• Latest
κορονοιος εμβολιο

Πλησιάζουν το 1 εκατ. οι εμβολιασμοί -Το εμβόλιο κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, τι έδειξε έρευνα της Pulse

2 Μαρτίου 2021
Δήμος Βοΐου: Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων – Καλοκαίρι 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 16 Αυγούστου

14 Αυγούστου 2025
Κοζάνη: Συνελήφθη άμεσα 20χρονος αλλοδαπός για ληστεία που διέπραξε σε πρακτορείο διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων

Κοζάνη: Συνελήφθη άμεσα 20χρονος αλλοδαπός για ληστεία που διέπραξε σε πρακτορείο διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων

14 Αυγούστου 2025
Θερινός κινηματογράφος στα Γρεβενά: Μία μοναδική βραδιά ψυχαγωγίας

Θερινός κινηματογράφος στα Γρεβενά: Μία μοναδική βραδιά ψυχαγωγίας

14 Αυγούστου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 49χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς

14 Αυγούστου 2025
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Θέματα επεμβατικής ακτινολογίας- Διαδερμική καθοδηγούμενη με υπέρηχο- αξονικό τομογράφο. Επιμέλεια Γιώργος Ζιμπιλίδηςβιοψία

14 Αυγούστου 2025
Δήμος Γρεβενών – Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στήριξη με τρόφιμα και είδη υγιεινής στους συμπολίτες μας

Δήμος Γρεβενών – Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στήριξη με τρόφιμα και είδη υγιεινής στους συμπολίτες μας

14 Αυγούστου 2025
Πτολεμαΐδα: 4 Συλλήψεις για τα αδικήματα σωματικής βλάβης, κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απειλής, ψευδούς καταμήνυσης

Πτολεμαΐδα: 4 Συλλήψεις για τα αδικήματα σωματικής βλάβης, κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απειλής, ψευδούς καταμήνυσης

14 Αυγούστου 2025
Δήμος Γρεβενών – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: “ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ”

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025: Γρεβενά «Αστικό Τοπίο» 1905-2025 Η Πόλη σε Διάλογο με τον Χρόνο

14 Αυγούστου 2025
Μήνυμα οικογένειας Τοπαλίδη για τον θάνατο της Χρυσούλας Χαραλαμποπούλου-Τοπαλίδη

Στην πολυαγαπημένη μου νουνά, Σούλα Τοπαλίδου

14 Αυγούστου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

ΔΕΥΑΚ: Διακοπή νερού σε τμήμα της Κοζάνης

14 Αυγούστου 2025

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Παρασκευή 15 Αυγούστου

14 Αυγούστου 2025
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις 2025: Τι πρέπει να ξέρετε – Πόσο θα διαρκέσουν

14 Αυγούστου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζουν το 1 εκατ. οι εμβολιασμοί -Το εμβόλιο κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, τι έδειξε έρευνα της Pulse

sierafm by sierafm
2 Μαρτίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος εμβολιο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ώρα που το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωρά, οι πολίτες φαίνεται πως νοιώθουν πιο ασφαλείς να κάνουν το εμβόλιο.

Αυτό προκύπτει από την δημοσκόπηση της Pulse και τις απαντήσεις στο ερώτημα πόσοι υποστηρίζουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι 8 στους 10 πολίτες δηλώνουν πως θα κάνουν το εμβόλιο με το ποσοστό του «σίγουρα ναι» να φτάνει από το 37% του Νοεμβρίου στο 59% σήμερα.

Συγκεκριμένα, σχεδόν 6 στους 10 (59%) λένε πως θα κάνουν σίγουρα το εμβόλιο ενώ 2 στους 10 (21%) λένε πως «μάλλον» θα το κάνουν, δείγμα πως αυξάνεται πλέον η εμπιστοσύνη του κόσμου στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι που συμβαίνει σταδιακά και στις υπόλοιπες χώρες.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/emvolia-dimoskopisi.png
Εμβολιασμοί: Πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο

Την ίδια στιγμή το σχέδιο «Ελευθερία» προχωρά απρόσκοπτα με τους εμβολιασμούς να πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην χώρα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 915.000 εμβολιασμοί και εντός της εβδομάδας θα ξεπεραστεί το φράγμα του 1 εκατομμυρίου.

Μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 34.000 εμβολιασμοί πολιτών, ενώ αναφέρθηκε και σε ένα θετικό στατιστικό καθώς από τα εμβόλια που έχουν γίνει ως τώρα, έχουν παρουσιαστεί μόλις 6 αλλεργικές αντιδράσεις.
Ικανοποιητικό τείχος ανοσίας ως τον Ιούνιο

Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στο πότε εκτιμούν οι ειδικοί πως θα δημιουργηθεί ένα τείχος ανοσίας από το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Η κα. Θεοδωρίδου εκτίμησε πως αυτό θα έχει συμβεί μέσα στον Ιούνιο, «εφ’ όσον όλα εξελιχθούν ικανοποιητικά».

Μάλιστα πρόσθεσε ότι όλα τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για στελέχη της νότιας Αφρικής, όχι όμως τόσο μεγάλη όσο για τα στελέχη της μεγάλης Βρετανίας αλλά και για τον ιό, όπως τον γνωρίζουμε από την αρχή της εμφάνισης του.
Παράλληλα, η κα. Θεοδωρίδου τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να διευρυνθεί η περίοδος μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εμβολίου καθώς φαίνεται πως «υπάρχουν υψηλοί τίτλοι εξουδετερωτικών αντισωμάτων από την πρώτη κιόλας δόση γι’ αυτό και έχει ανοίξει μία συζήτηση για την διεύρυνση της περιόδου από την Α έως την Β δόση»
Τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού

Η κυρία Θεοδωρίδου ήταν ξεκάθαρη, τονίζοντας πως αυτά που καθορίζουν σήμερα το μέλλον μας είναι τα εμβόλια και αναφέρθηκε στα τρία διαφορετικά εμβόλια που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι τα πραγματικά αποτελέσματα σε πραγματικούς εμβολιασμούς και όχι σε μελέτες είναι καλύτερα από τα ερευνητικά.

Όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου είπε «κανένα σοβαρό συμβάν δεν έχει καταγραφεί διεθνώς ενώ η αποτελεσματικότητα είναι μεγάλη καθώς υπάρχει πρόληψη σοβαρής νόσου, αποφυγή νοσηλείας και πρόληψη του θανάτου που φτάνει στο 100%.

Τα εμβόλια, όπως είπε, δεν συμβάλουν μόνο στη μείωση της συμπτωματικής λοίμωξης, αλλά και στη μείωση των μεταδόσεων όπου υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο που αυξάνει τη μεταδοτικότητα και προσέθεσε ότι και τα τρία εμβόλια που έχουμε σήμερα στη χώρα είναι αποτελεσματικά για την βρετανική μετάλλαξη. Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, σημείωσε πως έπειτα από αξιολόγηση νέων δεδομένων μεγάλης μελέτης διαπιστώνεται η υψηλή αποτελεσματικότητα και σε μεγαλύτερες ηλικίες, γεγονός που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για τον εμβολιασμό και αυτών των ομάδων. Θυμίζουμε πως το εμβόλιο αυτό χορηγούνταν μόνο σε ηλικίες κάτω των 65 ετών.

Επίσης αναφέρθηκε στο εμβόλιο της Johnson & Johnson του οποίου οι πρώτες δόσεις αναμένονται στη χώρα μας μέσα τον Απρίλιο, τονίζοντας ότι πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι προσφέρει 86% πρόληψη για σοβαρή νόσο και 100% πρόληψη θανάτου. Όπως είπε το μεγάλο το πλεονέκτημα του είναι ότι είναι ένα εύχρηστο και μονοδοσικό εμβόλιο.
Αποτελεσματικό το εμβόλιο ακόμη και αν καθυστερήσει η δεύτερη δόση

«Αν κάποιος καθυστερήσει τη δόση και μία και δύο και τρεις εβδομάδες, αυτό δεν σημαίνει πως η δόση δεν θα είναι αποτελεσματική» σημείωσε επίσης η Μαρία Θεοδωρίδου. Επιπλέον, η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού τόνισε πως ενδεχόμενη νόσηση μετά την πρώτη ή ακόμη και τη δεύτερη δόση, δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε: «Μάσκες, τήρηση αποστάσεων, μέτρα υγιεινής θα πρέπει να ακολουθούν και όσοι έχουν εμβολιαστεί. Σε περιβάλλον με υψηλό ιικό φορτίο μπορούν να μολυνθούν και να συντελέσουν στη μετάδοση και οι εμβολιασμένοι».

Πότε όμως θα μπορούμε να αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας; «Τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο διαρκεί η ανοσία! Η γνώση αυτή θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της νόσου» είπε, και σημείωσε το θετικό γεγονός πως μπαίνουμε στην άνοιξη, όπου ο καιρός μπορεί να γίνει καλός σύμμαχος.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: κορονοιος εμβολιο
Previous Post

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των δικαιολογητικών

Next Post

Πανελλαδικές: Πώς υπολογίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής με τους νέους συντελεστές -Ο Στρατηγάκης εξηγεί.

Next Post
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλαδικές: Πώς υπολογίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής με τους νέους συντελεστές -Ο Στρατηγάκης εξηγεί.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι – Σάββατο 16 Αυγούστου
  • Κοζάνη: Συνελήφθη άμεσα 20χρονος αλλοδαπός για ληστεία που διέπραξε σε πρακτορείο διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων
  • Θερινός κινηματογράφος στα Γρεβενά: Μία μοναδική βραδιά ψυχαγωγίας
  • Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 49χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς
  • Θέματα επεμβατικής ακτινολογίας- Διαδερμική καθοδηγούμενη με υπέρηχο- αξονικό τομογράφο. Επιμέλεια Γιώργος Ζιμπιλίδηςβιοψία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χρυσα στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  2. Ευδοκία στο Αυγερινός: Έξω οι παιδεραστές από το χωριό, έγραψαν κάτοικοι. Η επιστολή της κοπέλας που βιάστηκε πριν 15 χρόνια!!
  3. Θανος στο Σε εξέλιξη το πανελλήνιο πρωτάθλημα Αγωνιστικού αλεξίπτωτου πλαγιάς σε Σιάτιστα και Γαλατινή. Βίντεο
  4. Θανατηφόρο τροχαίο κοντά στο Βογατσικό Καστοριάς – NEA KASTORIAS στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
  5. Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς - kastoria365 - καστορια 365 στο Θανατηφόρο τροχαίο στο Βογατσικό Καστοριάς
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr