• Latest
αγχος πονοκεφαλος πονος

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ άγχους και στρες

21 Νοεμβρίου 2019
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Τα 14 πιο συνηθισμένα συμπτώματα που προκαλεί η κατάθλιψη

3 Ιουλίου 2025
ασεπ

ΑΣΕΠ: Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη με 450 μόνιμες θέσεις με απολυτήριο λυκείου

3 Ιουλίου 2025
κλοπη κινητο

Κινητό εξερράγη μέσα σε τσάντα τουρίστριας

3 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη αντιδήμαρχος για εμπρησμό από αμέλεια

3 Ιουλίου 2025
απατη

Απάτη: Παρίστανε τον γιατρό και της πήρε 24.000 ευρώ

3 Ιουλίου 2025
Δικαστήριο δικη

Καταδίκη γιατρού για τον θάνατο 17χρονου ποδοσφαιριστή – Φυλάκιση με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια

3 Ιουλίου 2025

94χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 16χρονο σε στάση λεωφορείου

3 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

«Μη με μπλέξεις φεύγω εγώ» – Ασυνείδητος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε δικυκλιστή

3 Ιουλίου 2025
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης για το νέο αντεργατικό τερατούργημα

2 Ιουλίου 2025
Συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ»: “Η Καστοριά σε αδιέξοδο : Αναζητώντας Όραμα και Στρατηγική Ανάπτυξης”

Ζεμπιλιάδου: Η «διαβούλευση Αμανατίδη» της 11ης Ιουλίου, για το Περιφερειακό Χωροταξικό Σχέδιο, στερείται κάθε Νομικής και Ηθικής βάσης

2 Ιουλίου 2025
ΑΡΚΟΥΔΑ

Π. Κουκουλόπουλος: «Άμεση λήψη μέτρων για τα αυξανόμενα περιστατικά εμφάνισης αρκούδων στη Δυτική Μακεδονία»

2 Ιουλίου 2025
ΕΣΠΑ 

Πραγματοποιήθηκε η 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2021–2027

2 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ άγχους και στρες

sierafm by sierafm
21 Νοεμβρίου 2019
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
αγχος πονοκεφαλος πονος
9
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ άγχους και στρες.

Και οι δύο είναι συναισθηματικές αποκρίσεις, αλλά το στρες προκαλείται συνήθως από εξωτερικό παράγοντα. Ο παράγοντας μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμος, όπως μια προθεσμία εργασίας ή μακροπρόθεσμος, όπως οι χρόνιες ασθένειες.

Τα άτομα που πάσχουν από στρες έχουν ψυχικά και σωματικά συμπτώματα, όπως ευερεθιστότητα, θυμό, κόπωση, μυϊκούς πόνους, πεπτικά προβλήματα και δυσκολία στον ύπνο.

Το άγχος από την άλλη πλευρά, ορίζεται από επίμονες, υπερβολικές ανησυχίες που δεν εξαφανίζονται ακόμα και όταν δεν υπάρχει στρεσογόνος παράγοντας. Το άγχος οδηγεί σε ένα σχεδόν πανομοιότυπο σύνολο συμπτωμάτων όπως το στρες: αϋπνία, δυσκολία συγκέντρωσης, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Τόσο το ήπιο άγχος όσο και το ήπιο στρες ανταποκρίνονται καλά σε παρόμοιους μηχανισμούς αντιμετώπισης. Η σωματική δραστηριότητα, μια θρεπτική και ποικίλη διατροφή και ο ποιοτικός ύπνος είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, αλλά υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί αντιμετώπισης.

Εάν το άγχος ή το στρες δεν ανταποκρίνονται στις τεχνικές διαχείρισης ή εάν αισθάνεστε ότι επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία ή τη διάθεσή σας, σκεφτείτε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας που μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι βιώνετε και να σας παρέχει επιπλέον εργαλεία αντιμετώπισης.

Για παράδειγμα, ένας ψυχολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν έχετε μια διαταραχή άγχους. Οι διαταραχές άγχους διαφέρουν από τα βραχυπρόθεσμα αισθήματα στρες στη σοβαρότητα και τη διάρκεια ζωής.

Η αγχώδης διαταραχή συνήθως παραμένει επί μήνες και επηρεάζει αρνητικά τη διάθεση και τη λειτουργία. Μερικές αγχώδεις διαταραχές, όπως η αγοραφοβία (φόβος δημόσιων ή ανοιχτών χώρων), μπορεί να κάνουν το άτομο να αποφεύγει ευχάριστες δραστηριότητες ή να δυσκολέψουν τη διατήρηση μιας εργασίας.

Οι διαταραχές άγχους είναι αρκετά συχνές. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, το 19% των Αμερικανών ηλικίας άνω των 18 ετών είχε μια διαταραχή άγχους κατά το παρελθόν και το 31% των Αμερικανών θα βιώσει μια διαταραχή άγχους κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Μία από τις πιο κοινές διαταραχές άγχους είναι η γενικευμένη διαταραχή άγχους, η οποία επηρεάζει περίπου το 3% των ενηλίκων κάθε χρόνο. Για να διαγνώσει αυτή την κατάσταση, ο κλινικός γιατρός θα αναζητήσει συμπτώματα όπως η υπερβολική και δύσκολη αντιμετώπιση των ανησυχιών που συμβαίνουν τις περισσότερες ημέρες.

Ένας άλλος τύπος διαταραχής άγχους είναι η διαταραχή πανικού, η οποία χαρακτηρίζεται από ξαφνικές κρίσεις άγχους που μπορεί να κάνουν ένα άτομο να ιδρώνει, να ζαλίζεται και να αναπνέει με δυσκολία.

Το άγχος μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με τη μορφή συγκεκριμένων φοβιών (όπως ο φόβος της πτήσης) ή ως κοινωνικό άγχος, το οποίο χαρακτηρίζεται από φόβο κοινωνικών καταστάσεων.

Οι διαταραχές άγχους μπορούν να αντιμετωπιστούν με ψυχοθεραπεία, φαρμακευτική αγωγή ή συνδυασμό των δύο.

Μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες θεραπευτικές προσεγγίσεις είναι η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, η οποία επικεντρώνεται στην αλλαγή των δυσπροσαρμοστικών μοντέλων σκέψης που σχετίζονται με το άγχος.

Μια άλλη πιθανή θεραπεία είναι η θεραπεία έκθεσης, η οποία περιλαμβάνει την αντιμετώπιση των αγχωτικών καταστάσεων με έναν ελεγχόμενο τρόπο, προκειμένου να σπάσει ο κύκλος του φόβου.

Πηγή:jenny.gr

Previous Post

7χρονος μιμήθηκε τον «Μπομπ τον Μάστορα» και έκοψε το δάχτυλό του με πριόνι!

Next Post

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση με θέμα  “Η νέα γενιά συζητά για τη Ναυτιλία”

Next Post
πανεπιστημιο

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Εκδήλωση με θέμα  "Η νέα γενιά συζητά για τη Ναυτιλία"

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Τα 14 πιο συνηθισμένα συμπτώματα που προκαλεί η κατάθλιψη
  • ΑΣΕΠ: Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη με 450 μόνιμες θέσεις με απολυτήριο λυκείου
  • Κινητό εξερράγη μέσα σε τσάντα τουρίστριας
  • Συνελήφθη αντιδήμαρχος για εμπρησμό από αμέλεια
  • Απάτη: Παρίστανε τον γιατρό και της πήρε 24.000 ευρώ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr