• Latest
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική σε κάθε δεκαετία της ζωής μας;

21 Οκτωβρίου 2020
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

17 Μαρτίου 2026
Η πολιτιστική κληρονομιά των Σερβίων σε μια σύγχρονη ψηφιακή πύλη

Η πολιτιστική κληρονομιά των Σερβίων σε μια σύγχρονη ψηφιακή πύλη

17 Μαρτίου 2026
Ή τα κέρδη τους ή η ζωή μας! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζανης

17 Μαρτίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

ΠΑΣΟΚ: Εμπαιγμός δίχως τέλος: Η Κυβέρνηση “ξέχασε” τις απαλλαγές ΕΝΦΙΑ στη Δυτική Μακεδονία

17 Μαρτίου 2026
Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Αποτελέσματα ESB PROFICIENCY Δεκεμβρίου 2025

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Εξαιρετικές επιτυχίες των μαθητών μου στο επίπεδο C2 Proficiency /LRN

17 Μαρτίου 2026
Εράτυρα: Το Γυμνάσιο ξεχώρισε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: Alan Turing»

Εράτυρα: Το Γυμνάσιο ξεχώρισε στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης: Alan Turing»

17 Μαρτίου 2026
Στο επίκεντρο τα Σχέδια Βελτίωσης και τα επενδυτικά προγράμματα για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων – Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Στο επίκεντρο τα Σχέδια Βελτίωσης και τα επενδυτικά προγράμματα για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων – Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

17 Μαρτίου 2026
Ζαγκουντίνος Δημήτριος: Το μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Δημήτρης Ο Ζαγκουντίνος: Ο ρόλος ενός αντιδημάρχου δεν είναι να βρίσκεται σε δημόσιους χώρους για το θεαθήναι

17 Μαρτίου 2026
Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η απόφαση του Δ.Σ. Βοΐου για εκμίσθωση τμήματος 50 τ.μ. της πλατείας στην Κοινότητα Ροδοχωρίου

Ροδοχώρι: Ένας υβριδικός και άνισος πόλεμος εν’ ονόματι του πολιτισμού!!

17 Μαρτίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Τσοτύλι: Την Τρίτη 17/03/2026 θα δέχεται ο Ιατρός Ελευθεριάδης Νικόλαος Ειδικός Γαστρεντερολόγος

17 Μαρτίου 2026
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Διακρίσεις στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας: Διακρίσεις στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης

15 Μαρτίου 2026
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

ΕΠΣ Κοζάνης: 7σφαιρος Αλιάκμων Βοΐου

15 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια είναι η καλύτερη γυμναστική σε κάθε δεκαετία της ζωής μας;

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας αλλάζει, οπότε πρέπει να αλλάξει και η διατροφή και η προπόνησή μας. Όταν είμαστε νεότεροι, ο οργανισμός μας είναι πιο ανθεκτικός και αναρρώνει γρηγορότερα από μια προπόνηση. Καθώς γερνάμε, το να κάνουμε έξυπνες επιλογές στη γυμναστική μας γίνεται πιο σημαντικό – όχι μόνο για να νιώθουμε καλά, αλλά και για την υγεία και τη μακροζωία μας.

Στη δεκαετία των 20 μπορεί να πιέσουμε περισσότερο το σώμα μας, αφού μπορούμε να προσαρμοστούμε καλύτερα σε μια νέα προπόνηση και έχουμε μεγαλύτερες αντοχές. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή τη φάση της ζωής μας είναι σημαντικό να «ακούμε» το σώμα μας και να σεβόμαστε τα όριά του. Διαφορετικά μπορεί να οδηγηθούμε σε κάποιον τραυματισμό.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς μεγαλώνουμε, οι στόχοι μας αλλάζουν. Όχι μόνο στη ζωή αλλά και στη γυμναστική. Ενώ σε νεότερες ηλικίες συνήθως γυμναζόμαστε για λόγους εμφάνισης, σταδιακά αντιλαμβανόμαστε την πρακτική σημασία της σωματικής άσκησης και τα πολύτιμα οφέλη που προσφέρει στη συνολική υγεία μας.

Ας δούμε, λοιπόν, πού πρέπει να επικεντρώσουμε την προπόνησή μας σε κάθε δεκαετία της ζωής μας και ποια γυμναστική να προτιμήσουμε.

Στη δεκαετία των 30 – Μυϊκή μάζα

Στις αρχές της δεκαετίας των 30, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά δυνατοί και αναρρώνουν αρκετά γρήγορα από μια προπόνηση. Με την κατάλληλη προπόνηση, και ειδικά αν έχετε γυμναστεί σωστά στα 20 σας, θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε όποιο είδος γυμναστικής θέλετε. Τα βάρη, η Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση, τα ομαδικά αθλήματα, το τρέξιμο, το κολύμπι και η ποδηλασία είναι μερικές από τις πολλές επιλογές που έχετε.

Ωστόσο, στα 30 σας είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείτε στην προπόνηση μυϊκής ενδυνάμωσης (ασκήσεις με βάρη) και να «χτίσετε» μυς, ώστε να αποτρέψετε την απώλεια μυών που μπορεί να προκύψει σε μεγαλύτερες ηλικίες. Σίγουρα, η μείωση της μυϊκής μάζας είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους καθώς μεγαλώνουν, αλλά μπορείτε να καθυστερήσετε την εμφάνισή της ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής με προπονήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Στη δεκαετία των 40 – Ανάρρωση

Μέχρι να φτάσετε στα 40 σας, θα παρατηρήσετε ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει μετά από μια προπόνηση και μπορεί να αντιμετωπίζετε περισσότερους πόνους και ενοχλήσεις. Εάν δεν έχετε ήδη δουλέψει τους μυς σας, τότε πρέπει να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε προς αυτήν την κατεύθυνση στη δεκαετία των 40.

Συμπεριλάβετε στις προπονήσεις σας ασκήσεις που ενισχύουν τη σταθερότητά σας, ενώ παράλληλα μην παραλείπετε να φροντίζετε τη μυϊκή σας ενδυνάμωση και την καρδιαγγειακή σας αντοχή. Μην καταπονείτε το σώμα σας και εστιάστε στη σωστή ανάρρωση μετά από κάθε προπόνηση. Ο μελλοντικός εαυτός σας θα σας ευχαριστεί.

Στη δεκαετία των 50 – Συνέπεια

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των 50, η συνέπεια είναι το κλειδί. Ακολουθήστε ένα σταθερό πρόγραμμα προπόνησης και εντάξτε τη σωματική άσκηση στη ζωή σας για να παραμείνετε υγιείς και δραστήριοι. Εστιάστε στη μορφή γυμναστικής που σας συνιστά ο γιατρός σας. Για παράδειγμα, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, τότε καλό θα ήταν να προσθέσετε λίγη περισσότερη αερόβια άσκηση στη fitness ρουτίνα σας. Σε αυτήν την ηλικία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όποια γυμναστική κάνετε εξυπηρετεί κάποιο σκοπό.

Η απώλεια της μυϊκής σας μάζας γίνεται πιο αισθητή σε αυτή τη δεκαετία, όπως και η απώλεια οστικής πυκνότητας. Ενώ οι ασκήσεις με ελαφριά βάρη μπορούν να σας κάνουν καλό, φροντίστε να μείνετε μακριά από ασκήσεις που ασκούν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις σας, καθώς είστε πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς.

Στη δεκαετία των 60 – Ισορροπία

Η δεκαετία των 60 είναι αρκετά διαφορετική από άτομο σε άτομο. Και πάλι, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να διασφαλίσετε ότι γυμνάζεστε ενισχύοντας τη συνολική υγεία σας. Ενώ πολλοί άνθρωποι στα 60 τους εξακολουθούν να είναι δραστήριοι και να εκτελούν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, μια λάθος κίνηση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.

Σε αυτήν την ηλικία, βασικό μέρος της προπόνησής σας πρέπει να είναι οι ασκήσεις που εστιάζουν στη βελτίωση της ισορροπίας σας.

*Προτού ξεκίνησετε να γυμνάζεστε, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ένας διαπιστευμένος γυμναστής μπορεί να σας βοηθήσει, διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής που καλύπτει τις εξατομικευμένες ανάγκες σας.

Πηγή:vita.gr

Previous Post

Γιατρός θετικός στο ΑΧΕΠΑ – Κλείνει η οφθαλμολογική και αναβάλλονται τα χειρουργεία

Next Post

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο Κοζάνης – Σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού Κοζάνης.

Next Post

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο Δημαρχείο Κοζάνης - Σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • (χωρίς τίτλο)
  • Η πολιτιστική κληρονομιά των Σερβίων σε μια σύγχρονη ψηφιακή πύλη
  • Ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζανης
  • ΠΑΣΟΚ: Εμπαιγμός δίχως τέλος: Η Κυβέρνηση “ξέχασε” τις απαλλαγές ΕΝΦΙΑ στη Δυτική Μακεδονία
  • Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Χριστίνα Τζώνου: Εξαιρετικές επιτυχίες των μαθητών μου στο επίπεδο C2 Proficiency /LRN

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr