• Latest
κορονοιος, εξεταση

Ποια μέρα θα κάνουν rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

3 Μαΐου 2022
πιεση

Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς

7 Ιουνίου 2025
ΠΟΝΟΣ ΚΑΡΔΙΑ

Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»

7 Ιουνίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό

7 Ιουνίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

7 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Με πολυοργανική ανεπάρκεια η 62χρονη μετά τη λάθος μετάγγιση στο Τζάνειο – Άφαντος ο βοηθός νοσηλευτή

7 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη φωτια

Νεαροί έβαλαν φωτιά σε σχολείο – «Το κάψαμε επιτέλους»

7 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Νέα καταγγελία για λάθος μετάγγιση αίματος σε ασθενή

7 Ιουνίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή σιδήρων από κατάστημα αξίας 4.500 ευρώ

6 Ιουνίου 2025
εξετασεις, σχολειο

Επεισόδιο σε εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες – Συνελήφθη διευθύντρια

6 Ιουνίου 2025
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Καταγγελία: Ρολόι με λάθος ώρα «μηδένισε» μαθητή στις Πανελλήνιες

6 Ιουνίου 2025
βαπτιση

Viral βίντεο με νονά που άρπαξαν τα μαλλιά της φωτιά από λαμπάδες – Κράτησε την ψυχραιμία της με το μωρό στην αγκαλιά

6 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποια μέρα θα κάνουν rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

sierafm by sierafm
3 Μαΐου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κορονοιος, εξεταση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οδηγίες για την διεξαγωγή του ενός rapid test κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους θα εκδοθούν σήμερα από το Υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή είναι μερικώς εμβολιασμένοι θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με ένα rapid test την εβδομάδα.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι η ημέρα κατά την οποία οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν το rapid test και να δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews η επικρατέστερη ημέρα επίδειξης του rapid test των ανεμβολίαστων εργαζομένων είναι η Τρίτη με εξαίρεση αυτή την εβδομάδα που θα κληθούν να το κάνουν μέσα στην εβδομάδα.

Κι αυτό διότι αναφέρεται στην σχετική ΚΥΑ ότι ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.

Η βεβαίωση αυτών: α) πρέπει να έχει εκδοθεί από εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά ή φαρμακεία και β) να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία φορά την εβδομάδα, εκτός αν προβλέπεται διαφορετικά με ειδική διάταξη της παρούσας, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Να σημειωθεί ότι οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. – Ε.Β.Π. θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη. Ειδικά, για την προσέλευση γι αυτή την εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο, άρα αύριο Τετάρτη 4 Μαΐου.

Ωστόσο το υγειονομικό προσωπικό που κατόπιν αίτησής του εξαιρείται από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού υποχρεούται στη διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Rapid test

Ο διαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική τους σύμβαση τόπο εργασίας.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 διενεργείται έναντι αντιτίμου με επιβάρυνση του ίδιου του εργαζομένου, υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτες ιατρούς. Στους διαγνωστικούς ελέγχους δεν προσμετρώνται οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται, ως οικειοθελής παροχή του εργοδότη, χωρίς επιβάρυνση του εργαζόμενου.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου. Το πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού έχει ισχύ έξι μηνών από τον πρώτο θετικό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19.

Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: rabit test
Previous Post

Τέλος οι χειρόγραφες συνταγές στα φαρμακεία από 1η Ιουνίου

Next Post

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 4/5

Next Post
Μενέλαος Μακρυγιάννης

Συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 4/5

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αρτηριακή πίεση: 6 τροφές που τη ρίχνουν αποτελεσματικά, σύμφωνα με ειδικούς
  • Το σύμπτωμα στο στήθος που μοιάζει με δυσπεψία αλλά προειδοποιεί για καρδιακή νόσο
  • Τραγικός θάνατος για 19χρονη: Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο και έλεγε «θα γίνω διάσημη»
  • Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες τους δήμους: Ποιοι είναι οι χειρότεροι – Οι τρεις υπηρεσίες που πήραν καλό βαθμό
  • Παρακολουθούσε 21χρονη από το διπλανό διαμέρισμα και αυτοϊκανοποιούταν – Συνελήφθη 44χρονος

Πρόσφατα σχόλια

  1. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  2. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  3. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  4. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
  5. Νικοςασπραδακης ετών 80 στο Μπαράζ Ανόδου: Ο Εορδαϊκός ξανά στη Γ’ Εθνική
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr