Το πλέον ώριμο project καύσης σκουπιδιών στην Ελλάδα η νέα μονάδα της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία
Γρεβενά: Όλα έτοιμα για την 19η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού. Βίντεο
Νίκος Παπαθανάσης
ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
Καμπάνια Δράσης για το Κλίμα: Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025
Η τέλεια καταιγίδα πάνω από τον αγροτικό κόσμο  (Mercosur, Τραμπ και Ε.Ε.)
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”
Άγριος καυγάς οδηγού ταξί με ηλικιωμένο στην Κοζάνη-Μετά από έντονη λογομαχία ο ταξιτζής φέρεται να τον έσπρωξε-Τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
τζετ σκι, jet ski

Πιέζουν για εκλογές τον Μάιο!

Βερολίνο και Βρυξέλλες φοβούνται εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας. Μάιο “ψηφίζει” και ο πρόεδρος της Goldman Sachs και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Για τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και για ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας, η Ελλάδα βρίσκεται τη στιγμή αυτή σε μια μεταβατική κατάσταση, σε μια προεκλογική περίοδο.

Είναι πολλές οι επίσημες δηλώσεις που αποτυπώνουν αυτή τη θέση, όπως πρόσφατα έγινε από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέφεν Ζάιμπερτ, που και αυτός δήλωσε πως η χώρα μας διανύει μια προεκλογική περίοδο.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Μάιο “ψηφίζει” και ο πρόεδρος της Goldman Sachs και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Οπως μεταδίδει από τη βελγική πρωτεύουσα ο ανταποκριτής της Realnews, Θάνος Αθανασίου, ο φόβος των Βρυξελλών και των εταίρων είναι ένας: η προεκλογική χαλάρωση. Η αλήθεια είναι πως οι ελεγκτές έχουν ήδη συνυπολογίσει ένα πολύ μεγάλο περιθώριο προσλήψεων και παροχών, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων. Ομως, αν όλα αυτά γίνουν σε συνθήκες προεκλογικής αγωνίας και όλα μαζί, τότε ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Η «R» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι κανείς, θεσμικός ή μη, στις Βρυξέλλες ή αλλού, δεν θα βγει να νουθετήσει την Ελλάδα για τον χειρισμό της προεκλογικής περιόδου. Πηγές της Κομισιόν με τις οποίες μίλησε η «R» ξεκαθαρίζουν ότι ο χρόνος των εκλογών είναι δουλειά των ελληνικών Αρχών και κανενός άλλου. Ολοι, όμως, μέσα από τα επίσημα κείμενα προειδοποιούν κατά της προεκλογική χαλάρωσης και της παροχολογίας.

Στην πράξη, αν ο νόμος Κατσέλη δεν εξορθολογιστεί, «γιατί έχει εκλογικό κόστος», τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι τράπεζες, η οικονομία και οι πολίτες. Αν γίνουν νέες κινήσεις «τύπου μεγάλης αύξησης στον κατώτατο μισθό» (έκφραση που χρησιμοποίησε πηγή της «R», μη μπορώντας να προβλέψει το τι ακριβώς), τότε θα το πληρώσουν η απασχόληση, η ανταγωνιστικότητα και το ΑΕΠ.

Πηγή:Real.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *