• Latest
χρημα

Ποιες οικογένειες θα πάρουν από 300-600 ευρώ

8 Σεπτεμβρίου 2017
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρήσεων των Γρεβενών στη δράση «Ενδυνάμωση Υφιστάμενων ΜΜΕ των Ηπειρωτικών Περιοχών ΔΑΜ» – 2,8 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Γρεβενών

19 Φεβρουαρίου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης στις 26 Φεβρουαρίου στο Ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

18 Φεβρουαρίου 2026
Ροδοχώρι: Η αναφορά κατοίκου για “ομάδα” που θέλει να κλείσει την μοναδική επιχείρηση εστίασης στο χωριό!

Ροδοχώρι: Η αναφορά κατοίκου για “ομάδα” που θέλει να κλείσει την μοναδική επιχείρηση εστίασης στο χωριό!

18 Φεβρουαρίου 2026
Έρχεται το νέο μεγάλο τούνελ της Μακεδονίας -Ποιες πόλεις θα ενώσει

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση για τη Σήραγγα Κλεισούρας. Κανονικά η υλοποίηση του έργου. Βίντεο

18 Φεβρουαρίου 2026
Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

18 Φεβρουαρίου 2026
Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας

Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας

18 Φεβρουαρίου 2026
Καστοριά: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

Καστοριά: Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά

18 Φεβρουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Εορδαία: Εξιχνιάστηκε κλοπή χορτοκοπτικού μηχανήματος

18 Φεβρουαρίου 2026
Το φυσικό αέριο έφτασε στη Γαλατινή Κοζάνης – Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς. Βίντεο

Γαλατινή: Λήγει η προθεσμία για συνδέσεις στη Β’ Φάση του φυσικού αερίου

18 Φεβρουαρίου 2026
«Τς απουκράς ΜΑΝ΄ΤΑΡΑ». Οι Αποκριάτικές Εκδηλώσεις 2025 του Δήμου Γρεβενών – Αναλυτικό Πρόγραμμα

Δήμος Γρεβενών: Ανεβάζει ρυθμούς η Αποκριάτικη Μαν’Τάρα!!!

18 Φεβρουαρίου 2026
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Αποκριάς 2025

Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εθίμων Αποκριάς 2026

18 Φεβρουαρίου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 51χρονου με ναρκωτικά, κροτίδες και όπλα

Κοζάνη: Σύλληψη 51χρονου με ναρκωτικά, κροτίδες και όπλα

18 Φεβρουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ποιες οικογένειες θα πάρουν από 300-600 ευρώ

sierafm by sierafm
8 Σεπτεμβρίου 2017
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
χρημα
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 Ξεκίνησε  από την 1η Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες ορεινών & μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017.

 

Το επίδομα κυμαίνεται από 300-600 ευρώ ανάλογα με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων και καταβάλλεται εφάπαξ μετά την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών που συγκεντρώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και μέσω των ΚΕΠ. Διευκρινίζονται τα εξής :

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του :  

  • σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των  τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
  • σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).

Σύμφωνα με την αριθμ. 2/111270/0026/11-12-2013 εγκύκλιο του  Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διευκρινίζονται τα εξής : 

Α)  Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή.

Β) Για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων με τον όρο «οικογένεια» εννοείται το ζεύγος των σε νόμιμο γάμο συμβιούντων συζύγων μετά των ανηλίκων και αγάμων τέκνων αυτών (συγγενική οικογένεια) που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Κατόπιν αυτού ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο – αρχηγό της οικογένειας.  

      Παραδείγματα:

  1. Αν σε ένα σπίτι ζουν δύο (2) οικογένειες παππούς – γιαγιά, πατέρας – μητέρα – παιδιά, κάνουν δύο ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις, παρόλο που είναι ένα (1) νοικοκυριό δικαιούνται εισοδηματική ενίσχυση και οι δύο οικογένειες λαμβανομένων υπόψη σε κάθε περίπτωση και τα εισοδηματικά κριτήρια έκαστης.
  2. Αν σε ένα σπίτι ζει μια οικογένεια πατέρας – μητέρα – παιδί αλλά το παιδί δεν είναι προστατευόμενο μέλος, (κάνει ξεχωριστή φορολογική δήλωση) μόνος δικαιούχος της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι ο πατέρας (εφόσον πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια). Το παιδί δεν είναι δικαιούχος διότι στην προκειμένη περίπτωση δεν αποτελεί από μόνο του οικογένεια.

Γ) Στους δικαιούχους της ενίσχυσης περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες που αποτελούνται συγκεκριμένα από:

αα) Πατέρα άγαμο, χήρο ή διαζευγμένο και τα τέκνα του (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και τον βαρύνουν φορολογικά.

ββ) Μητέρα άγαμη, χήρα ή διαζευγμένη και τα τέκνα της (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και την βαρύνουν φορολογικά.  

Δ) Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια {για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο (2) μέλη}.

Ε) Την εισοδηματική ενίσχυση για την οικογένεια στην περίπτωση που ο πατέρας δεν είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αιτείται η μητέρα.

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα  προσδιορίζεται ως ακολούθως:

«Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα» το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή το φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.

Κατόπιν αυτού κατά τον υπολογισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των προαναφερόμενων εισοδημάτων όλων των μελών της οικογένειας, όπως αναγράφεται στο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση. Σε περίπτωση δε ύπαρξης τεκμαρτού εισοδήματος διενεργείται σύγκριση πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος και λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο εξ αυτών.

Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

Η καταβολή, στους δικαιούχους, της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης γίνεται εφάπαξ μετά τη 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι, όπως επανακαθορίσθηκαν με την 2/71338/0026/22-07-2013 ΚΥΑ (Β.1911)  είναι τα εξής :

  • Αίτηση του δικαιούχου [στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ] .
  • Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
  • Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
  • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (εισοδήματα προηγούμενου έτους) ή της δήλωσης αυτής (έντυπο Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Σημειώνεται ότι:

  • σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 του Κ.Φ.Ε. (ν.2238/1994) η υποβολή φορολογικής δήλωσης καθίσταται από 1/1/2013 υποχρεωτική τηρουμένων των προϋποθέσεων και των επιφυλάξεων που ορίζονται στον Κώδικα αυτό,
  • σε περίπτωση που ο δικαιούχος της εισοδηματικής ενίσχυσης αιτείται για τη χορήγησή της για έτος, που δεν ήταν υπόχρεος για υποβολή φορολογικής δήλωσης, τότε θα προσκομίζει με προσωπική του ποινική ευθύνη, υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία και θα αναφέρεται ο συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο δεν ήταν υπόχρεος στην υποβολή της. Η υπεύθυνη αυτή δήλωση, όπως έχει γίνει δεκτό από την Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος, δεν επέχει θέση βεβαίωσης (σχετ. το αριθ. Δ12 1170460/ΕΞ2010/17-10-2010 έγγραφο).

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης κατά το στάδιο της εκκαθάρισης της ανωτέρω δαπάνης μπορεί να ζητήσει οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό ή στοιχείο θεωρούν απαραίτητο.    

Να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών μεταβιβάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικού ή τα Τμήματα Διοικητικού Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που μεριμνούν για την έκδοση απόφασης ανάληψης της σχετικής υποχρέωσης, συντάσσουν την κατάσταση πληρωμής, ελέγχουν την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα προωθούν στο Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης του φορέα  για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος στο όνομα κάθε δικαιούχου.

Ωστόσο προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι αιτήσεις των δικαιούχων μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών μπορεί να υποβάλλονται και μέσω των ΚΕΠ, τα οποία στη συνέχεια διαβιβάζουν στη Διεύθυνση Οικονομικού ή στα Τμήματα Διοικητικού – Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται στη Διεύθυνση Οικονομικού ή στα Τμήματα Διοικητικού Οικονομικού ως εξής : 

Υπηρεσία Ταχ. Διεύθυνση Αρμόδιοι υπαλληλοι Τηλέφωνα
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Βορείου Ηπείρου 20 Αντώνιος Μαυράκος 2651360339
ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΑΡΤΑΣ Περ/κή Οδός & Ελ. Βενιζέλου Δημήτριος Μαζέτας

Σταμάτης Λούκος

2681072623

2681027400

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Π. Τσαλδάρη 31

 

Άρτεμις Μαρκουλή

Ιωάννης Παππάς

2665026065

2665027831

ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ελ. Βενιζέλου 2 Ηλίας Χάϊδας

Ανδριάνα Κορδάμπαλου

2682029809

2682027017

ΓΡΕΒΕΝΩΝ Διοικητήριο Θεόδωρος Κυράτζης

Ιωάννης Μήτσιαλος

2462353433

2462353440

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Διοικητήριο Μαλαματή Τσιόλα

Σοφία Τσακλίδου

2467022695

2467022669

ΚΟΖΑΝΗΣ ΖΕΠ Κοζάνης Ιωάννης Στάμκος

Βαία Λίτσιου

Ευμορφία Λαναρά

2461053160

2461053166

2461053165

ΦΛΩΡΙΝΑΣ Διοικητήριο Αναστασία Μπανιτσιώτη

Κατερίνα Κουτσώνα

2385049125

2385049124

 

Tags: ΧΡΗΜΑ
Previous Post

Πώς επηρεάζει ο καφές τα κιλά μας

Next Post

Επιμελητήριο Κοζάνης: Συμμετοχή επιχειρήσεων στην «Εκπτωτική Κάρτα»

Next Post
Επιμελητήριο Κοζάνης

Επιμελητήριο Κοζάνης: Συμμετοχή επιχειρήσεων στην «Εκπτωτική Κάρτα»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πρόσκληση συμμετοχής των επιχειρήσεων των Γρεβενών στη δράση «Ενδυνάμωση Υφιστάμενων ΜΜΕ των Ηπειρωτικών Περιοχών ΔΑΜ» – 2,8 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Γρεβενών
  • Τσοτύλι: Ο Ειδικός Γαστρεντερολόγος Νίκος Ελευθεριάδης στις 26 Φεβρουαρίου στο Ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη
  • Ροδοχώρι: Η αναφορά κατοίκου για “ομάδα” που θέλει να κλείσει την μοναδική επιχείρηση εστίασης στο χωριό!
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνάντηση για τη Σήραγγα Κλεισούρας. Κανονικά η υλοποίηση του έργου. Βίντεο
  • Συνάντηση εργασίας για την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου στα Γρεβενά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  2. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  3. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  4. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  5. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr