σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Δεύτερον, ότι θα υπερασπισθούμε τα εθνικά μας θέματα με συνέπεια και πίστη, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να διεκδικούμε κάτι που δεν μας ανήκει, αλλά και χωρίς να παραχωρούμε οτιδήποτε, έστω και μία κεραία απ’ αυτό που πράγματι μας ανήκει.

Ως προς το πρώτο, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα, πράγματι, έχει σταθεροποιήσει πλήρως την πορεία της και τον ρόλο της μέσα στην ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. «Και όχι μόνον αυτό, αλλά μέσα από τις δυσκολίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, με τις οποίες επιτύχαμε αυτό το αποτέλεσμα, οι εταίροι μας μας αναγνωρίζουν τούτο, που είναι και αυτονόητο: Είμαστε από τους πιο συνειδητοποιημένους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εξ ου και ο σεβασμός, εξ ου και η δύναμη της Ελλάδας εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Το τρέχον πρόγραμμα έληξε μετά την τελευταία αξιολόγηση. Επετεύχθη συμφωνία και σε ό,τι αφορά τη διαχειρισιμότητα -προσέχω τον όρο που χρησιμοποιώ- του χρέους της Ελλάδας και, πλέον, μπαίνουμε στη φάση ενός άλλου προγράμματος, με πολύ διαφορετική νοοτροπία απ’ αυτήν που είχαν τα προηγούμενα, όπως συνέβη και με άλλες χώρες, π.χ. με την Πορτογαλία και την Κύπρο» σημείωσε.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις γιατί, όπως είπε, για να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα της σταθεροποίησής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, η συμπαράσταση των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου, από την πρώτη στιγμή, από το κρίσιμο καλοκαίρι του 2015, από τον Αύγουστο του 2015, ήταν συνεπής. «Παρά τις επί μέρους διαφορές, που είναι απόλυτα θεμιτές σε μία Δημοκρατία, οι πολιτικές δυνάμεις στον βασικό μας στόχο, τον στόχο της πορείας μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, υπήρξαν συντεταγμένες, ενωμένες και συνεπείς. Και γι’ αυτό τις ευχαριστώ για μίαν ακόμη φορά δημόσια» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στους εταίρους μας, ενόψει του νέου προγράμματος, το οποίο -όπως είπε- θα έχει μία διαφορετική νοοτροπία και ένα διαφορετικό περιεχόμενο από τα προηγούμενα προγράμματα, επισήμανε ότι εδώ πρέπει να λάβουν υπόψη τους, κατά την κατάρτιση αυτού του προγράμματος, που επίκειται άλλωστε, ότι αυτές οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού για να παραμείνουμε στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, αποδίδονται και σε λάθη που δεν είναι δικά μας. Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, υπήρξαν λάθη εκείνων οι οποίοι διαμόρφωσαν τα πρώτα προγράμματα και, ιδίως, το πρώτο μνημόνιο. Είχε πολλά σφάλματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό της ύφεσης.

«Αυτές οι εσφαλμένες εκτιμήσεις που οδήγησαν, το τονίζω, σε θυσίες που δεν οφείλονται σε λάθη του ελληνικού λαού, πρέπει να ληφθούν υπόψη. Γιατί πρέπει να υπάρξει, κατά την κατάρτιση αυτού του προγράμματος, ένα είδος επανόρθωσης για τον ελληνικό λαό σε ό,τι αφορά τα ζητήματα αυτά. Επειδή είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τους εταίρους μας, επειδή -θυμίζω- ότι ισχύει σε όλα αυτά τα πράγματα η αρχή της αλληλεγγύης και ο κανόνας pacta sunt servanda, γι ‘αυτό στην όλη προσπάθεια που θα γίνει είμαι βέβαιος ότι και εκείνοι θ’ ανταποκριθούν στο δικό τους, από τη δική τους πλευρά, ευρωπαϊκό τους καθήκον έναντι της Ελλάδας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την πΓΔΜ ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι ευνοούμε την προοπτική προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι υπάρχει μία σημαντική προϋπόθεση: Η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο.

«Για να γίνει αυτό -όπως καταστήσαμε σαφές και είναι θέση αποδεκτή και από την ΕΕ και επίσης από το ΝΑΤΟ και από τα Ηνωμένα Έθνη- πρέπει η γειτονική μας χώρα να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές στην έννομη τάξη της και πρωτίστως στο Σύνταγμά της. Γιατί το Σύνταγμα, ως έχει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται -σε καμία περίπτωση- σ’ αυτές τις προϋποθέσεις» υποστήριξε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι περιμένουμε την εκπλήρωση αυτής της υποχρέωσης.

Μάλιστα, διεμήνυσε πως «μόνο όταν τελειώσει και τελειώσει οριστικά- δεν πρόκειται σε αυτό να υπάρξουν εκπτώσεις- μόνο μετά το πέρας όλης αυτής της διαδικασίας και αφού διαπιστωθεί ότι αυτή η αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις για τις οποίες μίλησα προηγουμένως, τότε είναι δυνατόν να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και βεβαίως έναρξη συζητήσεων σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ. Τότε και μόνο τότε είναι δυνατόν να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων» παρατήρησε.

Επίσης, ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά εύχεται αυτή η διαδικασία να έχει ευνοϊκή κατάληξη και συμπλήρωσε ότι η ευθύνη ανήκει στη γειτονική χώρα, ενώ σημείωσε ότι μέσα από αυτήν τη συμφωνία προκύπτουν, όπως η ίδια η ΠΓΔΜ ομολογεί, η ιστορία και ο πολιτισμός της Μακεδονίας μας, της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτής της Μακεδονίας, η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της πάνω στην ιστορία και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας, αυτή η κληρονομιά είναι ελληνική στο ακέραιο.

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι το γειτονικό κράτος έχει έναν λαό, ο οποίος είναι σλαβικός, μία γλώσσα που είναι σλαβική και το ομολογούν και οι ίδιοι και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναζητήσουν σε αυτήν τη σλαβική καταγωγή τους, τη σλαβική προέλευσή τους, ό,τι σημαντικό έχουν προσφέρει οι Σλάβοι γενικότερα και, ιδίως, στην περιοχή. Και όχι να αναζητούν ρίζες ή κληρονομιές που δεν τους ανήκουν. «Το κρατάμε αυτό εμείς, οι Έλληνες. Γιατί είναι σημαντικό και είναι η πρώτη φορά που το αποδέχτηκαν ύστερα από την δήλωση του Κίρο Γκλιγκόροφ. Αλλά επαναλαμβάνω: Η ευθύνη για την περαιτέρω πορεία τούς ανήκει. Εμείς είμαστε εδώ και να διευκολύνουμε τη δική τους πορεία, αλλά -και το τονίζω- να μην παραχωρήσουμε οτιδήποτε από εκείνο που μας ανήκει, σύμφωνα με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας» επισήμανε.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι δεν είναι μόνο ελληνοκυπριακό ή πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας. «Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είναι διεθνές πρόβλημα. Επιδιώκουμε, πάντα, μία δίκαιη και βιώσιμη λύση και είμαστε απόλυτα ειλικρινείς» υπογράμμισε. Ωστόσο, παρατήρησε ότι «η λύση του Κυπριακού μπορεί να υπάρξει μόνο με βάση το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δοθέντος ότι η Κύπρος είναι πλήρες κράτος-μέλος της ΕΕ και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Τούτο σημαίνει, με βάση μάλιστα το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, ότι δεν είναι νοητή λύση του Κυπριακού με στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αδιανόητο με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο και έχει καταστεί σαφές στην Τουρκία. Το τονίζω, όχι μόνο από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέραν, δε, τούτου, αν αποδεχόμασταν κάτι τέτοιο για την Κύπρο, φανταστείτε πόσο καταστροφικό προηγούμενο, για την κυριαρχία των κρατών-μελών της ΕΕ, θα εδημιουργείτο. Τι άλλα προβλήματα θα μπορούσαν να υπάρξουν στο μέλλον. Αυτό είναι, πλέον, κοινός κανόνας στο πλαίσιο της ΕΕ και μία σημαντική επιτυχία σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση αυτού του μεγάλου θέματος. Και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι αυτή, πλέον, είναι κοινή γραμμή όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων και στην Κύπρο και στην Ελλάδα».

Τέλος, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επανέλαβε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία οφείλει να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο, να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να σεβαστεί τα σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ. Όπως τόνισε, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα πιστεύει στην καλή γειτονία και ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι κάθε αμφισβήτηση των συνόρων και του εδάφους της Ελλάδας είναι αμφισβήτηση των συνόρων και του εδάφους της ΕΕ, με όλες τις εντεύθεν συνέπειες.

Τους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές συνόδευαν ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, Νίκος Λαρυγγάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Τρεις συμβουλές οικονομίας στο σπίτι

Next Post

Αναβολή Ημερίδας για την Πορεία και τον Προγραμματισμό των Συγχρηματοδοτούμενων και Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στη Δυτική Μακεδονία

Next Post
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αναβολή Ημερίδας για την Πορεία και τον Προγραμματισμό των Συγχρηματοδοτούμενων και Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στη Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Μαλούτας: Η πλατεία Λασσάνη ολοκληρώθηκε!!
  • Πήρε το ντέρμπι ο Εορδαϊκός απέναντι στην Κοζάνη
  • Δήμος Γρεβενών: Κινητικότητα για όλους, γιατί κάθε βήμα μετράει
  • Δήμος Γρεβενών: Περίπατος Υγείας στη Πόλη για Όλους, στο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας
  • Πτολεμαΐδα: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr