• Latest
“Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας”  Με γοργούς ρυθμούς η εξέλιξη του προγράμματος κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κοζάνης

“Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας” Με γοργούς ρυθμούς η εξέλιξη του προγράμματος κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κοζάνης

12 Φεβρουαρίου 2025
Τέσσερα χρόνια ΔΕΗ blue – «Οδηγεί» το μέλλον της ηλεκτροκίνησης συμβάλλοντας σημαντικά στην μετάβαση προς τη βιώσιμη κινητικότητα

ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών

15 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Φλώρινα: Συνελήφθη 54χρονη, η οποία μετέφερε παράνομα αλλοδαπό

15 Σεπτεμβρίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: ΔΕΘ ήταν και πέρασε, ΔΕΘ ήταν και πάει….

15 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγραφών στην Φιλαρμονική του Δήμου Βοΐου για το Διδακτικό Έτος 2025 – 2026

Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγραφών στην Φιλαρμονική του Δήμου Βοΐου για το Διδακτικό Έτος 2025 – 2026

15 Σεπτεμβρίου 2025
Με λαμπρότητα ο εορτασμός των 112ων Ελευθερίων της Κοζάνης – Γιάννης Κοκκαλιάρης: «Σύμβολο ενότητας, ομοψυχίας και προσφοράς, η 11η Οκτωβρίου» (Φωτογραφίες)

Δήμος Κοζάνης: Έναρξη εγγραφών στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και στη Φιλαρμονική Πανδώρα

15 Σεπτεμβρίου 2025
ΟΧΙ στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Ξεκάθαρη η θέση μας κατά της καύσης απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία

15 Σεπτεμβρίου 2025
43α Λασσάνεια: «Κουρί Open Day» την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

43α Λασσάνεια: «Κουρί Open Day» την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

15 Σεπτεμβρίου 2025
σπιτια

Επιστροφή ενοικίου: Αυτά είναι τα λάθη και οι παραλείψεις που κόβουν δικαιούχους

15 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Έρχονται τα ραβασάκια για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας – Τι πρέπει να γνωρίζετε

15 Σεπτεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγραφών στις χορωδίες του Δήμου  για το Διδακτικό Έτος 2025 – 2026

Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγραφών στις χορωδίες του Δήμου  για το Διδακτικό Έτος 2025 – 2026

15 Σεπτεμβρίου 2025
σπιτια, ενοικιο

ΠΟΜΙΔΑ: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026 – Αναλυτικές οδηγίες για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

15 Σεπτεμβρίου 2025
καιρός

Άστατος ο καιρός με μελτέμια αλλά και βροχές – Πόσο θα δείξουν τα θερμόμετρα

15 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας” Με γοργούς ρυθμούς η εξέλιξη του προγράμματος κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κοζάνης

sierafm by sierafm
12 Φεβρουαρίου 2025
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
“Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας”  Με γοργούς ρυθμούς η εξέλιξη του προγράμματος κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κοζάνης
0
SHARES
15
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Προχωρά η υλοποίηση του έργου κατάρτισης των 500 ανέργων του Νομού Κοζάνης σε νέες κρίσιμες δεξιότητες, με Δικαιούχο το Επιμελητήριο Κοζάνης. Πρόκειται για την πράξη «Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6001146 η οποία υλοποιείται με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2021-2017, και συγκεκριμένα του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Το έργο αφορά στην απόκτηση και επικαιροποίηση – αναβάθμιση «ψηφιακών και πράσινων» δεξιοτήτων που άπτονται «ψηφιακών και πράσινων επαγγελμάτων» υψηλής ζήτησης, για ανέργους της υπό μετάβαση περιοχής του Νομού Κοζάνης.

Το έργο υλοποιείται εντός χρονοδιαγράμματος, όπως δείχνει και η τρίτη τριμηνιαία αναφορά υλοποίησης από την πλευρά του αναδόχου, η οποία αποτυπώνει και με αριθμούς, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Το πρώτο σκέλος του έργου (συμβουλευτική υποστήριξη/καθοδήγηση) αφορά στη διάγνωση και αποτύπωση των αναγκών των 500 ωφελούμενων – ανέργων καθώς και στη συμβουλευτική καθοδήγηση και υποστήριξή τους πριν την έναρξη της κατάρτισης αλλά και κατά τη διάρκειά της. Σκοπός, η ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Ο αριθμός των συνεδριών ανά ωφελούμενο είναι έξι εξατομικευμένες ατομικές και δύο ομαδικές . Έως σήμερα, έχουν γίνει 2960 συνεδρίες (το 74% του συνόλου που αντιστοιχεί στο 100% των ατομικών) και πλέον αναμένεται η υλοποίηση του τελευταίου σταδίου συμβουλευτικής που αφορά την 7η και 8η ομαδική συμβουλευτική, αφού ολοκληρωθεί η πρακτική άσκηση .

Το δεύτερο σκέλος του έργου (Θεωρητική Κατάρτισης σε Επαγγελματικές Δεξιότητες) αφορά στο εξειδικευμένο πρόγραμμα Θεωρητικής Κατάρτισης και Πρακτικής Άσκησης, με κύριο στόχο την υποστήριξη στην ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας 500 ωφελούμενων ανέργων,που περιλαμβάνει αντικείμενα κατάρτισης και αφορούν σε ανάπτυξη δεξιοτήτων που συνδέονται με την Ψηφιακή και Πράσινη Οικονομία (Digital & Green Skills) προς τη Δίκαιη Μετάβαση, αλλά και με οριζόντια θέματα (soft skills). Η κατάρτιση σε εξειδικευμένες επαγγελματικές δεξιότητες και αφορά στα ακόλουθα Θεματικά Αντικείμενα: Δεξιότητες σε νέες μορφές ενέργειας, Δεξιότητες στην Πράσινη Οικονομία, Δεξιότητες στην Ψηφιακή Οικονομία.

Έως και τον Νοέμβριο του 2024, από τα 21 τμήματα που δημιουργήθηκαν έχουν ολοκληρώσει την ενέργεια της θεωρητικής κατάρτισης των 400 ωρών τα 15. Οι ωφελούμενοι των 15 τμημάτων έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία πιστοποίησης και στα δύο σχήματα και έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σε θέσεις πρακτικής άσκησης. Τα τμήματα ξεκίνησαν σταδιακά την υλοποίηση από τις 20/5/2024 και μέχρι σήμερα έχει ενταχθεί το σύνολο των ωφελουμένων. Ο συνολικός αριθμός ανθρωποωρών που έχουν πραγματοποιηθεί είναι 187.941.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του έργου, είναι αυτό της πρακτικής άσκησης, αφού δίνει τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ασκήσουν το νέο τους αντικείμενο σε πραγματικές συνθήκες εργασίας σε επιχειρήσεις του τόπου μας. Η προσέγγιση και εξεύρεση των επιχειρήσεων γίνεται από το Επιμελητήριο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η λειτουργία τους σχετίζεται με τα αντικείμενα κατάρτισης, τις δεξιότητες και ικανότητες που απέκτησαν οι ωφελούμενοι, και ακολουθούν σύγχρονα πρότυπα και μεθόδους οργάνωσης, ώστε η πρακτική άσκηση να αποκτά επιπλέον δυναμική και αξία. Ο συνολικός αριθμός των καταρτιζόμενων με εγκεκριμένη πρακτική άσκηση είχε ήδη φτάσει το 165 τον Νοέμβριο του 2024.

Το τελευταίο, όμως επίσης κρίσιμο σκέλος του έργου, είναι η πιστοποίηση των γνώσεων που αποκτούν οι καταρτιζόμενοι μέσω θεωρητικής εξέτασης. Κάθε ωφελούμενος συμμετέχει στην εξέταση πιστοποίησης, για κάθε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο του θεματικού αντικειμένου που έχει επιλέξει. Κάθε ωφελούμενος ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο κατάρτισης – πιστοποίησης για το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο και μετά προχωρά στην κατάρτιση / πιστοποίηση του δεύτερου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού αντικειμένου, του επιλεγέντος Θεματικού Αντικειμένου. Έως και τον Νοέμβριο, πιστοποιήθηκαν στο Α’ εξειδικευμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο 484 καταρτιζόμενοι, ενώ στο Β’ εξειδικευμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο, πιστοποιήθηκαν 342.

Η υλοποίηση του έργου συνεχίζεται, ενώ η πρόοδος της έχει χρίσει το Επιμελητήριο Κοζάνης, πρώτο ανάμεσα σε όλα τα Επιμελητήρια που υλοποιούν αντίστοιχα έργα.

Tags: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

«Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στις τράπεζες – Πώς θα πάρετε άτοκο δάνειο έως 25.000 ευρώ

Next Post

Κάλεσμα ΣΕΥΠΕ για απεργιακή συγκέντρωση

Next Post
Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας

Κάλεσμα ΣΕΥΠΕ για απεργιακή συγκέντρωση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΔΕΗ myHome Plan: Νέο προϊόν σχεδιασμένο για τις ανάγκες των οικογενειών
  • Φλώρινα: Συνελήφθη 54χρονη, η οποία μετέφερε παράνομα αλλοδαπό
  • ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: ΔΕΘ ήταν και πέρασε, ΔΕΘ ήταν και πάει….
  • Δήμος Βοΐου: Έναρξη εγγραφών στην Φιλαρμονική του Δήμου Βοΐου για το Διδακτικό Έτος 2025 – 2026
  • Δήμος Κοζάνης: Έναρξη εγγραφών στα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και στη Φιλαρμονική Πανδώρα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αλεξανδρος ΜΠΟΥΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στο Άγνωστοι άρπαξαν τάματα μεγάλης αξίας από ιερή εικόνα – Αναζητούνται από τις αρχές
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr